Constanța Veronica Negreanu, de 91 de ani, printre participanții de la crosul popular organizat la evenimentul „Sport în Parc“ (GALERIE FOTO)


  • Proiectul s-a derulat cu prilejul Zilelor Constanței.

Pentru două zile, Constanța a fost orașul sportului. Activitățile organizate în cadrul proiectului Sport în Parc, finanțat de către Primăria Constanța, au reunit peste 3.000 de participanți.

Bulevardul Tomis a fost transformat în bulevardul sportului, cu terenuri de baschet, mini-fotbal, tenis cu piciorul, badminton și diverse zone pentru alte activități de educație fizică și mișcare, în timp ce faleza Cazino s-a dovedit neîncăpătoare la ora la care s-a luat startul în crosul popular, se arată într-un comunicat.


Au fost peste 1.500 de participanți din șase țări: Italia, Grecia, Germania, Marea Britanie, Turcia și România, oferind întrecerii un caracter internațional. Aceștia au concurat pe o distanță de trei kilometri, de la Cazino până în Piața Ovidiu.

Nu a lipsit de la start nici veterana întrecerilor atletice din România, Veronica Negreanu, cea care, la vârsta de 91 de ani, încă este un participant active, atât la crosurile populare, cât și în întrecerile Federației Române de Atletism rezervate veteranilor.

Crosul a fost câștigat de către Carol Popa la masculin și Andreea Marcov la feminine, iar la întrecere au participat și tinerii cu nevoi speciale de Clubul Sportiv Arena Constanța, a cărui activitate este susținută prin intermediul proiectului European Alliance for Sport and Mental Health.

La festivitatea de premiere organizată pe scena amenajată în Piața Ovidiu au participat primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul orașului, Ionuț Rusu, președintele European Culture and sport Organization, Valerio di Tomasso, prorectorul Universității Ovidius, Alexandru Bobe, directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Florina Cristache, precum și reprezentanți ai Federației Române de Atletism sau ai Liceului din Sulmona, oraș înfrățit cu Municipiul Constanța.

Au fost de asemenea acordate premii pentru întrecerile sportive organizate pe terenurile amenajate pe Bulevardul Tomis, la baschet, mini-fotbal și tenis cu piciorul. Tot acolo au avut loc periodic sesiuni de inițiere sau lecții susținute de mai multe cluburi sportive.

Participanții au avut parte și de experiențe multimedia inedite, cu amintiri digitale oferite prin intermediul fotonomatului 360 grade.

Tot în cadrul proiectului s-a desfășurat și o întrecere de șah pentru copii și tineri.


Sport în Parc a fost un proiect finanțat de către Primăria Constanța, organizat cu prilejul Zilelor Constanței.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ultima zi de vot în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

30 Nov 2023 747

18 proiecte validate în cadrul procesului de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța”

25 Oct 2023 896

Primăria Ovidiu solicită aviz de gospodărire a apelor pentru construire sală de sport

23 May 2023 885

Continuă consultarea publică pentru un nou parc în Constanța. În ce zonă ar fi situat

07 Jun 2022 1265

Provocare pentru participanții la evenimentul „Sport în Parc“ - Care este cel mai activ cartier din Constanța?

21 May 2022 1505

De Ziua Constanței, Primăria plătește alți 250.000 lei cu TVA pentru o manifestare sportivă organizată de Clubul Laguna (DOCUMENT)

19 May 2022 2830

Sport în Parc, eveniment cu ocazia Zilelor Constanței

16 May 2022 1838

Posturi vacante scoase la concurs la Primăria Orașului Techirghiol. Ce condiții trebuie îndeplinite

03 Nov 2021 1950

Constanța. S-a inaugurat parcul fitness de pe plaja Modern (galerie foto)

16 Aug 2021 5710

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 5476

Firma care deţine lanţul de papetării Novanis îşi face sală de fitness

08 Sep 2016 4759

Centrul de agrement de la Cheia, inaugurat de primarul Gabriela Iacobici, alături de zeci de copii

07 Jul 2016 6257

Rapid - FC Farul, meci cu un singur gol marcat Cosmin Neagu şi Sorin Chiţu, ce ocazii! (galerie foto)

22 Apr 2016 5278

Editorial Nu contează pe cine ai în faţă, important e cine îţi e alături

04 Apr 2015 2986

Locuri de joacă, alei, piste pentru biciclişti, fântâni arteziene Parc modern de 2,6 milioane de lei, inaugurat la Năvodari (galerie foto)

10 Oct 2014 3149