Constanța Naționala de baschet feminin 3x3 a României s-a calificat la Campionatul European de Baschet 3x3, după o revenire spectaculoasă


Naționala de baschet feminin 3x3 a României s-a calificat la FIBA 3x3 Europe Cup – Campionatul European de Baschet 3x3, după ce a câștigat turneul de calificare disputat sâmbătă și duminică în Piațeta Perla din Mamaia. Este a cincea prezență consecutivă pentru fete la turneul final al Europenelor, unde au cucerit medaliile de argint la ediția din 2016, de la București.

După ce în primul meci al grupei principale România a cedat surprinzător cu Germania, 13-14, jucătoarele noastre aveau de disputat meciul decisiv de calificare împotriva Spaniei, echipă în fața căreia pierduseră și la recentele campionate mondiale de la Amsterdam.

Sonia Ursu Kim și-a condus echipa în meciul decisiv, cu 11 puncte marcate dintre cele 21 ale echipei, Ancuța Stoenescu a reușit la rândul ei două importante aruncări din spatele semicercului și România s-a impus cu 21-17, câștigând în cele din urmă grupa principală, după ce Spania, care a obținut de asemenea biletele pentru turneul final, învinsese Germania cu 17-8.

Ursu Kim a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului, fiind a doua în clasamentul marcatorilor cu 28 de puncte și cea mai bună aruncătoare de la distanță cu nouă reușite.

În competiția masculină Germania a obținut o calificare istorică la Europene, prima prezență a nemților la turneu final. Heinrich Geske a fost cel mai bun jucător al turneului, conducându-și echipa cu 30 de puncte marcate.

Atât Ursu Kim cât și Geske au fost premiați de către Tissot, prin intermediul importatorului și distribuitorului Albini Prassa, cu câte cu ceas “3x3” prezentat în premieră mondială la Constanța de către producătorul elvețian de ceasuri.
Într-un meci decisiv pentru calificare la masculin, Spania a învins campioana din 2016, Slovenia, după un meci dramatic, încheiat cu victoria ibericilor în prelungiri, 16-15.

Pentru două zile baschetul 3x3, disciplină olimpică începând cu Tokyo 2020, a fost principalul punct de atracție pe plaja din Mamaia. Mii de fanii au trecut prin tribunele arenei montate în Piațeta Perla, unde i-au putut urmări de asemenea pe acrobații trupei slovene Dunking Devils, pe majoretele Dracula’s Girls sau pe copiii Centrului de Plasament Micul Rotterdam, care au prezentat momente de dans.

DJ Elis și MC Cosmin “Ursu” Petrescu au electrizat de asemenea atmosfera de-a lungul celor două zile, iar fanii s-au bucurat de numeroase concursuri cu premii. Cei mai abili dintre ei au intrat și în posesia premiilor bani, în valoare de 250 de lei, oferite de partenerul de elită al evenimentului, Superbet.
Carmen Tocală, prima femeie din istorie aleasă în funcția de vicepreședinte al FIBA Europe și fosta campioană olimpică la gimnastică Dana Sofronie au primit la Constanța premiile de apreciere pe care promotorul baschetului 3x3 Sport Arena Streetball le oferă împreună cu Tissot la fiecare eveniment din această vară.
Jucătorii echipelor participante au fost implicați în mai multe activități, printre care vizitarea Centrului de Plasament Micul Rotterdam sau un tur al orașului cu autobuzul turistic și s-au bucurat în pauzele dintre meciuri de plaja din Mamaia.

 
FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier a fost un eveniment organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța cu finanțarea Primăriei Municipiului Constanța.
Competiția a fost susținută de Peak – apparel partner, Tissot – official timekeeper, Wilson – global sponsor, Superbet – elite partner, UPC – connectivity partner, City Park Mall, Red Bull, sport-loft.com, Zizin, APAN Top Selection, Doritos, Iridex Group, Stirom, Federația Română de Baschet, Direcția Județeană de Sport Constanța și Sport Arena Streetball – event partners. Powered byKiss FM.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 427

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 479

Baschet CSM Constanța, învinsă de CSO Voluntari (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 646

Calendar săptămânal CSM Constanța Voleibalistele, debut în play-out. Două meciuri acasă cu Știința Bacău. Intrare liberă!

22 Mar 2024 527

Baschet CSM Constanța a pierdut meciul cu Rapid București, dar are avantajul rezultatelor directe în Top 10 (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 651

Baschet Fetele de la CSM Constanța au avansat în semifinale, după două succese cu CSM Tg. Mureș

20 Mar 2024 618

CSM Constanța baschet Echipa Under-14, calificare la turneul semifinal B (GALERIE FOTO)

20 Mar 2024 522

CSM Constanța. 20 martie 2024 Baschetbalistele vizează victoria care să încheie seria cu CSM Tg. Mureș din sferturi

20 Mar 2024 484

CSM Constanța baschet Erik Began, MVP. Cea mai bună evoluție stagională, în meciul din Liga 1 de la Timișoara

19 Mar 2024 525

Baschet Echipa Under-16 a CSM Constanța, victorie importantă pentru calificarea la turneul final (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 491

CSM Constanța Baschetbalistele au început cu dreptul lupta pentru titlu. Victorie la peste 40 de puncte diferență! (GALERIE FOTO)

16 Mar 2024 741

Baschet CSM Constanța, pas mare spre calificarea în play-off, după victoria din deplasare cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 683

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 657

CSM Constanța Două victorii în trei meciuri. Baschetbaliștii Under-13, pe locul doi după turneul de la Galați

14 Mar 2024 520

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 784