Constanța. "Mulțumim, căpitane!" Spectacol și emoții la meciul de retragere al handbalistului de legendă Laurențiu Toma (galerie foto+video)

Sala Sporturilor din Constanta a găzduit în această seară un eveniment aparte, meciul de retragere din activitatea de handbalist a lui Laurențiu Toma, căpitanul de legendă al echipei Constantei, fie ca a fost ea HCM Constanța sau HC Dobrogea Sud Constanta.

Foști colegi de-ai lui Laurențiu la HCM s-au confruntat cu actuala echipa, HC Dobrogea Sud, iar scorul a fost egal, 28-28, 13-12 la pauza pentru HCDS.

Alături de mari nume ale Constantei si ale handbalului romanesc, Laurențiu a jucat la ambele echipe si a marcat pentru amândouă.

Din lotul HCM Constanța (director executiv, Nurhan Ali; antrenori, Ilie Coman și Ion Crăciun; doctor, Titi Marian Băjenescu) au făcut parte: Ionuț Stănescu, Mihai Popescu - Enis Murtaza (un gol), Marius Novanc (4 goluri), Mihai Timofte (un gol), Ionuț Săulescu (2 goluri), Alexandru Șimicu (4  oluri), Marius Stavrositu (3 goluri și un recital de pase și tehnică marcă înregistrată), Marius Sadoveac, Adrian Tucanu, Dragoș Soare (4 goluri), Răzvan Enescu, Denis Ali (4 goluri), Bogdan Criciotoiu (2 goluri), George Buricea (un gol), Laurențiu Toma (2 goluri).

Pentru HC Dobrogea Sud (antrenori, Djordje Cirkovic, Alexandru Buligan, Marko Isakovic; kinetoterapeut, Romeo Linte; fizioterapeut, Nicolae Roman; maseur, Bogdan Munteanu) au evoluat: Ionuț Iancu, Dan Vasile - Ionuț Nistor (2 goluri), Alexandru Andrei (un gol), Gabriel Ilie (4 goluri), Vencel Csog (5 goluri), Omar Yassin (aflat la ultimul meci la HCDS), Ciprian Șandru (aflat la primul meci pentru echipa constănțeană, 3 goluri), Ionuț Rotaru (un gol), Marius Mocanu (4 goluri), Ionuț Stănescu jr. (4 goluri). 

La pauză, George Buricea a trecut la HCDS, echipă al cărei tricou a fost îmbrăcat peste puțin timp, pentru restul reprizei secunde, și de la Laurențiu Toma. Sărbătoritul serii a înscris primul gol al meciului (pentru HCM), dar și pe ultimul (pentru HCDS). În total, Laurențiu Toma a marcat de cinci ori (două reușite pentru HCM, trei pentru HCDS).       

Un duel inedit a fost cel dintre Ionuț Stănescu (portar) și fiul său, Ionuț Stănescu jr. (inter), băiatul înscriindu-i câteva goluri tatălui. Seniorul i-a apărat însă un 7 m juniorului!

Spectacolul a fost total, atmosfera în tribune electrizanta, iar emoțiile lui Laurențiu pe masura, la final marele jucător neputandu-si opri lacrimile. În ultimele minute ale confruntării, sala a urmărit meciul în picioare, pe ritmurile melodiei Din toată inima (Voltaj). Totodată, după ce Rudi apărase acrobatic cu piciorul o minge trimisă din poartă în poartă, arbitrul Adrian Georgescu (cel care a condus partida alături de Mihai Moldoveanu, ambii din Constanța) a luat mingea și, într-o notă de distracție, i-a dat gol lui Stănescu! 

Numeroase oficialități locale (printre care viceprimarul Costin Răsăuțeanu si Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța) și ale Federației Române de Handbal, inclusiv președintele FRH, Alexandru Dedu, au fost prezente la eveniment și i-au oferit distincții lui Laurențiu. La meci a venit inclusiv Petre Cozma, tatăl regretatului handbalist Marian Cozma, alături de Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Mariana Solomon, directorul DJST Constanța, alături de Mihai Orzan și Alexandru Negraru, iar de la Federație au fost prezenți și Mihai Bocan, și Sorin Toacsen.  

Membrii galeriei HCDS au purtat tricouri cu numărul de joc al lui Toma, 14, iar printre altele au afișat în timpul partidei un banner uriaș cu mesajul "Mulțumim, căpitane!". La final, i-au oferit o distincție în formă de inimă, cu numărul 14. Pentru întreaga carieră sportivă, Laurențiu Toma a primit o distincție din partea Federației Române de Handbal, care, profitând de acest eveniment, i-a premiat și pe Mihai Popescu (cel mai bun handbalist român al anului 2019) și pe Marius Sadoveac (cel mai bun jucător din Liga Națională). 


Laurențiu Toma a primit cupe și diplome și din partea Primăriei Constanța, a CJC, a DJST Constanța, a Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ovidius Constanța, a Asociației Handbaliștilor Români și a HCDS. La rândul său, Toma le-a oferit plachete foștilor colegi de la HCM care au onorat invitația de a participa la meciul său de retragere.      

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța menține o clasare primită de Cristian Radu, primarul din Mangalia, de la DNA!

16 Dec 2023 1064

TOMA LAURENȚIU anunță începerea lucrărilor de construire lăcaș de cult-biserică situat în Municipiul Medgidia

12 Dec 2023 636

Anunț public privind elaborarea Plan Urbanistic Zonal pentru construire lăcaș de cult

18 Jan 2023 1044

Așa tați, așa fiice! George Buricea și Laurențiu Toma, bronz în Cupa României. Fetele lor, voleibaliste, aceeași medalie cu Academia Tomis (GALERIE FOTO)

17 May 2022 3536

HC Dobrogea Sud Constanța, cadou surpriză pentru antrenorul George Buricea (GALERIE FOTO)

15 May 2022 2323

Intrare liberă la primul meci acasă al HC Dobrogea Sud Constanța fără restricții după doi ani (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 2305

HC Dobrogea Sud Constanța Un tricou special al lui George Buricea, scos la licitație pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

17 Mar 2022 2235

HC Dobrogea Sud Constanța Alexandru Andrei, ales jucătorul lunii. „Cu ei putem câștiga orice meci“

30 Nov 2021 2659

Succesul contra Stelei Victoria cu numărul 100 pentru antrenorul Djordje Cirkovic pe banca HC Dobrogea Sud Constanța

16 Oct 2021 2161

„Speranțe pentru viitor“ Tânărul Gabriel Preda, evoluție deosebită în poarta HC Dobrogea Sud Constanța

14 Sep 2021 2431

LIVE VIDEO. Conferință de presă HC Dobrogea Sud Constanța, înaintea meciurilor cu Dinamo și Csurgoi (galerie foto)

23 Aug 2021 3187

HC Dobrogea Sud, trei victorii şi un eşec în meciurile test. Clubul constănţean şi preşedintele său, la aniversare

16 Aug 2021 2652

Trei handbaliști de la HC Dobrogea Sud Constanța nu merg în cantonamentul din Serbia. Unde au fost convocați (galerie foto)

31 Jul 2021 2936

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 6440

Constanța. Ultimul meci pentru George Buricea! „Am avut norocul, onoarea și bucuria să fac parte din două grupuri fabuloase“

02 Jun 2021 5006