Cristina Bujin, Ioana Manoliu, Florin Vişan şi Marius Bîra, aur la Naţionale. Ioana, campioană cu preţul unei accidentări


 
  • Cristina Bujin a fost singura campioană de senioare a Constanţei la acest concurs.
  • Câştigătoare a trei medalii, Ioana Manoliu a suferit o dublă fractură de peroneu.
  • Florin Vişan a obţinut patru medalii la aceste Naţionale, dintre care două de aur, ambele la tineret.


La Cluj-Napoca s-a derulat etapa finală a Campionatului Naţional de atletism la categoriile seniori şi Under-23, iar, ca de obicei, pe podium au urcat şi sportivi reprezentanţi ai cluburilor constănţene.

În proba de triplusalt, Cristina Bujin (CS Farul Constanţa; antrenor, Daniel Cojocaru) a fost cea mai bună în concursul senioarelor, devenind campioană a României cu 13,30 m. Maestru al sportului, multiplă campioană naţională, dar cu rezultate şi pe plan internaţional, participantă la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, Cristina a fost singura campioană de senioare a Constanţei la acest concurs. Cristina este şi profesor de atletism la CSS1 Constanţa, având grupa ei de copii.


Nou record personal

Ioana Manoliu (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) a devenit campioană naţională de tineret la lungime, cu 6,16 m, performanţă cu care a stabilit un nou record personal, dar care i-a adus şi medalia de argint la senioare. Aceste reuşite au venit însă cu preţul unei accidentări, dublă fractură de peroneu!


Biletul de intrare în adevărata performanţă!”

„Mi-am dorit atât de mult să ies astăzi campioană, încât... Am ieşit campioană națională la tineret în proba de lungime și vicecampioană la seniori, cu un nou record personal de 6,16 m, dar m-am ales și cu o dublă fractură de peroneu. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost afectată şi tibia, glezna sau genunchiul. Pot să zic că m-am ales cu ceva ieftin. Înainte de probă, mi-am propus să sar cu toată pasiunea pe care o am pentru acest sport, să simt că sar din plăcere şi mi-am reamintit de ce nu m-am lăsat încă, dupa 12 ani de practicat. Cred că acest moment de astăzi a fost biletul de intrare în adevărata performanţă, căci așa cum m-am antrenat în ultimul an, din pandemie şi până acum, nu am făcut-o niciodată, dar nici accidentari de genul acesta nu am avut (au fost altele, dar mai mici). Mulţumesc mult celor care m-au susţinut astăzi, părinţilor mei, căci m-au crescut o fată puternică și mai ales antrenoarei mele, Carmen Botea! Vă rog să mă iertaţi pentru «surpriza» pe care v-am făcut-o astăzi, dar să ştiţi că, după ce trec şi de asta, o să revin cu forțe proaspete, şi mai dornică de a face performanță!“, a precizat, după probă, Ioana Manoliu, care este şi studentă la Medicină.


Nu-mi încape-n suflet bucuria!”

Tânăra atletă a mai cucerit o medalie la Cluj-Napoca, bronz la tineret în proba de triplusalt (cu 12,82 m), performanţă care a fost a patra la senioare. Un alt sportiv pregătit de Carmen Botea, Florin Vişan (constănţean, dar care reprezintă acum CS Dinamo Bucureşti), a obţinut patru medalii la aceste Naţionale, dintre care două de aur, ambele la tineret! Florin a ieşit campion la lungime (cu 7,33 m) şi la triplusalt (cu 15,67 m), la fiecare probă obţinând şi medalia de argint la seniori. „Nu-mi încape-n suflet bucuria, văzându-vă campioni! Vă iubesc!“, le-a transmis Carmen Botea Ioanei şi lui Florin.


Medalii şi pentru Mădălina Manole

Un alt campion al României la tineret a fost Marius Bîra (CSU Simona Halep Constanţa - CS Dinamo Bucureşti; antrenor, Costel Grasu), la aruncarea greutăţii, cu 15.95 m, a patra performanţă de la seniori. În proba similară feminină, Mădălina Manole (CSS Tulcea - CS Farul; antrenor, Gheorghe Ciulei) a obţinut argintul la tineret, cu 12,70 m, şi bronzul la senioare.


Ştafetele Farului, vicecampioane

Vicecampioni ai României la tineret au devenit şi componenţii a două ştafete ale CS Farul, cea de 4X100 m şi cea de 4X400 m, clasate, cu 42:02 s, respectiv 3:22.20, pe patru la seniori. În prima ştafetă au alergat Dragoş Silvestru, Marian Petre, Eduard Petre şi Robert Bîrsă, iar din cea de-a doua au făcut parte Ionuţ Vasile, Andrei Sterea, Eduard David şi Alexandru Toader.


