Constanța. Înot în lac și un coniac Triatlonistul Cristian Tranulea, aventuri pe Siutghiol. Urarea surpriză de la final! (galerie foto + video)


• Cristian Tranulea și Radu Marga au înotat șapte kilometri în lacul Siutghiol
• Constănțean de origine, tânărul triatlonist este legitimat în prezent la CSA Steaua București
• Cristian Tranulea a avut-o dirigintă la liceu pe Elena Colibășanu, mama atletei Ioana - Emilia Colibășanu
 
Tânărul triatlonist constănțean  Cristian Tranulea (19 ani), legitimat la CSA Steaua București, a avut parte de o adevărată aventură în lacul Siutghiol. Cu gândul de a face un antrenament de înot în mare, alături de antrenorul Radu Marga, de la Trident Triathlon Team Constanța, Cristian a fost nevoit să-și schimbe planul, iar cei doi sportivi au ajuns în lac, pentru un „supliciu“ de șapte kilometri! 

Motivul pentru care cei doi au abandonat înotul în mare a fost temperatura scăzută a apei. Inițial, Cristian și Radu plănuiseră să se pregătească în lacul Siutghiol, dar vântul și valurile i-au făcut să se reorienteze către mare. Cum aceasta i-a întâmpinat și ea neprietenoasă și rece, temerarii sportivi au făcut cale întoarsă și au trebuit să accepte cealaltă variantă. Cum s-ar zice, dintre două „rele“ au ales-o pe cea mai puțin rea! 

„Am simțit cum paralizez de frig“


„Imediat cum am băgat piciorul în apa mării, am simțit cum paralizez de frig. Radu a băgat termometrul în apă. Acesta indica în jur de 12 grade, însă Radu nu mi-a spus nimic. «Dacă apa are sub 15 grade, eu nu am cum să intru», i-am spus, «că nu am intrat niciodată la o temperatură atât de joasă». Efectiv, nu îmi mai simțeam corpul. El mi-a spus că apa are 15,5 grade. «Nu te cred», m-am arătat eu neîncrezător. Până la urmă,  mi-a dezvăluit temperatura reală, astfel că a trebuit să ne mutăm în lac. Erau în jur de 17 grade în apă și a fost decent, chiar dacă foarte multe valuri și vânt. Am făcut o încălzire extrem de bună cu Radu pe margine, mobilitate“, a povestit Cristian.

Punctul verde din zare


Cei doi aveau în plan pentru antrenamentul de înot în ape deschise din acea zi să parcurgă un kilometru, însă la propunerea tânărului de la CSA Steaua, distamța a crescut semnificativ! „Am intrat în apă până la brâu și am reușit să-mi reglez cumva temperatura. Planul era să înotăm cam un kilometru, însă totul s-a schimbat când am văzut în zare un punct verde. Radu mi-a spus că e insula Ovidiu. Am stabilit să mergem acolo, căci nu mai fusesem niciodată până atunci. Dus-întors, șapte kilometri! Radu mi-a zis că e un volum destul de mare, dar nu neapărat asta e provocarea, ci că e foarte rece și o să pierdem foarte multă energie încercând să ne încălzim. M-am uitat la el și am spus: «Și care e problema? Am înotat eu și mai mult de atât. Hai să mergem!». Mare greșeală, pentru că apoi, nu mai reușeam să mă încălzesc, la ieșirea din apă!“, a punctat Cristian.

Un antrenament mai mult pentru psihic, decât pentru fizic


În filmulețul de pe Youtube, intitulat „Aventurile lui Cristian Tranulea. Înot în lac și un coniac“, Cristian povestește cum a stat minute bune în cada cu apă fiartă și sub duș și nu reușea să-și revină. „Nu mai pot de frig, după ce am stat vreo două ore în apă. Asta a fost una dintre acele zile în care m-a izbit efectiv o idee tâmpită. Noi aveam în plan să înotăm doar un kilometru astăzi, dar au ieșit aproape șapte kilometri, dus-întors. Nu mai pot de frig! A fost mult mai mult decât un antrenament. Dar nu am ce să fac, nu mă pun cu vremea. Un antrenament mai mult pentru psihic, decât pentru fizic. Am îndurat niște condiții extreme. Am numit acest video înot în lac și un coniac, întrucât, imediat ce am ieșit din apă, a trebuit să alerg cam un kilometru până acasă la Radu și nu am reușit să mă încălzesc, nici măcar după 30 de minute de stat în cadă. Radu mi-a adus însă un coniac, am luat două degețele, am stat iar în apă fiartă și, într-un final, am reușit să mă încălzesc, mi-am revenit“, menționează Cristian.

