Cristian Tudor Popescu „Șansele ca Simona Halep să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero“

 Sursa foto: Facebook (Cristian Tudor Popescu)
Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a făcut un nou anunț în ce o privește pe Simona Halep, care actualmente este suspendată provizoriu ca urmare a testării pozitive pentru substanța interzisă Roxadustat la US Open, în august anul trecut.
 
De data aceasta, ITIA vorbește despre probleme în ce privește Pașaportul Biologic al constănțencei, acesta fiind „o metodă prin care organizațiile anti-doping monitorizează diferiți parametri ai sângelui în timp, pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor anti-doping“. 
 
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, un fin cunoscător al tenisului, sport pe care îl și practică, a vorbit pe marginea acestei noi probleme cu care se confruntă dubla câștigătoare de Grand Slam.
 

Șansele ca Simona să revină în tenisul de nivel înalt tind spre zero

 Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) anunță că Simona Halep trebuie să facă față unei noi acuzații, separată de cea legată de Roxadustat, în legătură cu „neregularități” în Pașaportul ei Biologic, o arhivă de teste și măsurători pe care o au jucătoarele din primele 300 de locuri în clasamentul WTA. Deocamdată, nu știu în ce constau aceste „neregularități”, dar perspectiva care se conturează...

 
Oricum, Simona era pe muchie de cuțit cu termenul de 28 mai pentru cazul Roxadustat. Dacă ar fi primit atunci un verdict favorabil și i se ridica suspendarea, ar fi avut o șansă de a juca la Wimbledon, fără mari așteptări, dar măcar să revină în tenisul de nivel înalt. Așa, cu cele două acuzații cumulate, probabilitatea ridicării suspendării tinde spre zero. Practic, anul 2023 este închis pentru revenirea Simonei.
 
Cred în continuare în buna credință a Simonei Halep, dar viitorul ei în tenis sună sumbru..., a postat pe Facebook Cristian Tudor Popescu.

 
După comunicatul ITIA, Simona Halep a avut la scurt o reacție în mediul online.
 
Într-o postare pe Instagram, sportiva din Constanța vorbește de „hărțuire“, menționând că simte că se dorește a fi scoasă vinovată de ceva ce nu a făcut niciodată.
 

„Din 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA de suspiciune de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar al vieții mele. Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai urât mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu-l pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nu am luat în calcul VREODATĂ nici măcar să iau vreo substanță interzisă.
 
Am încercat de două ori să am oportunitatea de a fi judecată de un tribunal independent, dar ITIA a găsit constant motive de amânare. Acum, când am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu.



Trei experți de renume mondial care au studiat testele mele de sânge au fost extrem de clari și au stabilit că sângele meu este normal în totalitate.
 

Mă simt neajutorată în fața unei asemenea hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost în totalitate împotriva oricărui fel de trișare, aceasta nu se aliniază cu valorile mele.
 
În acest moment, singurul lucru la care sper este să am posibilitatea de a accesa, în sfârșit, judecători independenți și imparțiali la un tribunal, ca să am șansa de a-mi dovedi nevinovăția.
 
Am încredere totală în justiție și aștept să-mi pot susține în sfârșit cazul la finalul lunii mai, după câteva întârzieri provocate de ITIA.
 
Sprijinul celor dragi mie, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a dat curajul să continui să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc îndeajuns de mult pentru asta! Cu dragoste, Simona”, a fost mesajul jucătoarei.
 

Citește și:

UPDATE
Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, o nouă acuzație la adresa jucătoarei Simona Halep

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, cheamă în instanță Recorder.ro. Cere daune de 1,2 milioane de euro

30 Jan 2024 2201

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 13 iunie 2023

14 Jun 2023 1676

Cristian Tudor Popescu, concediat de la Digi24. A criticat o gafă făcută de postul de televiziune

07 Jun 2022 2124

Verdict final în cazul celor 120 de polițiști locali din Constanța care au încercat să anuleze o decizie a lui Decebal Făgădău

24 Nov 2021 3090

Decizia nu este definitivă! Cei peste 120 de angajați ai Primăriei Constanța, care și-au căutat dreptatea la Tribunal, au pierdut procesul

19 Mar 2021 6289

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 iulie 2020

03 Jul 2020 2000

Cristian Tudor Popescu "Vedeam că Simona ştie ce are de făcut, dar nu a ajutat-o starea generală"

30 Oct 2019 2301

Ce spune Simona Halep despre momentul în care Elise Mertens a cerut time-out medical

17 Feb 2019 1752

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 august 2018

21 Aug 2018 3585

#citeşteDobrogea Campionul constănţean cu care ne mândrim împlineşte 33 de ani

19 Jan 2018 2179

Candidatura lui Piedone, din nou, contestată

27 Apr 2016 1941

Cristian Tudor Popescu susţine la ICR Berlin conferinţa "Manipularea politică în filmul românesc"

10 Dec 2015 1423

CTP intervine în războiul declaraţiilor dintre Ilie Năstase şi Simona Halep

06 Apr 2015 2647

Cristian Tudor Popescu„Avalanşa de cifre a domnului Ponta este un procedeu manipulatoriu“

11 Nov 2014 2575

Ştiripesurse.ro Cristian Tudor Popescu a fost dat afară de la PRO TV

10 Nov 2014 2589