Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu sunt campioni naționali ai SUA la pickleball! „Ne completăm incredibil pe teren“ (GALERIE FOTO)



 
  • Fost jucător de tenis, Eden este fiul cel mare al lui Marcel Lică (fostul fotbalist, arbitru internaţional şi ex-preşedinte al FC Farul Constanța).
  • Eden și Andrei Dăescu (fost jucător profesionist de tenis, cu selecţii în echipa de Cupa Davis a României) formează o pereche redutabilă de pickleball.
  • La ultimul turneu la care au participat, Boca Masters, în urma unui parcurs excelent, s-au clasat pe locul doi, fiind la câteva puncte de medalia de aur.
 
Foştii jucători români de tenis Eden Lică şi Andrei Dăescu se mențin la cel mai înalt nivel în competițiile de pickleball din SUA. Sport în care se combină tenisul de masă, tenisul de câmp şi badmintonul, pickleball este foarte popular peste Ocean, iar constănțeanul Eden Lică și partenerul său de la dublu, Andrei Dăescu, sunt abonați la podium în competiții, performanța lor cea mai mare de până acum fiind titlul de campioni naționali indoor ai SUA. 
 
Eden este fiul cel mare al lui Marcel Lică (fostul fotbalist, arbitru internaţional şi ex-preşedinte al FC Farul). Fostul jucător de tenis este de mai mulţi ani în SUA, unde s-a lansat în pickleball, pe care Eden l-a adus şi în România, şi la Constanţa, în decembrie 2018. Eden și Andrei Dăescu (fost jucător profesionist de tenis, cu selecţii în echipa de Cupa Davis a României) formează o pereche redutabilă de pickleball, iar la ultimul turneu la care au participat, Boca Masters (dotat cu premii totale de 75.000 de dolari), în urma unui parcurs excelent, s-au clasat pe locul doi, fiind la câteva puncte de medalia de aur. Această întrecere este una dintre cele trei mari turnee ale SUA (alături de Naționale și US Open).
 
„Jocul nostru a mers perfect“
 
La Boca Masters au participat cele mai bune echipe din lume, cu jucători de peste tot, inclusiv din Europa. „Am avut victorii la trei echipe din top 5 în clasamentul mondial, iar jocul nostru a mers perfect. Eu si partenerul meu, Andrei Dăescu (33 de ani), stabilit în America de 12 ani (fost jucător de Cupa Davis al României), am avut un parcurs excelent și o strategie clară încă de la inceput. Am fost foarte disciplinați tactic și tocmai de aceea am și jucat atât de bine. Ne cunoaștem foarte bine și ne completăm incredibil pe teren, fiecare știind exact ce are de făcut. Eu sunt jucătorul care încearcă să creeze presiune, răbdător și exact în lovituri, iar Andrei este jucătorul agresiv, care domină fileul, atletic, rapid și care închide punctele într-un mod devastator pentru adversari. Am jucat de-a lungul anilor cu foarte mulți parteneri de top 10 în lume, dar Andrei are ceva special. În afară de faptul că este un jucător fenomenal, îmi dă foarte multă încredere. Cu el pe teren, simt că putem câștiga împotriva oricărei echipe“, a declarat Eden Lică.
 
Opt medalii de aur cucerite în 2021
 
Cel mai important trofeu cucerit până acum de cei doi români este cel de la Campionatul Național al SUA indoor 2021, când nimeni nu le-a stat în cale în drumul lor către titlu. „În 2021, am câștigat împreună opt medalii de aur, iar cel mai important succes al nostru a fost medalia de aur la Campionatele Naționale ale Americii (indoor), devenind astfel campioni naționali ai SUA“, a menționat Eden.
 
I-au creat paletă personalizată

 
Din 2017, jucătorul constănțean este sponsorizat de cea mai mare companie de echipament sportiv din America, Monarch (Dick’ Sporting Goods). „În 2019, ca o încununare a muncii mele și a rezultatelor bune, am devenit imaginea companiei pe partea de pickleball și mi-au creat propria mea paletă personalizată, cu imaginea mea pe copertă (față și spate), ceea ce este extraordinar“, spune Eden. Acesta e fericit și pe plan personal, anul trecut, de Crăciun, logodindu-se cu Adriana, iubita lui. Cei doi sunt împreună de un an și jumătate și au o relație foarte frumoasă. Adriana Jankovska este din Polonia.

 
A devenit ambasador al pickleball
 
„În viitor, aș dori să promovez pickleball-ul și în România. În prezent, la clubul părinților mei, de la Constanța, în afară de fotbal, tenis, tenis de masa și tenis cu piciorul, se joacă și pickleball și se pară că este foarte popular. În 2021, am devenit ambasador internațional al pickleball și aș dori să aduc sportul acesta minunat în Romania, în toate orașele importante. De asemenea, îl sprijin și pe fratele meu, Iurgen Lică (n.r. arbitru de fotbal), care, de curând, a înființat un proiect extraordinar pentru toți copiii din Constanța care vor să facă sport, cultura și dans (Celtis, academia de sport și cultură). un lucru extraordinar si Oportunitatea de a face sport, a învăța să dansezi, să socialize și să iei lecții de teatru cu cei mai buni profesori specializati în domeniu este extraordinară“, a punctat Eden Lică.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
„Încă nu îmi vine să cred!“
Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu au dat lovitura la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball

 
Antrenorul de tenis al VIP-urilor
Eden Lică, din Constanţa, o pregăteşte, în SUA, pe celebra actriţă Brooke Shields (galerie foto)

 
Fostul şef al Farului era să facă infarct
Băiatul lui Marcel Lică l-a bătut la tenis pe Rafael Nadal (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Academia de Fotbal „Eden“ pornește la drum. Cine îi va pregăti pe copii

24 Oct 2023 3497

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2145

„Încă nu îmi vine să cred!“ Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu au dat lovitura la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball

14 Nov 2019 5360

Sportul care ia amploare în SUA, adus şi în România La Constanţa se va desfăşura primul turneu oficial de pickleball

22 Feb 2019 2060

Sportul cu un mare avânt în SUA Pickleball va fi prezentat sâmbătă, la Constanţa, în premieră naţională

22 Dec 2018 2033

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

20 Dec 2018 3409

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 6402

Merg la turnee şi prin ţară Comunitatea pasionaţilor de tenis de masă, jucători amatori, e bine reprezentată şi la Constanţa (galerie foto)

20 Jul 2018 4158

Fiul cel mare al lui Marcel Lică Eden Lică şi sora Monicăi Niculescu au câştigat la dublu mixt, în SUA, un turneu de Pickleball (galerie foto)

16 Feb 2018 8378

Fanii SSC Farul vor merge pe jos, în coloană, la meciul cu CS Năvodari„Am arătat de cât devotament suntem în stare”

26 Oct 2016 8510

„În Constanţa şi în New York, doar Farul contează“ Eden Lică a dus FC Farul în SUA. Mesaj şi la Statuia Libertăţii (galerie foto)

20 Apr 2016 4279

Marcel Lică se pregătea să sune la 112 Arbitrul Mihai Pericleanu, placat la nunta sa de indivizi cu cagule şi săbii (galerie foto)

19 Jan 2015 5610

Echipa Eforie a câştigat Cupa Crăciunului

14 Dec 2014 4279

Cristi Şchiopu şi Dan Moisescu, din nou pe teren Foşti jucători ai Farului îşi dispută „Cupa Crăciunului“

12 Dec 2014 4528

Printre jucători, Cristi Şchiopu şi Marcel Lică Faza grupelor „Cupei Crăciunului“ la fotbal-tenis se apropie de final

10 Dec 2014 3148