Constanța. "Mulțumim, căpitane!" Spectacol și emoții la meciul de retragere al handbalistului de legendă Laurențiu Toma (galerie foto+video)

Sala Sporturilor din Constanta a găzduit în această seară un eveniment aparte, meciul de retragere din activitatea de handbalist a lui Laurențiu Toma, căpitanul de legendă al echipei Constantei, fie ca a fost ea HCM Constanța sau HC Dobrogea Sud Constanta.

Foști colegi de-ai lui Laurențiu la HCM s-au confruntat cu actuala echipa, HC Dobrogea Sud, iar scorul a fost egal, 28-28, 13-12 la pauza pentru HCDS.

Alături de mari nume ale Constantei si ale handbalului romanesc, Laurențiu a jucat la ambele echipe si a marcat pentru amândouă.

Din lotul HCM Constanța (director executiv, Nurhan Ali; antrenori, Ilie Coman și Ion Crăciun; doctor, Titi Marian Băjenescu) au făcut parte: Ionuț Stănescu, Mihai Popescu - Enis Murtaza (un gol), Marius Novanc (4 goluri), Mihai Timofte (un gol), Ionuț Săulescu (2 goluri), Alexandru Șimicu (4  oluri), Marius Stavrositu (3 goluri și un recital de pase și tehnică marcă înregistrată), Marius Sadoveac, Adrian Tucanu, Dragoș Soare (4 goluri), Răzvan Enescu, Denis Ali (4 goluri), Bogdan Criciotoiu (2 goluri), George Buricea (un gol), Laurențiu Toma (2 goluri).

Pentru HC Dobrogea Sud (antrenori, Djordje Cirkovic, Alexandru Buligan, Marko Isakovic; kinetoterapeut, Romeo Linte; fizioterapeut, Nicolae Roman; maseur, Bogdan Munteanu) au evoluat: Ionuț Iancu, Dan Vasile - Ionuț Nistor (2 goluri), Alexandru Andrei (un gol), Gabriel Ilie (4 goluri), Vencel Csog (5 goluri), Omar Yassin (aflat la ultimul meci la HCDS), Ciprian Șandru (aflat la primul meci pentru echipa constănțeană, 3 goluri), Ionuț Rotaru (un gol), Marius Mocanu (4 goluri), Ionuț Stănescu jr. (4 goluri). 

La pauză, George Buricea a trecut la HCDS, echipă al cărei tricou a fost îmbrăcat peste puțin timp, pentru restul reprizei secunde, și de la Laurențiu Toma. Sărbătoritul serii a înscris primul gol al meciului (pentru HCM), dar și pe ultimul (pentru HCDS). În total, Laurențiu Toma a marcat de cinci ori (două reușite pentru HCM, trei pentru HCDS).       

Un duel inedit a fost cel dintre Ionuț Stănescu (portar) și fiul său, Ionuț Stănescu jr. (inter), băiatul înscriindu-i câteva goluri tatălui. Seniorul i-a apărat însă un 7 m juniorului!

Spectacolul a fost total, atmosfera în tribune electrizanta, iar emoțiile lui Laurențiu pe masura, la final marele jucător neputandu-si opri lacrimile. În ultimele minute ale confruntării, sala a urmărit meciul în picioare, pe ritmurile melodiei Din toată inima (Voltaj). Totodată, după ce Rudi apărase acrobatic cu piciorul o minge trimisă din poartă în poartă, arbitrul Adrian Georgescu (cel care a condus partida alături de Mihai Moldoveanu, ambii din Constanța) a luat mingea și, într-o notă de distracție, i-a dat gol lui Stănescu! 

Numeroase oficialități locale (printre care viceprimarul Costin Răsăuțeanu si Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța) și ale Federației Române de Handbal, inclusiv președintele FRH, Alexandru Dedu, au fost prezente la eveniment și i-au oferit distincții lui Laurențiu. La meci a venit inclusiv Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma, alături de Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Mariana Solomon, directorul DJST Constanța, alături de Mihai Orzan și Alexandru Negraru, iar de la Federație au fost prezenți și Mihai Bocan, și Sorin Toacsen.  

Membrii galeriei HCDS au purtat tricouri cu numărul de joc al lui Toma, 14, iar printre altele au afișat în timpul partidei un banner uriaș cu mesajul "Mulțumim, căpitane!". La final, i-au oferit o distincție în formă de inimă, cu numărul 14. Pentru întreaga carieră sportivă, Laurențiu Toma a primit o distincție din partea Federației Române de Handbal, care, profitând de acest eveniment, i-a premiat și pe Mihai Popescu (cel mai bun handbalist român al anului 2019) și pe Marius Sadoveac (cel mai bun jucător din Liga Națională). 


Laurențiu Toma a primit cupe și diplome și din partea Primăriei Constanța, a CJC, a DJST Constanța, a Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ovidius Constanța, a Asociației Handbaliștilor Români și a HCDS. La rândul său, Toma le-a oferit plachete foștilor colegi de la HCM care au onorat invitația de a participa la meciul său de retragere.      

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zoran Nikolic, căpitanul HC Dobrogea Sud, la ceas aniversar. Vineri, echipa are meci în Liga Naţională

25 Feb 2021 662

HC Dobrogea Sud Constanţa Laurenţiu Toma - „Ne dorim foarte mult să luăm o medalie”

23 Jan 2021 1396

HC Dobrogea Sud Constanța întâlnește astăzi CSU din Suceava

04 Dec 2020 1191

Au preluat ștafeta sportivă Fetele lui George Buricea și Laurențiu Toma sunt voleibaliste la Academia Tomis Constanța

24 Nov 2020 3603

HC Dobrogea Sud Constanța Design special! Numele a 100 de suporteri pe numerele de pe echipamentul jucătorilor (galerie foto)

02 Sep 2020 2599

HC Dobrogea Sud Constanța vrea să câștige și meciul retur cu HC Victor Stavropol Ionuț Iancu - „Am arătat că suntem o echipă“

01 Sep 2020 2368

S-au scurs cinci ani de la înființarea HC Dobrogea Sud Constanța. Care a fost prima cupă din vitrina cu trofee

15 Aug 2020 2856

Întrebări pentru fani Ce buton ai apăsa pentru a evita un lucru petrecut în ultimul sezon la HC Dobrogea Sud Constanța?

22 May 2020 2083

HC Dobrogea Sud. George Buricea, supărat „Împrăștie tot felul de bârfe ieftine, instigă și influențează mulți oameni OK din galerie“

02 Mar 2020 2051

Căpitanul HC Dobrogea Sud Pentru al patrulea an la rând, sârbul Zoran Nikolic şi-a serbat ziua de naştere cu a doua sa familie

28 Feb 2020 1651

Portarul Mihai Popescu speră ca, pe viitor, să revină la Constanţa şi să aibă pe litoral meciul de retragere

22 Jan 2020 1406

Editorial Meciul de adio al lui Laurențiu Toma, magia HCM Constanța și două unde de regret

18 Jan 2020 2490

Lacrimile căpitanului Laurenţiu Toma s-a retras din activitatea de handbalist în ziua când fiica sa cea mică a împlinit un an (galerie foto)

16 Jan 2020 2049

Marți e meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma „Ne vedem la sală să-l aplaudăm pentru ultima dată ca jucător al Constanţei?“ (galerie foto)

14 Jan 2020 2470

Constanţa. Intrare liberă la meciul de retragere al lui Laurenţiu Toma „Va fi un spectacol handbalistic deosebit“

11 Jan 2020 1455