Apă rece, urare călduroasă


La terminarea cursei din lac, deși abia mai putea să vorbească, sportivul tot și-a adunat ultimele forțe și i-a făcut o urare fostei sale diriginte de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanța, Elena Colibășanu, care, în aceeași zi, și-a serbat ziua de naștere. „De-abia pot să vorbesc, căci am buzele vinete de la atâta frig. Am terminat antrenamentul de înot, ocazie să-i urez doamnei diriginte un sincer și călduros (nu ca aici, că mor de frig) La Mulți Ani! Vă doresc o zi de naștere superbă și mulți ani înainte, plini de sănătate, fericire, noroc și împlinire adusă în primul rând de la domnișoară!“, a menționat triatlonistul. Elena Colibășanu este mama atletei Ioana - Emilia Colibășanu.

„Un sportiv manierat, plin de viață și fără ifose“   


„La un pahar de cognac în costum de neopren cu Radu Costin Marga. Îți mulțumesc foarte tare că ai acceptat această provocare, căci asta a fost, în niciun caz un antrenament M-am simțit foarte bine alături de tine și chiar ești un om tare fain!“, a postat ulterior sportivul de la Steaua pe Facebook la adresa lui Radu Marga. „Cristian m-a sunat să mă întrebe dacă poate veni să facem un antrenament ușor de înot. M-a bucurat dorința lui de a ne aventura la câteva sesiuni de înot în ape deschise. Am avut câteva antrenamente, în care nu am avut noroc de vreme frumoasă, mai ales pentru înot. Cristi e o prezență plăcută, un sportiv manierat, plin de viață și fără ifose. De acum încolo, când mai are drum prin Constanța, ușa clubului nostru, Trident Triathlon Team, este deschisă pentru Cristi. Îi doresc să aibă succes la clubul Steaua în cariera de triatlonist!“, a menționat și Radu Marga.

Sursa foto: Facebook (Cristian Tranulea)

Video:


Citește și:

Triatlonistul constănțean Cristian Tranulea nu se desparte de bicicletă nici în somn. Campionul, întrebat - „Și prietena nu e geloasă?“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE 2. Axiopolis Cernavodă Cântăreața Carmen Chindriș, mesaj de încurajare pentru Cristian Tranulea la Europenele de Înot în Ape Înghețate (VIDEO)

04 Feb 2024 1581

Axiopolis Cernavodă Cristian Tranulea, vicecampion european la înot în ape înghețate (GALERIE FOTO + VIDEO)

02 Feb 2024 2183

Axiopolis Cernavodă Cristian Tranulea ia startul la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate. „Te așteptăm cu aurul!“ (VIDEO)

01 Feb 2024 1242

Bobotează Medgidia 2024 Cristian Tranulea, vicecampion mondial, a recuperat crucea aruncată în Canalul Dunăre - Marea Neagră (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 2346

Vicecampion mondial la înot în ape înghețate Cristian Tranulea, baie în Marea Neagră în luna decembrie (VIDEO)

18 Dec 2023 1919

Natație Axiopolis Cernavodă s-a impus în competiția ștafetelor de la Cupa Open Swim, întrecere națională (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Nov 2023 1485

Axiopolis Cernavodă Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor, urare pentru antrenorul Cristian Tranulea, de ziua sa de naștere (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Sep 2023 2232

Costinești Imagini unice de la epava navei „Evangelia“! Un vicecampion mondial, Cristian Tranulea, în „expediție“ (GALERIE FOTO)

16 Sep 2023 3630

Natație Copiii de la Axiopolis Cernavodă, 20 de medalii la „Cupa Aegyssus“. Adina Albu, cea mai bună performanță (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

06 Jul 2023 1834

Constanța. „De vorbă cu un mare campion“ Cristian Tranulea a spus, la Școala Gimnazială nr. 37, povestea lui despre sport și performanță (GALERIE FOTO)

13 Feb 2023 2112

Școala Gimnazială nr. 37 Constanța Vicecampionul mondial Cristian Tranulea, alături de campionii Under-8 de la „ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior“ (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 4723

Cristian Tranulea, vicecampion mondial la înot în ape înghețate, invitat de onoare al Școlii Gimnaziale nr. 8 Constanța (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 1865

„Rezultatul carierei!“ Constănțeanul Cristian Tranulea, medaliat cu argint la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate

16 Jan 2023 2375

Sărbătoarea Bobotezei la Constanța Cine au fost cei trei oameni care au prins crucile aruncate în apă (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jan 2023 2098

Constănțeanul Cristian Tranulea va participa la Campionatul Mondial de înot în ape înghețate. „Am zis că sunt «back in business», așa o să fie!“ (GALERIE FOTO)

16 Dec 2022 3174