Constănțeanul George Cosac, printre Ambasadorii programului „Sportul se Joacă”

  • Platforma online „Sportul se Joacă” reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare.

Ca urmare a parteneriatului între Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv, Institutul Aspen România și cu sprijinul BCR, s-a lansat platforma online „Sportul se Joacă”.

Aceasta reprezintă o platformă educațională deschisă, de alfabetizare în sport, joacă și mișcare, o platformă care promovează exerciții distractive, fără a fi necesare resurse materiale speciale, cu scopul de a inspira adulții din țara noastră să se joace „de-a sportul” cu copiii.

Programul își propune să promoveze sportul de masă, încurajându-i pe copii să facă mișcare. Astfel, copiii se pot juca de-a sportul în cadrul a 12 discipline incluse în programul olimpic: atletism, baschet, biatlon, canotaj, gimnastică, handbal, judo, lupte, scrimă, tenis, tenis de masă și tir sportiv.

Pe site-ul www.sportulsejoaca.ro vor putea fi accesate 120 de clipuri cu diferite exerciții din cele 12 discipline sportive olimpice.

Sportul deține un rol esențial în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Prin intermediul platformei «Sportul se joacă», în care sunt prezentate cele 12 discipline incluse în programul olimpic, elevii vor avea posibilitatea de a descoperi ce sport li se potrivește, a declarat Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării.


O parte dintre marii campioni ai României s-au alăturat acestui proiect și au devenit Ambasadori ai programului „Sportul se Joacă”: Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Alina Dumitru, Ana-Maria Brânză, Paula Ivan, Éva Tófalvi, Mihaela Ștef, Laura Coman, Gianina Beleagă, Ionela Cozmiuc, Elisabeta Lipă, constănțeanul George Cosac (fost jucător de tenis și fost președinte al Federației Române de Tenis) și Răzvan Pîrcălabu.

”Sportul se joacă” este un program care va ajuta, în primul rând, prin ceea ce conține: un număr de peste 120 de exerciții, exerciții prin care copiii vor descoperi, practic, lumea minunată a sportului, vor descoperi disciplinele olimpice și vor avea oportunitatea să aleagă ce îi atrage cel mai mult, ce li se potrivește și ce vor să practice mai departe, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


Platforma poate fi accesată pe www.sportulsejoaca.ro, pe canalul de YouTube „Sportul se joacă” și pagina de Facebook „Sportul se joacă”.

Luni, 26 octombrie, Monica Cristina Anisie, ministrul educației și cercetării, va participa la o videoconferință cu inspectorii școlari pentru Educație fizică și sport, alături de Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului și Mihai Covaliu, președintele COSR.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Mamaia. Cupa Davis, grupa I Mondială Tragerea la sorți a partidelor din întâlnirea România - Taiwan (FOTO +VIDEO)

14 Sep 2023 1066

„Casă de piatră, campioana inimilor noastre!“ Imaginile fericirii! Simona Halep și Toni Iuruc, nuntă de vis, într-un decor de basm (galerie foto)

18 Sep 2021 4475

#alegerilocale2020 Corina Martin (PER) a primit mingile cu care să joace bine la alegeri de la tenismenul George Cosac

21 Sep 2020 2002

Simona Halep, ofertată de DINAMO. Care a fost răspunsul sportivei

14 Dec 2018 1677

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 30 octombrie 2018

31 Oct 2018 2258

UPDATE Simona Halep a ajuns în România! Va prezenta trofeul Roland Garros pe Arena Națională

11 Jun 2018 2125

Simona Halep va fi întâmpinată luni de conducerea FRT, la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional ”Henri Coandă”

10 Jun 2018 1673

Simona Halep a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București (galerie foto)

26 Feb 2018 2382

Simona Halep, numită cetățean de onoare al municipiului Bucureşti. Când va avea loc evenimentul

25 Feb 2018 1831

George Cosac ales președinte al Federației Române de Tenis. Cine mai face parte din noul Comitet Director

17 Nov 2017 2178

Banner uriaş cu Simona Halep pe fațada clădirii principale din Centrul Național de Tenis

08 Nov 2017 2366

„Prima în lume, dar şi în inimile noastre" Simona Halep a revenit în ţară. A fost întâmpinată la scara avionului de oficialităţi ale sportului

09 Oct 2017 2242

Tradiţionalul turneu de tenis juvenil de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa Cupa Litoralului şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto + video)

01 Sep 2017 4503

Halep, sportivul anului în România

20 Dec 2016 1831

George Cosac este noul președinte al CS Dinamo București

25 Nov 2015 2662