Şi Dragoş Silvestru şi-a doborât cea mai bună performanţă

La întrecerea de la Cluj-Napoca nu au ratat podiumul nici David Ciolpan (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) - vicecampion de tineret la lungime (7,24 m) şi ocupant al locului patru la seniori, Vlad Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), medaliat cu bronz la tineret (locul 4 la seniori), la triplusalt (14,21 m), Angela Olenici (CSU Simona Halep - CSA Steaua Bucureşti; antrenoare, Marga Barbu) - bronz la tineret (locul 5 la senioare), la 1.500 m (4:30.82), şi Dragoş Silvestru (CS Farul - CS Rapid Bucureşti; antrenor, Alin Larion) - bronz la tineret (cu record personal), la 110 m garduri (14,78 s) - locul 4 la seniori. Dragoş a fost aproape de medalie la tineret şi la lungime, unde s-a clasat pe locul patru, la doi centimetri de locul trei. Aceeaşi poziţie la tineret, aproape de bronz, i-a revenit şi lui Alexandru Toader (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion), la 400 m garduri (cu 55,15 s) - locul 6 la seniori. De asemenea, a patra ştafetă masculină de 4X100 m la tineret (şi la şasea la seniori) a fost, cu 43,23 s, cea a CSU Simona Halep Constanţa (Florin Drehuţă, Ionuţ Vasile, Vlad Bădescu şi David Ciolpan).


Atleți implicați și iubitori ai acestui sport

„Comportare bună pentru un sezon atletic foarte rapid programat, cu ingerințe în planul de pregătire, cu repercusiuni după o perioadă grea pentru sportivi, care au dovedit însă determinare, plăcere şi capacitate proactivă. Cu atleți implicați și iubitori ai acestui sport atât de frumos sunt sigur că o să ajungem la adevărata performanță! Felicitări pentru participare și pentru Andreea Lefcenco, Cristian Radu, cu mari speranțe pentru realizări strălucite!”, a fost mesajul lui Alin Larion la adresa elevilor săi.


Şi ei au evoluat bine

Alte rezultate ale atleţilor constănţeni la Cluj-Napoca: Andreea Lefcenco (CS Farul - CSU Piteşti; antrenor, Alin Larion) - locul 5 (seniori) la triplusalt (12,69 m); Tana Borisov (LPS „Nicolae Rotaru” - CS Farul; antrenor Gabriel Zaharia) - locul 6 (seniori) la 400 m garduri (65,68 s) şi locul 7 (seniori) la 200 m (26,77 s); Cristian Radu (LPS „Nicolae Rotaru” - CS Farul; antrenor, Alin Larion) - locul 6 (seniori) la triplusalt (14,02 m); Vlad Bădescu (CS Farul - CSU Simona Halep; antrenor, Alin Larion) - locul 8 (seniori) la lungime (6,77 m); Angela Olenici (CSU Simona Halep - CSA Steaua Bucureşti; antrenoare, Marga Barbu) - locul 8 (seniori) la 800 m (2:10,76); Eduard Petre (CS Farul; antrenor, Alin Larion) - locul 9 (seniori) la 200 m (22,09 s); Robert Bîrsă (CS Farul; antrenoare, Carmen Botea) - locul 12 (seniori) la 200 m (22,42 s); Marian Petre (CS Farul - CS Rapid Bucureşti; antrenor, Alin Larion) - locul 12 (seniori) la lungime (6,55 m).


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secţiunea Galerie Foto găsiţi mai multe imagini de la Naţionale. Sursa foto: Facebook


Citeşte şi:

Medalii pentru Constanţa, la Campionatul Naţional de atletism. Nu a lipsit aurul!

Atletism
Constanța a urcat pe podium și la Campionatul Național pentru seniori și tineret (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Atletul Radu Mușat, prima medalie națională, cu record personal și acuratețe în execuții (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

12 Jul 2022 1046

A revenit! La fix un an de la accidentarea gravă, Ioana Manoliu a cucerit argintul la Internaționalele României. „Mă bucur enorm“ (GALERIE FOTO)

08 Jun 2022 1027

CSS1 Constanța. Călin Akan Radu, antrenat de Cristina Bujin La primul lui concurs, a scos cel mai bun timp în proba de 60 de metri (DOCUMENT)

23 Feb 2022 3211

Atleta Cristina Bujin, din Constanţa, a câştigat proba de triplusalt a Internaţionalelor României

05 Jul 2021 2764

Atleta constănțeană Cristina Bujin concurează la Campionatul European pe echipe Liga 1

18 Jun 2021 3213

Interviu cu Cristina Bujin, atletă, dar şi profesor la CSS1 Constanţa „Să descoperim împreună acest sport minunat”

25 Dec 2020 5915

Atletism Constanța a urcat pe podium și la Campionatul Național pentru seniori și tineret (galerie foto)

08 Sep 2020 4091

„Interesant, captivant, antrenant“ Constănțeanul Alin Larion, invitat - lector la o conferință internațională online (galerie foto)

20 Jun 2020 3576

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 3613

„Dumnezeu să te odihnească, băiat frumos și bun!“ S-au scurs 11 ani de când campionul constănțean Claudiu Bujin a urcat la ceruri (video)

16 Mar 2020 6552

Cristina Bujin, vicecampioană naţională la atletism. Pe podium a urcat şi Vlad Bădescu, medaliat în premieră la seniori (galerie foto)

02 Mar 2020 3907

Sportivă, dar şi profesor! Campioana Cristina Bujin pregăteşte copii la atletism, la CSS1 Constanţa (galerie foto)

26 Jul 2019 3919

Atleta constănţeană Cristina Bujin a cucerit aurul la Internaţionalele României (galerie foto)

10 Jun 2019 4151

S-au împlinit zece ani de la moartea campionului Claudiu Bujin. Ultimele sale cuvinte au fost despre atletism!

15 Mar 2019 2807

Atleta constănțeană Cristina Bujin, vicecampioană balcanică de sală (galerie foto)

16 Feb 2019 2163