Constanța Ștefan Paloși, primul său titlu de campion național la seniori. Edris Fetisleam, finalist la dublu masculin (documente)


 
  • Cap de serie numărul 2, Ștefan Paloși l-a învins în finală, în două seturi, pe principalul favorit, Nicholas Ionel.
  • Ștefan a avut parte de un turneu destul de solicitant, în condițiile în care el a evoluat imediat după participarea la turneul Challenger de la Sibiu.
  • La dublu, Edris Fetisleam și partenerul său au fost la un pas de a deveni campioni, disputând finala, pe care au pierdut-o în trei seturi.
 
Un nou moment semnificativ în cariera jucătorului constănțean de tenis Ștefan Paloși, care a devenit în premieră campion național de seniori. La Campionatul Național individual de vară, desfășurat la Centrul Național de tenis București, tânărul de 21 de ani s-a impus la simplu, în timp ce Edris Fetisleam, un alt jucător de pe litoral, a jucat finala la dublu masculin și a fost sfertfinalist la simplu.
 
După ce, în luna august a acestui an, Ștefan Paloși câștigase primul său titlu ITF Pro la simplu, la Vitality Open Tour, competiție din cadrul ITF World Tennis Tour, dotată cu premii de 15.000 de dolari, care s-a disputat la Tenis Club Curtea de Argeș, sportivul care e legitimat la CS Dinamo București a mai bifat acum o premieră. Campion național de seniori la simplu! Cap de serie numărul 2, Ștefan l-a învins în finală, scor 6-4, 6-0, pe principalul favorit, Nicholas Ionel, coleg cu el la CS Dinamo. În drumul spre ultimul act, Ștefan dispusese de alți doi dinamoviști, Dan Tomescu (cap de serie nr. 3) - 6-4, 6-3 în semifinală și Valentin Vanță (nr. 7) - 6-1, 6-3 în sferturi. În optimi, constănțeanul a trecut de Ioan Chiriță (CS Tenis Masters București), în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-2, acest meci fiind singurul în care Ștefan a cedat un set la Naționale. În primul tur de pe tabloul principal, faza „16“-imilor de finală, Ștefan Paloși l-a învins cu 6-2, 6-1 pe un jucător venit din calificări, Vlad Roman, de la Viva Tenis Club.
 
„Fă-o cât mai bine!“
 
Ștefan Paloși a subliniat că a avut parte de un turneu destul de solicitant, în condițiile în care el a evoluat imediat după participarea la turneul Challenger de la Sibiu. „Am disputat două meciuri într-o zi la Sibiu, apoi am condus la București, iar a doua zi am jucat alte două partide, la Naționale. În partida în care am pierdut primul set, oboseala era să-și spună cuvântul, dar la 0-1 am gestionat bine situația, m-am relaxat, iar apoi a fost mult mai bine. În sferturi, semifinală și finală mi-am zis că, dacă tot am ajuns până acolo, să încerc să joc la cel mai înalt nivel. «Fă-o cât mai bine!», m-am îndemnat, iar în final am reușit să devin campion“, a declarat Ștefan Paloși, campion european de juniori la dublu în 2018, campion al României și la alte categorii de vârstă (atât la simplu, cât și la dublu), participant la turneele de juniori de la Wimbledon și Roland Garros, dar și inclus în echipa de Cupa Davis a României.
 
Singurul român ajuns în turul doi la Sibiu
 
La întrecerea ATP Challenger de la Sibiu, turneu pe zgură dotat cu premii totale de 44.820 de euro, Ștefan Paloși s-a calificat pe tabloul principal, unde a câștigat un meci, fiind apoi învins în turul secund, cu 7-5, 6-4, de un ceh aflat pe locul 149 ATP, Zdenek Kolar, cap de serie numărul 5. În primul tur de pe tablou, Ștefan a trecut, scor 7-5, 6-1, de Nicholas Ionel, ambii venind din calificări. În urma acestei victorii, Ștefan devenea singurul român calificat în turul doi la Sibiu. Pentru a pătrunde pe tablou, jucătorul constănțean realizase două victorii în calificări. Ulterior, Ștefan Paloși avea să-l învingă pe Nicholas Ionel și în finala de la Naționale. Săptămâna aceasta, Ștefan participă la Campionatul Național pe echipe, reprezentând CS Dinamo București, după care merge în Bulgaria, la un turneu la care va participa în probele de simplu și dublu masculin.
 
Finala, decisă în trei seturi
 

La Campionatul Național o figură frumoasă a făcut și Edris Fetisleam (22 de ani), legitimat la CS Universitar Simona Halep Constanța. În proba de dublu masculin, Edris a făcut pereche cu Dragoș Ignat, de la Sport Club Municipal Bacău, cei doi fiind cotați la startul întrecerii cu a doua șansă la cucerirea trofeului. Iar cuplul Fetisleam - Ignat a fost la un pas de a deveni campioni, disputând finala, pe care au pierdut-o în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 4-6, în fața cuplului cap de serie nr. 4, format din Victor Crivoi (CS Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov) și Dan Tomescu (CS Dinamo București). În semifinale, Edris și partenerul său i-au învins pe Gheorghe Schinteie (CS Dinamo) și Victor Slăvescu (Sportul Studențesc) - nr. 3, scor 6-1, 6-4, în sferturi cei doi au trecut fără a juca de perechea Dacian Crăciun (CS Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov) - Nicholas Ionel (CS Dinamo), în timp ce în optimi învinșii, cu 6-0, 6-1, au fost Andrei Alexandru (ACS Orizont Baia Mare) și Mircea Mortafisu (CS Ten Club Tenis Buzău).
 
