Constanţa. Portarul Ştefan Muşat şi experienţa sa la Steaua Bucureşti „Am trăit momente unice alături de suporteri“

 
  • Portarul constănţean Ştefan Muşat a evoluat în sezonul trecut la CSA Steaua Bucureşti, echipă care a promovat în Liga a 2-a.
  • Goalkeeper-ul de 20 de ani este format de Academia Hagi, acolo unde a început fotbalul, în 2009.
  • Tânărul fotbalist este nepot al Elenei Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, cea care a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa. 
 
Fotbalistul Ştefan Muşat, un portar de viitor, format în Academia Hagi, acolo unde a început fotbalul, în 2009, a evoluat în sezonul trecut sub formă de împrumut la CSA Steaua Bucureşti, formaţie care a promovat din Liga a 3-a în Liga a 2-a.
 
După perioada Steaua, Ştefan a revenit la gruparea de pe litoral şi a vorbit despre sezonul precedent şi despre planurile sale de viitor. „La Steaua, a fost o experienţă benefică pentru mine. Am experimentat cum e să fii la alt club. Am trăit momente unice alături de suporteri şi am satisfacţia că am ajutat şi eu la promovare. Am susţinut 15 meciuri şi mă bucur că am avut evoluţii constante. În continuare, mi-aş dori să rămân la FC Viitorul minimum un sezon”, a declarat portarul.  
 

Campion al României în Liga Elitelor

 
Fost component al echipei Under-19 a FC Viitorul, Ștefan Mușat s-a încoronat vara trecută, alături de colegii săi, campion al României în Liga Elitelor, FC Viitorul devenind pentru a opta oară în ultimii nouă ani campioana României la juniori U-19 (sportivi născuți după 1 ianuarie 2001), În finală, echipa de pe litoral a trecut cu 6-5, după loviturile de departajare, de Dinamo București, iar Ștefan a apărat un penalty. Portarul a fost titular integralist și în semifinala cu CFR Cluj, câștigată de Viitorul cu 2-1. Tânărul fotbalist s-a aflat anii trecuţi și în cercul echipei mari a FC Viitorul, participând și la stagii de pregătire și jucând și în mai multe amicale. Ștefan este nepot al celebrei Elena Frîncu, fostă vicecampioană mondială la handbal, cea care a condus timp de 22 de ani DJST Constanţa, fiind considerată cel mai de succes manager de sport din România. Ştefan Muşat este fiul Doinei Muşat, nepoată a Elenei Frîncu (fiica surorii fostei mari sportive, Maria). Odată cu Ştefan Muşat a mers la CSA Steaua, în sezonul trecut, şi un alt jucător din Academia Hagi, fundaşul Antonio Vlad. 
 

Îi admiră pe Ederson Moraes şi pe Tătăruşanu

 
Într-un interviu acordat Steaua TV, Ştefan Muşat vorbeşte despre el şi despre primii paşi pe care i-a făcut în fotbal. „Am început în 2009, când s-a înfiinţat Academia Hagi. Am fost la nişte selecţii şi am fost păstrat la prima grupă. N-am fost portar de la început, un an sau doi am jucat fundaş şi mijlocaş, decar. La portar este un lucru de bază să aibă jocul de picior. Asta se cere acum. Portarul nu mai e ca pe vremuri, lungă şi să apere. În prezent, portarul e ca un mijlocaş care-şi ajută echipa şi iese la joc. Îl admir pe goalkeeper-ul de la Manchester City, Ederson Moraes, care are un joc de picior excepţional. E mai pe stilul meu. Mă inspiră în tot ce fac. Dintre portarii români îmi place stilul lui Ciprian Tătăruşanu“, a declarat tânărul portar. 
 

Sfatul Elenei Frîncu

 
În acelaşi interviu, Ştefan a dezvăluit şi ce i-a spus Elena Frîncu vizavi de atitudinea pe care trebuie să o aibă un sportiv în activitatea sa. „Mi-a spus că poţi să ai talent, dar, fără muncă, nu poţi ajunge departe. Muncă şi răbdare! Acesta e cel mai important sfat pe care mi l-a dat mătuşa mea“, a menţionat portarul. „Înainte de meciuri, încerc în general să fiu relaxat, pentru că, dacă sunt tensionat, se vede în jocul meu. Normal că înaintea oricărei partide e o mică tensiune, dar încerc să fiu relaxat şi să eman asta în teren, ca echipa să simtă să sunt sigur pe mine”, a mai spus Ştefan Muşat, conform sursei citate.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Sursa foto: captură Youtube (Steaua TV)
 
Citeşte şi:
 
Portarul constănțean Ștefan Mușat, de la FC Viitorul, la Steaua București
 
  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Alexandru Buzbuchi a devenit goal-keeper-ul titular „Revenirea în poartă mi-a adus o bucurie imensă“ (GALERIE FOTO)

29 Jan 2024 1353

Portarul constănțean Ștefan Mușat, de la FC Viitorul, la Steaua București

28 Aug 2020 3913

Un alt sărbătorit al FC Viitorul Surpriză, de ziua de naștere, pentru Andrei Ciobanu, în Antalya. Chiar în camera sa! (galerie foto)

20 Jan 2020 2629

Nepot al Elenei Frîncu Portarul Ștefan Muşat, de la FC Viitorul, şi-a serbat ziua de naştere în cantonamentul din Antalya (galerie foto)

18 Jan 2020 3654

Fotbaliștii de la FC Viitorul au efectuat vizita medicală. 30 de jucători prezenți, trei noutăți (galerie foto + video)

09 Jan 2020 3271

Fotbalistul Ştefan Muşat, nepot al Elenei Frîncu, îşi serbează astăzi majoratul, în cantonament cu FC Viitorul

17 Jan 2019 3236