Cristian Mehes, campion național la aruncarea ciocanului. Record personal și participare la Cupa Europeană (DOCUMENT)


 
  • Performanța cu care sportivul legitimat la CS Crișul Oradea și CS Farul Constanța a cucerit aurul a fost 63,50 m, ceea ce reprezintă nou record personal.
 
Stadionul „Iolanda Balaș Soter” din București a găzduit etapa finală a Campionatului Național de aruncări lungi, competiție rezervată categoriilor de vârstă seniori, tineret (Under-23) și juniorilor 1 (Under-20).
 
Printre remarcații întrecerii s-a numărat și atletul Cristian Mehes (dublu legitimat, la CS Crișul Oradea și CS Farul Constanța, antrenori - Livia și Albert Mehes, părinții săi), care a urcat de trei ori pe podium, la aruncarea ciocanului și la aruncarea greutății. La prima probă, a cucerit două medalii, ambele de aur, atât la seniori, cât și la tineret. Performanța sa, cu care a devenit dublu campion național, a fost 63,50 m (mai bună cu 34 de centimetri decât a realizat al doilea clasat). Totodată, 63,50 m reprezintă pentru Cristian Meheș nou record personal. Sportivul urcase pe podium, anterior, și la etapa finală a Campionatului Național de seniori și U-23, din capitală, cucerind bronzul la aruncarea greutății, cu 14,57 m.
 
Grație evoluției de la aruncarea ciocanului, Cristian Meheș a fost convocat în lotul României care va participa la Cupa Europeană, întrecere programată în perioada 11 - 12 martie, în Portugalia, la Leiria. La acest concurs, sportivul de la CS Crișul Oradea - CS Farul Constanța va concura la aruncarea ciocanului, la tineret.      
 
Un rezultat bun la atletism a obținut și Valentin Florin Ispas (CSS Tulcea-CS Farul Constanța), la etapa a doua a Campionatelor Naționale indoor ale cadeților (categoria de vârstă Under-18) și juniorilor 3 (Under-16). Sportivul antrenat de Gheorghe Ciulei a concurat la Under-18 și s-a clasat pe locul doi la aruncarea greutății, probă la care, cu 14,56 m, și-a doborât cu această ocazie recordul personal.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: csfarul.ro
 

Citește și:
 
CSM Constanța
Atleta Alexia Dospin - campioană, într-o familie de campioni. Aur la tineret și barem de Europene îndeplinit! (GALERIE FOTO)

 
 
Atletism
Sportivii de pe litoral, evoluții frumoase la etapa a doua a Naționalelor de cadeți și juniori 3 (DOCUMENT)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 decembrie 2022

22 Dec 2022 1950