„Construit să fie lider“. Ianis Hagi e căutat de multe echipe Gică Hagi - „Va fi foarte greu să-l mai ținem din vară încolo“

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a dezvăluit că multe echipe se interesează de fiul său, Ianis (20 de ani), căpitanul echipei constănțene și internațional al României.
„Regele“ a reliefat calitățile de decar ale tânărului jucător, subliniind că, după ce se va încheia campionatul, Ianis va fi greu de păstrat la FC Viitorul, prin prisma interesului manifestat la adresa sa de alte formații. „Ianis e un jucător construit să fie lider, un decar adevărat. A cam început să vină lumea să mă caute pentru el. Vom vedea. A făcut multe lucruri bune la Viitorul, ne-a ajutat să ajungem în play-off. Crește într-o mentalitate foarte bună, de lider. A ieșit primul, a ieșit în față, a luptat. A avut realizări și la lotul de tineret, iar pe viitor sperăm ca, alături de întreg grupul, să ajungă la nivel mare. Cum am mai spus, aurul României e în cei tineri. Sperăm să ne facă fericiți pe toți. Jucătorii foarte buni au nevoie de un mediu și de o echipă. Echipa te face puternic, te ajută , iar tu poți face diferența. Aceasta e filosofia mea. Ianis e capabil de acest lucru. Va fi foarte greu să-l mai ținem din vară încolo“, a spus Gică Hagi.
 

Îi va fi greu să facă lotul pentru meciul de sâmbătă

 
„Regele“ a ieșit foarte bine cu echipa sa din cele trei meciuri jucate într-o săptămână, strategia de a folosi, de la meci la meci, alți jucători, dovedindu-se câștigătoare. Ultima ispravă a FC Viitorul a fost victoria din campionat, în deplasare, cu Astra Giurgiu, scor 4-1! „E mult mai ușor să vorbești după ce echipa ta face un meci atât de bun, cu un fotbal atât de frumos. Mă bucur de deciziile pe care le-am luat în săptămâna cu trei meciuri. Am schimbat lotul complet. Am avut prospețime. Jucătorii au arătat că folosirea a două formații dă roade. Echipa de la Giurgiu a fost mult mai experimentată ca cea de la Craiova, aceea a fost o echipă foarte tânără și talentată, cel mai în vârstă a avut acolo 24 de ani. După ce pierdusem în meciul precedent pe terenul Astrei cu 0-3 am avut curajul să joc cu o echipă nou, care mi-a demonstrat că e bună. Am mizat pe jucători cu experiență în Liga 1, care au avut lângă ei copii foarte buni, în fiecare compartiment. Cred că am arătat bine, ca și în meciurile precedente. Cu siguranță că îmi va fi greu acum să fac lotul pentru meciul cu U Craiova, de sâmbătă, din Liga 1. Toți merită și nu e drept ca unii dintre ei să rămână în afara lotului, dar nu am ce să fac și le cer scuze, le-am și spus-o. Toți mi-au demonstrat că merită să joace și să fie titulari. Tineri și cu un fotbal bun, creștem de la meci la meci. Sunt bucuros pentru momentul nostru Dacă câștigăm acasă cu Craiova, intrăm bine în cursa pentru locul trei“, a precizat Hagi.
 

FC Viitorul domină echipa etapei

 
Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat 11-le ideal al etapei a 4-a din Liga 1. După 4-1 la Giurgiu, FC Viitorul domină și echipa rundei, în care este reprezentată de numai puțin de patru jucători: Carlo Casap (un gol și o pasă decisivă), Andrei Ciobanu (două pase decisive), George Ganea (două goluri) și Eric (un gol și o pasă decisivă). De asemenea, antrenorul acestei etape a fost desemnat Gică Hagi.
Leca, un jucător în genul lui Iovan
La Giurgiu, un alt tânăr jucător format în Academia Hagi, fundașul Marius Leca, și-a făcut debutul în Liga 1. Hagi a subliniat momentul. „Leca îmi place foarte mult, e un fundaș central cu calități foarte bune de fundaș lateral. Un jucător foarte interesant. Eu îl văd mai mult pe lateral decât pe centru. Are potență fizică, fizic bun și un control al mingii foarte bun. E un jucător în genul lui Iovan, neamț, care are și putere. E complet. Știe fotbal, a intrat foarte bine în meci. Mă bucur pentru el că a debutat într-un meci atât de frumos“, a menționat Gică Hagi.
 

Și George Ganea a fost remarcat

 
În urma partidei cu Astra, cel mai bun fotbalist din istoria României l-a remarcat din echipa sa și pe atacantul Geotge Ganea, fiul fostului internațional Ionel Ganea. „A venit momentul lui la noi. A fost la mai multe cluburi și a învățat de la fiecare, în Italia, la CFR, alături de jucători experimentați. Are un potențial foarte bun, trebuie să învețe când să facă lucrurile. Are din calitățile lui Ionel Ganea, tatăl lui, are ADN-ul lui. Lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare, e luptător, nu are frică, atacă bine spațiul și are execuții. E mai iute ca tatăl său. Nici nu știm unde să-l punem acum, dacă e nouar, al doilea vârf sau atacant lateral. Vom vedea. A dovedit că a făcut o alegere bună că a venit la noi“, a menționat Hagi.
 

Eric are lupta lui cu el însuși

 
Reușitele lui Eric de la Giurgiu, dar și golul foarte frumos al astralului Alibec, fost jucător la FC Viitorul, l-au determinat pe Hagi să readucă în discuție jucătorul care face diferența în fotbal. „Eric are lupta lui cu el însuși, să revină la nivelul anterior și mai bine. Mai are de muncit. Sperăm să revină cum trebuie, în aceste două - trei luni și după vacanță. Avem mare nevoie de valoarea și de experiența lui. E fantastic, știe jocul. Ne va ajuta foarte tare, întrucât avem mulți copii buni, iar el e deschis să-i facă pe ceilalți să învețe. La el singura problemă e fizicul. Trebuie să pedaleze în continuare, cum spun eu. În rest, Eric și alți jucători de tipicul său te învață ei fotbal, te fac ei mare, pentru că sunt fotbaliști. Au creativitate, decizie, simt jocul. Faza de la gol arată că și Alibec e un fotbalist mare“, a menționat Hagi.
 
Citește și:
 
Marius Leca, al 38-lea fotbalist de la FC Viitorul care a debutat în Liga 1


Victorie pentru FC Viitorul în meciul împotriva Astrei Giurgiu în etapa a patra din play-off-ul Ligii I de fotbal

FC Viitorul continuă să emită abonamente pentru Play-OFF-ul Ligii I Betano. Când vor fi puse în vânzare biletele pentru partida cu Universitatea Craiova

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3114

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 831

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1384

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1706

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2060

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2340

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6118

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2236

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2914

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2652

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11174

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2151

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1766

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2137

Tricou din partea Farului Constanța, pentru Ivan Duque Marquez, fostul președinte al Columbiei, la final de mandat (GALERIE FOTO)

28 Aug 2022 1910