Constanța. Zece ani chinuitori fără antrenorul Zoran Kurtes George Buricea - „O să păstrez acea amintire toată viața mea“


Joi, 7 mai, s-au împlinit zece ani de la moartea lui Zoran Kurtes, fostul mare antrenor sârb al HCM Constanța, care i-a adus echipei de pe litoral două titluri de campioană a României și a dus-o în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în 2010.

Kurtes a antrenat HCM, cu rezultate deosebite, în perioada septembrie 2008 - mai 2010, trecând în neființă, fulgerător, la numai 44 de ani, în camera în care locuia într-un hotel din Mamaia. În finalul lunii mai 2010, tehnicianului sârb i-a fost acordat, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al județului Constanța. 
Fost elev al lui Zoran, în prezent antrenor secund, dar în continuare și jucător la HCDS, George Buricea îi păstrează și el vie memoria lui Kurtes. 
„Pentru mine, Zoran Kurtes a fost unul dintre cei mai buni antrenori din istoria Constanței și cel mai corect. El a reușit cel mai bine să apropie jucătorii și să ne facă să fim atât de uniți.
Zoran a însemnat enorm. A fost omul care te făcea să joci și pentru el, nu doar pentru suporteri sau pentru familie. Am atâtea amintiri frumoase alături de el, dar prima care-mi vine în minte e după victoria de la Braga din Cupa Cupelor, în noiembrie 2008.
În acea noapte, s-a născut Sara, primul meu copil. Mi-aș fi dorit să fiu acasă, însă nu era posibil, așa că am sărbătorit acolo alături de colegi, având și calificarea ca motiv. Alături de câțiva băieți, am stat la povești cu Zoran și ne-am simțtit extraordinar. L-am simțit atât de aproape în acele momente savuroase, de parcă și acum e lângă mine când îmi reamintesc. O să prețuiesc acea amintire toată viața mea și o să-i onorez memoria lui Zoran Kurtes de câte ori voi avea ocazia să vorbesc despre acest OM.
Am fost întrebat azi ce i-aș mai spune dacă aș avea ocazie să-l reîntâlnesc măcar o dată. Îmi pare rău că n-am mai apucat să ne vorbim în ziua dinaintea tragediei, însă aș vrea să știe tot ce v-am povestit vouă că am simțit pentru el.
Îmi lipsești, Zoran!“, a postat George Buricea pe Facebook.

Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook a lui George Buricea.

Citește și:

„Nu te vom uita niciodată!“ Zece ani de la moartea lui Zoran Kurtes, fostul antrenor al HCM Constanța


HCM Constanţa câştigat prima ediţie a Memorialului Zoran Kurtes

Campioana a învins pe Jugovic Kac la Memorialul de la Constanţa Fiul cel mare a lui Zoran Kurtes a jucat contra HCM-ului

Zoran Kurtes a fost declarat, post-mortem, cetatean de onoare

Jucatorii HCM-ului isi conduc antrenorul pe ultimul drum

A murit Zoran Kurtes, antrenorul HCM-ului
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost antrenor la Tomis Constanța, numit principal la SCM Râmnicu Vâlcea

22 Jun 2021 2453

„Nu te vom uita niciodată!“ Zece ani de la moartea lui Zoran Kurtes, fostul antrenor al HCM Constanța

07 May 2020 2962

I-a oferit inelul în spectacol de artificii Antrenorul Enis Murtaza şi Nesrin Faic s-au logodit pe Podul Galata (galerie foto)

24 Jan 2015 11987