Constanţa La 46 de ani, Cristian Cojocaru, preşedintele RC Tomitanii, a revenit pe teren într-un meci oficial

  • Fost rugbyst, Cristian Cojocaru s-a legitimat în acest sezon, pentru a completa lotul Tomitanilor.
  • Aflată într-o situaţie dificilă, echipa constănţeană e ultima în clasament, fără niciun punct.
  • Tomitanilor li s-au alăturat noi jucători, care sprijină echipa pe bază de contracte de voluntariat.  
 
Situaţia mai mult decât delicată în care se găseşte echipa de rugby Tomitanii Constanţa, din pricina neajunsurilor financiare, şi-a pus amprenta şi asupra lotului de jucători, insuficient pentru bătăliile crâncene care se dau în SuperLigă.
 
Având în vedere fondurile reduse ale clubului, efectivul de jucători este, ca şi situaţia în care se zbat Tomitanii, de avarie. În lot intră tineri rugbyşti de pe plan local (de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa şi de la CS Cleopatra Mamaia, născuţi în 2002), un grup care a putut fi menţinut din vechiul lot, dar şi rugbyşti reactivaţi, care evoluează pe bază de contracte de voluntariat şi care vin de regulă doar la meciuri, cei mai mulţi dintre ei având şi servicii, care nu le permit să fie prezenţi şi la antrenamente. În această situaţie, pentru întregirea lotului s-a legitimat şi preşedintele clubului, fostul rugbyst Cristian Cojocaru, în vârstă de 46 de ani. La începutul campionatului, acesta a anunţat că, mai mult ca sigur, pe parcursul SuperLigii, va fi nevoie să şi intre pe teren, ceea ce s-a întâmplat, premiera înregistrându-se la meciul cu SCM Timişoara, de la Constanţa, pierdut de Tomitanii cu 12-82, în etapa a şasea.
 
După şapte ani!
 
Rezervă în această întâlnire, încheiată cu a cincea înfrângere din tot atâtea partide jucate până acum în sezonul de faţă de echipa constănţeană, Cristian Cojocaru a intrat pe teren în minutul 68, în locul lui Gabriel Bucevschi, şi a jucat aripă. „M-am implicat cât am putut în fazele de joc, având în vedere nivelul de pregătire pe care îl am. Nu pot participa la antrenamente, am jucat din pregătirea pe care o am de la Rechinii Constanţa şi din mişcarea pe care o mai fac, în limita timpului disponibil. M-am resimţit după efortul fizic pe care l-am depus, dar sunt fericit că am putut sprijini şi eu, după puterile mele, din teren, strădania acestor băieţi minunaţi. Nu mai jucasem un meci oficial din 2014. Iar, cu siguranţă, partida cu Timişoara nu este prima şi ultima în care voi evolua în acest campionat. Toţi coechipierii s-au bucurat foarte mult şi mă aşteaptă în continuare alături de ei”, a declarat Cristian Cojocaru.
 

Noi voluntari

 
Gabriel Bucevschi s-a alăturat şi el Tomitanilor, sprijinind echipa pe bază de contract de voluntariat, ca şi Ovidiu Pilat (care a jucat titular contra SCM Timişoara) sau Răzvan Bagâş (fost junior la Tomitanii, acum navigator). În clasament, Tomitanii se află pe ultimul loc, fără niciun punct.
 

Lovitură de start specială

 
Prezenţa pe teren, la 46 de ani, a lui Cristian Cojocaru nu a fost singurul element inedit al meciului Tomitanii - SC Timişoara. Astfel, lovitura simbolică de start a partidei, la invitaţia preşedintelui clubului constănţean, a fost dată de fraţii gemeni Mihai şi George Lungu (în vârstă de patru ani), băieţii unui fost rugbyst constănţean, Ionuţ Marian Lungu, apropiat al echipei de pe litoral. „I-am iniţiat deja pe Mihai şi George în rugby. Jucăm şi acasă, dar suntem prezenţi şi la stadion, la meciuri. Ambii fac însă şi karate”, a dezvăluit tatăl gemenilor. Puştii au intrat pe teren de mână cu arbitrul meciului, iar înainte de partidă s-au fotografiat cu brigada de arbitri.     
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la meciul Tomitanii - SCM Timişoara. Sursa foto: Facebook
 
Citeşte şi:
 
Rugby
Tomitanii Constanţa, un nou eşec la scor în SuperLigă


SOS Tomitanii Constanţa!
Rugby în regim de avarie. Se caută în continuare jucători care să ajute echipa pe bază de voluntariat


Tomitanii Constanța
Tort și mesaj care i-au mers la inimă lui Cristian Cojocaru, de ziua sa de naștere

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente de neratat pentru cei mici la Teatrului „Căluţul de mare” Constanța

19 May 2023 554

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 957

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 1487

Rugby În careul de ași! Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 May 2023 1285

Zi plină de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța. Cupa 1 Mai, urmată de importantul meci al Tomitanilor (GALERIE FOTO)

27 Apr 2023 1558

Moștenire de familie Fiii fostului sportiv constănțean Ionuț Lungu, frați gemeni, fac și ei rugby. Micii Dragoni, fascinați de sportul cu balonul oval (GALERIE FOTO)

25 Apr 2023 1186

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, pe locul întâi și la U-14, și la U-15. Oaspeți de seamă prezenți la evenimentul din București (GALERIE FOTO)

11 Apr 2023 1782

Rugby Echipa Under-14 de la Tomitanii Constanța, pași cu dreptul în retur. Cireașa de pe tort, o transformare de senzație (GALERIE FOTO)

28 Mar 2023 1892

Constanța Micii rugbyști s-au întrecut la Cupa 1 Decembrie. „O zi minunată petrecută împreună“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

05 Dec 2022 1882

Rugby Tomitanii Constanța, pe locul întâi în campionat, atât cu echipa Under-15, cât și cu cea Under-14 (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 2150

Rugbyștii campioni de la Școala Sportivă 2 Constanța au completat din nou foaia de joc. Anii au trecut, prietenia a rămas! (GALERIE FOTO + VIDEO)

09 Aug 2022 2392

150 de copii la „Festivalul de mini-rugby“ de la Valu lui Traian. „Rugby-ul înseamnă respect, disciplină și prietenie!“ (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 1099

Constanța Micii sportivi, pe teren la festivalul de rugby organizat în memoria lui Matei Rotaru (GALERIE FOTO)

25 Jun 2022 2271

Constanța Festival de rugby în memoria fostului sportiv și cadru universitar Matei Rotaru, decedat la numai 44 de ani. „Mereu cu gândul la el!“

21 Jun 2022 1885

Doliu în sportul constănțean A murit, la 44 de ani, Matei Rotaru, fost rugbyst. Tatăl său a fost Nicolae Rotaru, fostul director al LPS

07 Apr 2022 9957