Urmează Antalya

 
În întrecerea individuală, Edris nu a avut statut de cap de serie și a disputat trei partide pe tabloul principal, fiind stopat în sferturi de Călin Manda (CS Universitar Pitești, cap de serie numărul 5), care s-a impus cu 6-2, 6-2. În optimi, Edris l-a învins pe Dacian Crăciun (CS Dinamo - Centrul Sportiv Brașov), venit din calificări, scor 6-0, 7-6, iar în „16“-imi a trecut cu 6-0, 6-2 de de Andrei Alexandru (ACS Orizont Baia Mare), lucky looser după ce constănțeanul Sebastian Gima, campionul de la simplu al ediției trecute a Naționalelor (în care l-a învins în finală pe Ștefan Paloși) nu a participat acum. „Pentru mine, a fost un turneu OK. E bine că am jucat mai multe meciuri. Aveam nevoie de aceasta în perspectiva celor două turnee la care voi participa în Antalya, începând din 11 octombrie. Finala de la dublu a fost foarte competitivă, de un nivel ridicat, și am intrat în pâine, cum se spune, pentru Antalya“, a declarat Edris.
 
Victorie clară la debutul pentru România în Cupa Davis
 
Acesta a câștigat primul său turneu la seniori în 2018, pe când avea 19 ani, triumfând de o manieră impresionantă la întrecerea futures de 15.000 de dolari din Antalya (Turcia). Aflat atunci pe locul 1.271 mondial, Fetisleam a început din calificări şi nu s-a oprit decât după ce a câştigat finala, realizând şapte victorii fără set cedat (două în preliminarii, cinci pe tabloul principal), contra unor adversari mai experimentaţi ca el! Înainte de aceasta, Edris debutase, la numai 18 ani, în echipa de Cupa Davis a României şi, mai mult, şi câştigase (detaşat) partida susţinută! S-a întâmplat în meciul cu selecționata Marocului, de la Cluj, din turul secund al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis by BNP Paribas. România s-a impus cu 5-0, fără a pierde vreun set, iar ultimul punct a fost adus de Edris Fetisleam, care a câștigat cu 6-2, 6-0 disputa cu Yassir Kilani.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Constănțeanul Ștefan Paloși a câștigat primul său turneu ITF Pro. Învingător la Vitality Open Tour! (galerie foto)

Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis
„Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“

 
Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis! Selma Cadâr, medaliată cu argint (galerie foto)
 
Edris Fetisleam a câştigat turneul din Turcia. Succes impresionant!
 
Cum a trăit Edris Fetisleam, din Constanţa, debutul cu victorie în Cupa Davis. La numai 18 ani!
„A fost incredibil. Am avut mari emoţii“ (galerie foto)


„Tătari în elita sportului românesc“, acţiune a UDTTMR
Aihan Omer - „Suntem luptători din naştere şi aşa vom rămâne“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis Constănțeanul Ștefan Paloși, învingător la dublu în turneele din Turcia și Spania (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 2183

UPDATE. Cupa Davis Horia Tecău și Marius Copil, victorie la dublu în meciul României cu Spania

05 Mar 2022 2388

UPDATE. Start în confruntare Constănțenii Horia Tecău și Ștefan Paloși, în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Spania

04 Mar 2022 2155

UPDATE. Cupa Davis Horia Tecău şi Marius Copil au adus punctul victoriei României în întâlnirea cu Peru

28 Nov 2021 2396

Tenis Constănțenii Ștefan Paloși și Sebastian Gima, campioni naționali în concursul pe echipe (documente)

09 Oct 2021 2742

Constănțeanul Ștefan Paloși a câștigat primul său turneu ITF Pro. Învingător la Vitality Open Tour! (galerie foto)

17 Aug 2021 2795

Performanțe constănțene, în raportul Federației Române de Tenis. Simona Halep, cea mai bună jucătoare a anului

06 Dec 2019 1766

Rezultate după contestaţii Cine sunt sportivii din Constanţa care au susţinut examenul de bacalaureat la Ploieşti, în sesiunea specială

05 Jun 2019 5289

Imagini de la eveniment Constanța. Campionul european Ștefan Paloși, meci demonstrativ de Pickleball, cu ocazia lansării acestui sport în România (galerie foto + video + documente)

22 Dec 2018 3746

Interviu online cu Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis „Ţelul meu e să ajung în top 10 ATP“

06 Oct 2018 5273

Ştefan Paloşi, din Constanţa, campion european la tenis! Selma Cadâr, medaliată cu argint (galerie foto)

30 Jul 2018 4268

Constănţeanul Ştefan Paloşi, alături de Roger Federer şi Rafael Nadal la Wimbledon

12 Jul 2018 2886

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Ştefan Paloşi, pe tabloul principal în turneul de juniori de la Wimbledon

07 Jul 2018 3373

UPDATE Juniorul Ştefan Paloşi, din Constanţa, joacă astăzi două meciuri la Roland Garros

04 Jun 2018 2255

Nepotul lui Francisc Paloşi, fost consul onorific al Ungariei la Constanţa Vis împlinit! Juniorul Ştefan Paloşi, în teren şi la Roland Garros (galerie foto)

04 Jun 2018 2996