Constanța Fostul fotbalist Cătălin Agafiței are nevoie de sânge. Apeluri pentru donare

  • Ca jucător, Cătălin Agafiţei şi-a făcut junioratul la FC Farul, iar apoi a evoluat la mai multe echipe constănţene din eşaloanele doi şi trei.
  • Cu CSO Ovidiu, Cătălin a ocupat locul doi la Liga a III-a, susţinând apoi barajul pentru Liga a II-a.
  • Ca antrenor, a lucrat și la juniori, și la seniori, cucerind trofee pe plan local. 
 
Fostul fotbalist constănțean Cătălin Agafiței, în prezent directorul Şcolii nr. 3 „Ciprian Porumbescu” din municipiu, se confruntă de ceva timp cu probleme de sănătate, iar acum are nevoie de sânge.
 
Pe plan local, s-au făcut apeluri pentru sprijinirea lui Cătălin Agafiței. ”Fost junior al clubului nostru și fost component al echipelor constănțene, Cătălin Agafiței trece printr-un moment dificil din cauza unor probleme de sănătate și are nevoie de sânge. Cei care doresc să doneze sânge sunt rugați să meargă la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, cu specificația: pentru Cătălin Agafiței, Spitalul Oncologic Colțea, București! Multă sănătate, Aga!”, s-a menționat pe pagina de Facebook a FC Farul Constanța.
 

”Suntem alături de tine!”

 
Un mesaj în acest sens a emis și Asociația Județeană de Fotbal Constanța. ”Stimați iubitori ai sportului! Mesaj către toată suflarea sportivă a județului Constanta și a întregii țări! Cătălin Agafiței are nevoie urgent de sânge și poate primi orice grupă de sânge! Cei care doresc să doneze o pot face la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța. Adresa: Str. Nicolae Iorga 85,  Spitalul Județean Constanța, cu specificația ”Pentru Cătălin Agafiței"! Cătălin este sub control medical la  Spitalul Oncologic ”Colțea” București! Suntem alături de tine! Vă mulțumim!”, a fost mesajul AJF Constanța.

 
Mijlocaș dreapta, iar apoi atacant

 
Ca jucător, Cătălin Agafiţei şi-a făcut junioratul la FC Farul (unde a fost pregătit de Constantin Mareş, la grupa 1977), iar apoi a evoluat, ca mijlocaş dreapta, iar apoi ca atacant, la mai multe echipe constănţene din eşaloanele doi şi trei, precum Midia Năvodari, Callatis Mangalia, Portul Constanţa, Oil Terminal sau CSO Ovidiu.  Cu această ultimă echipă, care era pregătită la acel moment de Cătălin Anghel, Agafiţei a ocupat locul doi la Liga a III-a, susţinând apoi barajul pentru Liga a II-a, în care cei de la Ovidiu nu au avut însă succes. În grupa de la juniorii Farului, Cătălin a fost coleg, printre alții, cu Radu Ferenţi, Ionel Drăgoi, Ciprian Cocârţă, Florin Cune, Dumitrel Sârbu, Cristian Petcu, Marian Florea, Dan Vizireanu, Ciprian Mihai, Raj Cărăuleanu, Gabriel Sandea, Stelian Perifan, Victor Nișcu, Eugen Irimia, Gigi Șerbănică sau Adrian Purice.
 

Pe plan local, campion și câștigător al Cupei

 
Cătălin s-a dedicat și antrenoratului, lucrând atât la nivel juvenil, cât și la echipe de seniori. A antrenat zece ani la Palatul Copiilor Constanța, iar în 2016 a înființat alături de Cristi Șchiopu Asociaţia Sportivă Marina 2015 Constanţa, grupare dedicată copiilor. În ligile inferioare din județul Constanța, Cătălin a antrenat echipe precum CFR Constanța sau Victoria Mihai Viteazu, cu care a obținut rezultate deosebite, el și jucând la aceste echipe. Cu CFR a câștigat Liga a 4-a (disputând apoi barajul pentru promovarea în Liga a 3-a),  iar cu Victoria Mihai Viteazu a câștigat etapa pe județ a Cupei României și a trecut apoi de primul tur național, oprindu-se în runda secundă.     

 
Sursa foto: Facebook (Cătălin Agafiței)

 
Citește și:

Povești de acum 31 de ani La un pas să cucerească Yokohama! Stagiu de vis în Țara Soarelui Răsare pentru o echipă din Constanța (galerie foto)

„Vrem şi mai sus!“ Victoria Mihai Viteazu, performanţă în Cupa României. Mai departe merge şi FC Viitorul II


Un nou club de fotbal pentru copii Cristi Şchiopu şi Cătălin Agafiţei au înfiinţat AS Marina 2015 Constanţa (galerie foto)

CFR Constanţa a pierdut barajul, dar a primit invitaţie pentru a juca în Liga a III-a

Locomotiva CFR-ului şuieră asurzitor în campionat Un director de şcoală antrenează şi joacă la Liga a IV-a (galerie foto)

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Cupa organizată în memoria lui Cătălin Agafiței și-a derulat prima ediție (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Jan 2024 1095

Constanța. Mesaje cutremurătoare la moartea lui Cătălin Agafiței, fost fotbalist și cadru didactic „Dumnezeu a luat lângă el un om minunat“

22 Sep 2023 6878

UPDATE. Constanța A murit, la numai 46 de ani, Cătălin Agafiței, director de școală. Doliu în fotbal și învățământ!

21 Sep 2023 12287

Victoria Mihai Viteazu, învinsă la scor în Cupa României Buturuga mică nu a putut răsturna carul mare

26 Aug 2016 5148

„Vrem şi mai sus!“ Victoria Mihai Viteazu, performanţă în Cupa României. Mai departe merge şi FC Viitorul II

12 Aug 2016 2869

Un nou club de fotbal pentru copii Cristi Şchiopu şi Cătălin Agafiţei au înfiinţat AS Marina 2015 Constanţa (galerie foto)

22 Mar 2016 11921

Raj Cărăuleanu, îndrăgostit de balon „Rajinho“ de Constanţa are sclipiri braziliene la fotbalul pe plajă (galerie foto)

25 Jul 2014 9983

CFR Constanţa a pierdut barajul, dar a primit invitaţie pentru a juca în Liga a III-a

23 Jun 2014 2794