„Cred că a fost cel mai bun de pe teren“ Fotbalist de la FC Viitorul, evidențiat în mod deosebit de Gică Hagi (galerie foto + video)

  • În etapa a noua din play-out, FC Viitorul a învins cu 5-0 Academica Clinceni.
  • Titular integralist, Damien Dussaut a înscris primul său gol la echipa constănțeană.
  • Gabi Iancu a ajuns 16 goluri marcate în Liga 1 și e lider solitary în ierarhia tunarilor.
 
FC Viitorul e lider detașat în clasamentul play-out al Ligii 1, având zece puncte avans (38 - 28) față de a doua clasată, FC Voluntari. În etapa a noua, echipa lui Gică Hagi a învins cu 5-0 Academica Clinceni la Ovidiu, scorul și evoluția elevilor săi mulțumindu-l pe „Rege“. 

„Cu toate că am jucat de la ora 15.00, am făcut un meci foarte bun, consistent pe durata întregii partide. Știam că întâlnim o echipă căreia trebuia să-i desfacem sistemul defensiv și în fața căreia să avem răbdare, să construim bine, iar mingea să circule foarte bine, în urma unor combinații rapide, ceea ce s-a și întâmplat. Am băgat multe mingi în careu, iar atacanții noștri au fost inspirați, marcând din situațiile pe care le-au avut. Am produs un fotbal foarte bun. Chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat ieri (n.r. meciul a fost reprogramat sâmbătă, nemaijucându-se vineri), am rămas concentrați pe joc“, a declarat managerul tehnic al FC Viitorul.  

Au și bancă valoroasă


Contra Academicii, atacanții Gabi Iancu și Rivaldinho au marcat câte o dublă, Iancu fiind lider solitar, cu 16 reușite, în clasamentul golgeterilor Ligii 1. „Tot timpul le spun atacanților că noi, cei din spate, le aducem mingea până la 30 de metri. Avem nevoie de atacanți care să rupă ritmul și să marcheze. Am făcut bine că am schimbat cinci jucători de la un meci la altul. S-a văzut că toți care intră aduc prospețime, fizică, mentală și tehnică. Echipa arată bine, avem nu numai  11 jucători, ci și bancă valoroasă. Aceste lucruri ne fac să fim foarte buni. Se joacă vara, pe o căldură incredibilă, nu e ușor, dar am gestionat lucrurile foarte bine“, a punctat Hagi.

„E un fundaș lateral competitiv“


Pe lângă Iancu și Rivaldinho, în victoria cu 5-0 a înscris și fundașul dreapta francez Damien Dussaut, titular integralist, și pe care Gică Hagi l-a lăudat. „Damien cred că a fost cel mai bun jucător de pe teren. Mă bucur pentru el. Știu de unde l-am luat, mi-a plăcut foarte tare. Știam CV-ul lui, a jucat în Belgia, știe jocul. E un fundaș lateral competitiv, care joacă și inter, dar și mijlocaș central. E o achiziție foarte bună a noastră“, a menționat Hagi. În vârstă de 26 de ani, Damien Dussaut a venit la FC Viitorul în septembrie 2019  și are contract cu echipa constănțeană până în vara anului 2022. Damien are 1,82 m, este fost internațional francez Under-20, iar în cariera sa a mai jucat pentru Valenciennes (Franța), Standard Liege (cu care a câștigat Cupa Belgiei în 2016), Saint Truiden (Belgia) și Dinamo București. Golul cu Academica este primul al lui Dussaut la FC Viitorul.

Preocuparea numărul unu


Echipa dacă echipa sa are un avans considerabil  în fruntea clasamentului, Gică Hagi nu se gândește la acest aspect. „De când am căzut în play-out, preocuparea mea numărul unu a fost să nu ne uităm la puncte, să o luăm de la zero, pentru că trebuia să fim pregătiți de această luptă. Băieții mi-au arătat că am pregătit bine meciurile. Jucăm un fotbal bun, facem rezultate și mă bucur că s-au eliberat puțin din toată această presiune care era. Obiectivul tuturor echipelor din play-out e să rămână în prima ligă. Nu există altul. Presiunea a fost mare în primele meciuri, în tur. Dacă intri într-o perioadă negativă, poți pierde trei - patru meciuri și poți ajunge la retrogradare“, a spus Hagi. În etapa viitoare, FC Viitorul va juca în deplasare cu Poli Iași, luni, 20 iulie, de la ora 20.00.   



Sursa foto: FC Viitorul

Citește și:

Damien Dussaut, noul jucător al FC Viitorul Constanța

Victorie frumoasă la malul mării! FC Viitorul câștigă detașat meciul cu Academica Clinceni

„Situația ivită a fost una excepțională“ Meciul FC Viitorul - Academica Clinceni, reprogramat. Oficial de la Liga Profesionistă de Fotbal


UPDATE Meciul FC Viitorul - Academica Clinceni se joacă sâmbătă. Rezultatele testelor Covid-19 au ieșit negativ după a treia prelucrare

Gabriel Iancu a stabilit un nou record la FC Viitorul, care e prima în Liga 1 în clasamentul eficacității
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.