Constanţa. Iulian Giuran, înmormântat în prima zi de Crăciun „Am pierdut un om bun, un suflet de aur și un profesionist desăvârșit!”

  • Fostul arbitru de fotbal şi observator Iulian Giuran s-a stins din viaţă la numai 52 de ani.
  • Iulian a activat şi în calitate de colaborator al Comisiei Centrale a Arbitrilor, când preşedintele acesteia era Ion Crăciunescu.
  • Fiica lui Iulian Giuran este şi ea arbitru, dar în Franţa.  
 
Moartea fulgerătoare, la numai 52 de ani, a lui Iulian Giuran, fost arbitru de fotbal şi observator din Constanţa, i-a îndurerat profund pe cei apropiaţi.
 
Un profesionist desăvârşit, un om serios şi integru, soţ şi tată iubitor, Iulian Giuran lasă în urma sa râuri de lacrimi şi regrete eterne. Marea bucurie a vieţii sale era că fiica lui, Bianca, îi calcă pe urme, tânăra fiind şi ea arbitru de fotbal, şi nu oriunde, ci în Franţa. Soţia fostului arbitru, prof. Camelia Giuran, fusese numită de curând în funcția de director al Liceului Teoretic „George Călinescu” din Constanța. Iulian era inspector de specialitate gr. I la Autoritatea Navală Română. 
 
Fost arbitru de ţinută şi fost observator, Iulian Giuran a activat şi în calitate de colaborator al Comisiei Centrale a Arbitrilor, pe când preşedintele acesteia era Ion Crăciunescu. Iulian a fost unul dintre cei mai buni teoreticieni din ţară în domeniul arbitrajului. De asemenea, pe plan local, s-a ocupat de formarea multor tineri arbitri.
 

„Vei rămâne în sufletele nostre pentru totdeauna!”

 
Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus, joi, 24 decembrie, la Casa Clares din Constanţa, iar înmormântarea va avea loc vineri, 25 decembrie, la orele prânzului, la Cimitirul Central de Constanţa. Înmormântare chiar în prima zi de Crăciun! Ce tragedie!   
 
Vestea tristă a plecării dintre cei vii a lui Iulian Giuran a adus multe mesaje de condoleanţe şi în mediul online. Iată câteva dintre ele:
 
„Sincere condoleanţe! O persoana deosebită!”
 
„Dumnezeu să îl ierte! Un suflet mare și bun!”
 
„Trist, foarte trist! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe!”

 
„Toți cei care l-am cunoscut și cărora ne-a fost aproape, ne-a îndrumat, ne-a ajutat și ne-a călăuzit spre vârful pasiunii noastre, suferim în aceste momente.... Venita ca un fulger, această tragică veste ne-a întristat pe toți! Am pierdut un om bun, un suflet de aur și, nu în ultimul rând, un profesionist desăvârșit! Sincere condoleanțe familiei! Drum lin către cer, domn profesor! Vei rămâne în sufletele nostre pentru totdeauna!”
 

„A fost ca tatăl meu în cadrul şcolii de arbitri!”

 

„Greu de acceptat! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”
 
„Dumnezeu să îl ierte! A fost ca tatăl meu în cadrul şcolii de arbitri! Mare, mare, mare păcat!”
 
„Mare Om, Dumnezeu sã te odihneascã în pace! Condoleanţe!”
 
„Dumnezeu să-l ierte! Un adevărat profesionist! A ținut foarte mult la mine! Am învățat foarte multe de la dânsul! La doar 52 de ani!”
 
„Incredibil, mai acum câteva zile vorbeam de el. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”
 
„Cum așa? Acum o săptămână mi-a scris pe FB! Doamne ferește, nu pot să cred!”
 
„A fost un om minunat și va rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să dea putere familiei să treaca peste această suferință!”
 

„Un om de pus la suflet!”

 
„Un om a cărui pasiune a pus-o mai presus de orice, deși trăim într-o țară nebună și cu un sistem foarte bolnav, în care nu ești apreciat pentru ceea ce faci. Drum lin către Cer, Profesore!”
 
„Iulian Giuran era perfecțiunea, seriozitatea, profesionalismul și respectul pentru vocaţia în care am avut onoarea sa-l cunosc, duse la cele mai interesante cote”
 
„Un om de pus la suflet! Dumnezeu sa te odihnească în pace, prieten drag!”
 
„Somn lin, dragă Iulian! Prea repede, prea trist şi foarte dureros pentru noi toţi! Alături de fiica ta, Elena Bianca, de soţia ta, Camelia, înmărmurite de ceea ce s-a întâmplat... Dumnezeu să te odihnească în pace! Este de necrezut să pleci din familia noastra aşa repede!”
 
„Drum lin in lumină!”
 
„Am avut onoarea să-l cunosc, un om deosebit. Dumnezeu să-l odihnească!”.
 
Sursa foto: Facebook (Marian Carson)
 
Citeşte şi:
 
Doliu în fotbalul constănţean
S-a stins din viaţă Iulian Giuran, fost arbitru şi observator


Doliu la Liceul Teoretic „George Călinescu”

O constănţeancă, arbitru de fotbal în Franţa
Bianca Giuran a dat startul meciului din Ligue 1 Nice - Olympique Marseille! (galerie foto + video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Marcela Eugenia Rizea fosta Petrica

01 Jan, 2021 19:15

Drum Lin catre stele draga Julián..am fost colegio de casa..nu mi bine inca sa cred ...ce tragedia..inca nu pot asimila ...condoleante familiei.. Dumnezeu sa l.odihneasca in pace.

Articole asemanatoare

Retrospectivă Decesele care au îndoliat sportul constănţean în 2020. Înmormântare de Crăciun. Băiat de 13 ani mort!

05 Jan 2021 7186

Doliu la Liceul Teoretic „George Călinescu”

24 Dec 2020 5235

Doliu în fotbalul constănţean S-a stins din viaţă Iulian Giuran, fost arbitru şi observator

23 Dec 2020 6089

Claude Colombo, prezent la festivitate Bianca - Elena Giuran, din Constanţa, a primit ecusonul de arbitru francez (galerie foto)

12 Mar 2016 6426

Fiica lui Iulian Giuran, voluntar la Euro 2016 Bianca Elena Giuran, din Constanţa, va obţine ecusonul de arbitru francez (galerie foto)

02 Feb 2016 11475

Iulian Giuran, din Constanţa, observator de arbitri la Liga a 3-a

29 Jan 2016 3005