Sport

„Constanţa respiră baschet!“ Gladiatorii din Tomis vor intra şi în arena Superligii. Au fost surpriza plăcută a luptelor de calificare

Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa a fost una dintre surprizele plăcute ale sezonului 2017/2018 din Liga 1. Povestea jucătorilor antrenaţi de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici şi Vasile Paşca a avut un sfârşit fericit, formaţia clasându-se pe locul trei şi urmând a evolua în eşalonul de elită, Superliga.
 
Clasată pe primul loc după faza de calificare, cu un bilanţ de opt victorii şi două înfrângeri, BC Athletic avea să meargă mai departe în faza semifinală, unde cele opt echipe rămase căutau să se claseze pe primele patru locuri care duceau la turneul final. Faza semifinală a fost demnă de un scenariu de film, BC Athletic Constanţa asigurându-şi prezenţa în etapa finală în faţa unei săli arhipline, chiar în ultimul meci, cu CSU Ştiinţa Bucureşti, echipă deja calificată. Miza era locul patru în grupă. CSO Voluntari (condusă de Eugen Ilie, împreună cu Virgil Căruţaşu) şi CSM Ploieşti (cu Cătălin Burlacu şi jucători cu experienţă în lot, precum Angel Santana şi Adrian Blidaru) aveau prima şansă de a merge mai departe, dar calculele au fost date peste cap, după ce Gladiatorii din Tomis s-au impus în ultimul meci în faţa Ştiinţei.
 

Calificarea, ca un bonus

 
Cum obiectivul constănţenilor fusese atins, calificarea la turneul final a venit ca un bonus, aşa cum avea să declare şi secundul Bogdan Ivanovici. Pentru BC Athletic Constanţa a fost o provocare, dar şi un moment al adevărului, în care chimia lotului şi pregătirea fizică a Gladiatorilor aveau să arate nivelul la care echipa putea susţine trei meciuri de foc în trei zile. Cu 13 jucători născuţi în Constanţa dintre cei 17 cu care antrenorii au abordat turneul final, majoritatea juniori, BC Athletic a reuşit să răstoarne calculele de pe hârtie, clasându-se pe podium, alături de CS Cuza Sport Brăila şi CSU Ştiinţa Bucureşti, două echipe cu care şi-a împărţit victoriile de-a lungul sezonului.
 

Nu au riscat

 
Cu una dintre cele mai mici medii de vârstă de la turneul final şi lipsită de aportul unor jucători de bază, treptat, până la finalul competiţiei, antrenorii Alexandru Olteanu şi Bogdan Ivanovici au decis să nu rişte recuperarea celor accidentaţi şi au rulat tot lotul cu care echipa a făcut deplasarea, strategia fiind şi aceea ca juniorii să poată creşte în experienţă, acumulând minute pe parchet alături de seniori. Un sezon complet, în care BC Athletic a avut 17 victorii în cele 31 de întâlniri, reuşind astfel de-a lungul întregii stagiuni să se impună în faţa tuturor echipelor pe care le-a întâlnit.

Pe locul doi la baschet 3X3

 
BC Athletic Constanţa s-a calificat în Superliga Naţională şi, conform programului votat de Federaţia Română de Baschet, va face parte din a doua grupă a campionatului. Până la începerea următorului sezon, BC Athletic va susţine meciurile rămase de disputat în Liga Naţională de Baschet 3x3, conform regulamentului FRB, etapele urmând a se desfăşura pe timpul verii în locaţii stabilite de organizatori.
 
În momentul de faţă, conform clasamentului comunicat la 25 mai 2018, BC Athletic Constanţa este pe locul secund în Liga Naţională de Baschet 3x3. Înscrierea în Superligă se face până pe 10 iulie, fiecare echipă trebuind să achite o garanţie de 10.000 de euro plus o parte din taxa de participare.
 

Proiectul Made in Constanţa continuă

 
„Baschet Club Athletic Constanţa a reuşit să readucă spiritul de întrecere în baschetul de la Constanţa, oraş cu tradiţie în acest sport. Antrenorii Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici şi Vasile Paşca au reuşit să ducă BC Athletic din Liga 1 în Liga Naţională după o pauză de patru ani, în care aportul pe care l-au avut în implicarea BC Farul Constanţa nu a mai putut fi susţinut de autorităţile locale. BC Athletic Constanţa a fost echipa cu cele mai multe meciuri transmise în direct din Liga 1, cu o calitate a transmisiei excepţionale în format HD, şi cu cea mai mare audienţă în mediul online, dar şi cu o audienţă la meciurile de acasă în medie de 800 de spectatori. Proiectul Made in Constanţa al Gladiatorilor continuă la malul mării, atât în baschet, cât şi în campaniile sociale şi de promovare a sportului la panou, în instituţii de învăţământ, în centre speciale, dar şi în cadrul evenimentelor sportive. Constanţa joacă baschet, Constanţa respiră baschet!“, a declarat Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:

La capătul unui sezon lung, „mai degrabă un maraton decât un sprint“, BC Athletic Constanţa a trecut linia de sosire în Superligă
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Program sportiv de weekend Gală de baschet la Constanţa, sâmbătă, cu legendarii jucători care au apărat culorile BC Farul!

14 Dec 2019 433

HC Dobrogea Sud joacă astăzi cu Minaur Baia Mare la Constanța

12 Dec 2019 471

Eveniment caritabil Spectacol în Sala Sporturilor din Constanța, cu ocazia Charity Basketball Game (galerie foto)

11 Dec 2019 880

Foştii jucători ai BC Farul Constanţa vor fi onoraţi într-o gală care va preceda partida BC Athletic - CSM Tg. Jiu

11 Dec 2019 544

„E vorba de atitudinea avută“ La Phoenix Știința Constanța, există și posibilitatea renunțării la unele dintre jucătoare

11 Dec 2019 597

Final interzis cardiacilor în meciul de baschet Phoenix Știința Constanța - CSM Alexandria!

08 Dec 2019 654

BC Athletic Constanța a câștigat primul sfert și a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSM Miercurea Ciuc

07 Dec 2019 792

BC Athletic Constanța a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSO Voluntari. Eșec și pentru Phoenix Știința

30 Nov 2019 977

Baschetbaliștii de la BC Athletic au învins CSM Sighet la Constanța

23 Nov 2019 742

Baschetbaliştii de la Athletic joacă la Constanţa cu CSM Sighet. Ce spune Phoenix Știinţa după înfrângerea de la Braşov

23 Nov 2019 815

Ediție cu provocări Militarii americani înfruntă elevii constănțeni în evenimentul caritabil Charity Basketball Game (galerie foto)

20 Nov 2019 598

Stadionul central din Mangalia va fi modernizat cu finanțare de la Compania Națională de Investiții

15 Nov 2019 520

Festivalul sportului și bucuriei continuă în școlile constănțene (galerie foto)

12 Nov 2019 598

UPDATE. Andrei Talpeş, coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB „Visul numit Jocurile Olimpice a devenit realitate!“ (galerie foto)

08 Nov 2019 790

Constanţa, rol important în calificarea Naţionalei de baschet 3X3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (galerie foto)

06 Nov 2019 669