Constanța. Spiritul FC Farul, contopit cu magia Crăciunului Pom de iarnă, împodobit cu fulare și tricouri fariste


Remus Gabriel Tăme este un fan înfocat al FC Farul Constanța.
An de an, tânărul contopește acasă la el spiritul FC Farul cu magia Crăciunului.
 
Suporter înfocat al echipei de fotbal Farul Constanța, Remus Gabriel Tăme nu lasă să-i scape niciun prilej pentru a-și arăta devotamentul și dragostea față de culorile clubului de pe litoral.
 
De pe stadion, atunci când se permitea prezența spectatorilor la meciuri, era nelipsit, iar, momentan, deși nu mai e în tribună, trăiește la fel de intens partidele „marinarilor”. Nu în ultimul rând, Remus Gabriel, un tânăr constănțean de 28 de ani, contopește acasă la el spiritul FC Farul cu magia Crăciunului. E o tradiție pe care o respectă cu sfințenie an de an: împodobește pomul de iarnă și cu fulare și tricouri fariste. Două dintre tricourile pe care le-a pus cu grijă și la loc de cinste în brad anul acesta sunt primite de la jucători: unul de la actualul căpitan al echipei, Paul Antoche, celălalt de la un fost „marinar”, Pacionel.
 

„Sunt șanse de promovare”

      
 „Prima dată am venit la stadion în anul 2008, dar sunt suporter al Farului de mic. Cât timp s-a permis accesul spectatorilor la meciuri, am fost nelipsit din tribună, iar, când aveam timp, mergeam și în deplasări. Acum, e foarte greu să nu putem să-i încurajăm pe băieți și de pe stadion. Abia așteptăm ca situația să se schimbe. Eu zic că echipa are șanse de promovare și sperăm până la final în atingerea acestui obiectiv”, a declarat Remus Gabriel Tăme, al cărui brad de Crăciun a cules amirația prietenilor. „Ai îmbrăcat bradul!” și „Doar Farul! Heiiii-heiiiiii!”, au fost două dintre mesajele din mediul online, alături de multele like-uri.
 

Camera „FC Farul” la Poiana!
 

Exemplul lui Remus Gabriel Tăme nu este singular printre fanii Farului, cei cărora le curge sînge „alb-albastru” în vene. În 2015, Adnan, un suporter la fel de înfocat, şi-a amenajat acasă, în localitatea constănţeană Poiana, un birou în culorile şi cu însemnele grupării de pe litoral. Biroul „FC Farul“ este pe de-a-ntregul alb-albastru, iar pe un perete a fost pusă, mare şi frumos realizată, sigla clubului. Pereţii camerei, draperiile, canapeaua, biroul, lustra şi celelalte piese de mobilier sunt în culorile clubului. O demonstraţie convingătoare şi extrem de reuşită a devotamentului tânărului pentru clubul de fotbal şi a apartenenţei sale la spiritul farist. Mobilierul a fost făcut la comandă, la Constanţa.
 

Tort cu Farul la petrecerea de majorat

 
Totodată, torturile speciale, cu sigla Farului și cu diferite alte simboluri „alb-albastre” sunt nelipsite de la evenimentele festive ale fanilor. Așa a fost și în cazul petrecerii de majorat a lui Andrei Valentin Alupoae, una cu specific farist, desfăşurată la Casa Arad din Satul de Vacanţă, iar printre invitaţi s-au numărat şi vreo 20 de băieţi din peluză. Toţi au admirat tortul, care avea stema FC Farul. „A fost ideea mea. De mic îmi doream aşa ceva. Iniţial, părinţii mei au intenţionat să pună altceva pe tort, dar, în cele din urmă, au fost de acord cu dorinţa mea. Oricum, în primă fază voiam tortul în formă de stadion Farul, adică Farul 3D, dar nu s-a putut face, astfel că am dat comandă doar pentru emblemă” a declarat Andrei Valentin Alupoae.   

 
Înscris în SSC Farul în ziua în care s-a născut

 
În februarie 2017, David Andrei Petrescu, cel mai mic membru cotizant al Suporter Spirit Club Farul Constanţa, a fost creştinat, iar la botez a avut parte de un tort special. Spiritul farist a fost peste tot la botez, tortul bebeluşului având stema FC Farul, o minge de fotbal, o pereche de ghete de fotbal şi mesajul „De astăzi, sunt creştin. David Andrei“. Ideea cu însemnele FC Farul pe tort i-a aparţinut, normal, tatălui, un mare farist, Adrian Petrescu, care l-a înscris pe David Andrei în SSC Farul, ca membru cotizant, chiar în ziua în care micuţul s-a născut, pe 19 octombrie 2016!
 

Sursa foto: Facebook (Tăme Remus Gabriel)
 
Citește și:


„Constănţean adevărat“
Un suporter înfocat al „marinarilor“ a amenajat la Poiana camera „FC Farul“ (galerie foto)


David Andrei Petrescu are patru luni
Tort cu Farul la botezul celui mai mic membru al echipei suporterilor (galerie foto)


Cea mai dulce echipă de fotbal
Şi-a pus emblema Farului pe tortul de la majorat (galerie foto)


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 421

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 481

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 801

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 889

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 817

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1435

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 670

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2078

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719