Constănțeancă de origine. Prietenii o plâng pe Margareta, soția lui Ion Oblemenco, „Tunarul din Bănie“ „Deși o sportivă de excepție, era blândă și modestă“


S-a stins din viață Margareta, soția fostului mare fotbalist român Ion Oblemenco, „Tunarul“ din Bănie. Fostă voleibalistă, Margareta era născută în Constanța, iar colegii și prietenii de pe litoral au numai cuvinte de laudă la adresa acesteia.

Trecerea în neființă a Margaretei a fost anunțată și pe site-ul Universității Craiova. „Odihnește-te în pace, Margareta Oblemenco! Ne-a părăsit Margareta Oblemenco, soția «Tunarului» din Bănie. Dumnezeu s-o odihnească în pace! Fostă voleibalistă a Universității Craiova, Margareta și Nelu Oblemenco și-au unit destinele în luna iunie a anului 1969. Cei doi au o fată, Clara Bianca Ana, care este căsătorită cu Adrian Pigulea, fost mare atacant alb-albastru“, se arată pe www.ucv1948.ro. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul „Ungureni“ din Craiova.
 

A avut un rol esențial în cariera lui Oblemenco

Plini de durere sunt și foștii colegi ai Margaretei de la Constanța. „Nu știu ce se întâmplă, dar, odată cu pierderea mamei, în ultima lună am mai pierdut una după alta trei prietene, persoane dragi și oameni de suflet. Ne-a părăsit și Marga Lepădatu, devenită Oblemenco după căsătoria cu «Dumnezeul» fotbalului craiovean. Mi-a fost colegă încă din clasele primare la Liceul Mircea cel Bătrân din Constanța, dar și prietenă în copilărie. A studiat filologia la Universitatea din Craiova. Era profesoară de limba franceză și voleibalistă în echipa de aur a liceului și a universității. S-a căsătorit cu legendarul fotbalist de la Știinta Craiova, Ion Oblemenco, având un rol esențial în cariera acestuia, susținându-l și însoțindu-l la toate meciurile care l-au consacrat de patru ori golgheter național și până la decesul lui stupid din anul 1996, de pe stadionul din Agadir-Maroc, la numai 51 de ani, unde era antrenor. Odihnească-se în pace alături de soțul ei, Ion Oblemenco, și Domnul să-i ocrotească în ceruri!“, a postat pe Facebook Olga Jora.
 

Meciul de pe plaja de la Mamaia

„Oo, ce rău îmi pare! Am fost colegi de clasă! Deși o sportivă de excepție, era blândă și modestă. Dumnezeu s-o odihnească!“, a spus Dan Norea.
„Într-adevăr, Marga era specială, plină de calități și extrem de modestă, ca și Nelu Oblemenco, de altfel. Nu pot să uit cum, la întâlnirea noastră de zece ani de la absolvirea liceului, au venit la noi, apoi s-a mers la plajă la Mamaia, unde el a jucat fotbal cu cei de la B, fiind coechipier cu unii care abia împingeau mingea. Dar el a format echipa cu ei și, din câte mi-aduc aminte, se pare că echipa lor a și pierdut în fața celorlalți“, a completat Olga Jora.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.