Constanţa La 46 de ani, Cristian Cojocaru, preşedintele RC Tomitanii, a revenit pe teren într-un meci oficial

  • Fost rugbyst, Cristian Cojocaru s-a legitimat în acest sezon, pentru a completa lotul Tomitanilor.
  • Aflată într-o situaţie dificilă, echipa constănţeană e ultima în clasament, fără niciun punct.
  • Tomitanilor li s-au alăturat noi jucători, care sprijină echipa pe bază de contracte de voluntariat.  
 
Situaţia mai mult decât delicată în care se găseşte echipa de rugby Tomitanii Constanţa, din pricina neajunsurilor financiare, şi-a pus amprenta şi asupra lotului de jucători, insuficient pentru bătăliile crâncene care se dau în SuperLigă.
 
Având în vedere fondurile reduse ale clubului, efectivul de jucători este, ca şi situaţia în care se zbat Tomitanii, de avarie. În lot intră tineri rugbyşti de pe plan local (de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002), un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi rugbyşti reactivaţi, care evoluează pe bază de contracte de voluntariat şi care vin de regulă doar la meciuri, cei mai mulţi dintre ei având şi servicii, care nu le permit să fie prezenţi şi la antrenamente. În această situaţie, pentru întregirea lotului s-a legitimat şi preşedintele clubului, fostul rugbyst Cristian Cojocaru, în vârstă de 46 de ani. La începutul campionatului, acesta a anunţat că, mai mult ca sigur, pe parcursul SuperLigii, va fi nevoie să şi intre pe teren, ceea ce s-a întâmplat, premiera înregistrându-se la meciul cu SCM Timişoara, de la Constanţa, pierdut de Tomitanii cu 12-82, în etapa a şasea.
 
După şapte ani!
 
Rezervă în această întâlnire, încheiată cu a cincea înfrângere din tot atâtea partide jucate până acum în sezonul de faţă de echipa constănţeană, Cristian Cojocaru a intrat pe teren în minutul 68, în locul lui Gabriel Bucevschi, şi a jucat aripă. „M-am implicat cât am putut în fazele de joc, având în vedere nivelul de pregătire pe care îl am. Nu pot participa la antrenamente, am jucat din pregătirea pe care o am de la Rechinii Constanţa şi din mişcarea pe care o mai fac, în limita timpului disponibil. M-am resimţit după efortul fizic pe care l-am depus, dar sunt fericit că am putut sprijini şi eu, după puterile mele, din teren, strădania acestor băieţi minunaţi. Nu mai jucasem un meci oficial din 2014. Iar, cu siguranţă, partida cu Timişoara nu este prima şi ultima în care voi evolua în acest campionat. Toţi coechipierii s-au bucurat foarte mult şi mă aşteaptă în continuare alături de ei”, a declarat Cristian Cojocaru.
 

Noi voluntari

 
Gabriel Bucevschi s-a alăturat şi el Tomitanilor, sprijinind echipa pe bază de contract de voluntariat, ca şi Ovidiu Pilat (care a jucat titular contra SCM Timişoara) sau Răzvan Bagâş (fost junior la Tomitanii, acum navigator). În clasament, Tomitanii se află pe ultimul loc, fără niciun punct.
 

Lovitură de start specială

 
Prezenţa pe teren, la 46 de ani, a lui Cristian Cojocaru nu a fost singurul element inedit al meciului Tomitanii - SC Timişoara. Astfel, lovitura simbolică de start a partidei, la invitaţia preşedintelui clubului constănţean, a fost dată de fraţii gemeni Mihai şi George Lungu (în vârstă de patru ani), băieţii unui fost rugbyst constănţean, Ionuţ Marian Lungu, apropiat al echipei de pe litoral. „I-am iniţiat deja pe Mihai şi George în rugby. Jucăm şi acasă, dar suntem prezenţi şi la stadion, la meciuri. Ambii fac însă şi karate”, a dezvăluit tatăl gemenilor. Puştii au intrat pe teren de mână cu arbitrul meciului, iar înainte de partidă s-au fotografiat cu brigada de arbitri.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la meciul Tomitanii - SCM Timişoara. Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Rugby
Tomitanii Constanţa, un nou eşec la scor în SuperLigă


SOS Tomitanii Constanţa!
Rugby în regim de avarie. Se caută în continuare jucători care să ajute echipa pe bază de voluntariat


Tomitanii Constanța
Tort și mesaj care i-au mers la inimă lui Cristian Cojocaru, de ziua sa de naștere

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1129

CSM Constanța Carol Popa, câștigător la triatlon, la Criteriul Primăverii, dar medaliat și la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1011

Programul spectacolelor Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța în prima săptămână de primăvară

01 Mar 2024 605

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1155

Nicolae Manolache, președintele AMRB, prezent la ședința de bilanț pe 2023 a Asociației Județene de Rugby Constanța (DOCUMENT)

14 Dec 2023 1168

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1750

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1289

LISTĂ 13 judecători și procurori ies la pensie! Klaus Iohannis a semnat decretele

10 Nov 2023 978

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1306

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1618

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1736

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3364

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1683

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 10 octombrie 2023

11 Oct 2023 1126

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 septembrie 2023

02 Oct 2023 1115