Sport

Critici aduse de Simona Halep fostei conduceri a Ministerului Tineretului şi Sportului „Ministerul refuză să finanţeze Federaţia Română de Tenis”


Simona Halep
a criticat fosta conducere a Ministerului Tineretului şi Sportului pentru întârzierea procedurii de recunoaştere a noului preşedinte ale Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac, informează digisport.ro. 

Într-o postare pe Facebook, sportiva spune că „Ministerul refuză să finanţeze Federaţia Română de Tenis” şi că „viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate”.

„Zilele trecute, noi jucatorii, am citit o stire prin care cineva anunta un succes triumfator al unei noi întârzieri la procedura de recunoastere a noului presedinte al Federatiei Romane de tenis, Dl Ion Tiriac. Noi stim ca aceste alegeri au fost democratice si avem convingerea ferma, ca la ora actuala, Ion Tiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din Romania.

Cu toate astea, noi nu intelegem de ce Ministerul Tineretului si Sportului refuza in continuare sa finanteze Federatia Romana de Tenis. Aceasta finantare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federatiei si in special pentru toate actiunile dedicate juniorilor si tinerilor jucatori de tenis.

Suntem oricum in ceasul al 12-lea, la un nivel scazut al intregului sport din Romania si cu toate astea ministerul refuza sa finanteze o Federatie pentru ca cineva contesta in instante in permanenta actiunile Federatiei. Nu intelegem cum s-a ajuns in aceasta situatie si de ce nimeni nu ia o hotarare sau o pozitie fata de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate «mari victorii», proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze.

Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucam de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate.

Din pozitia noastra de promotori ai sportului romanesc si ai Romaniei, solicitam responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea in regim de urgenta a finantarii Federatiei si a programelor sale, actiune de natura sa mentina viu spiritul sportiv si performantele romanesti la nivel national si international”, a scris Simona Halep pe Facebook.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tricou personalizat pentru campioană Simona Halep, prezentă la meciul Metaloglobus - FC Farul

13 Nov 2019 365

Vacanță pentru Simona Halep și logodnicul său "Îl chinuie pe Toni Iuruc cu plimbări interminabile cu bicicleta"

10 Nov 2019 754

Simona Halep, lăudată de cea mai prestigioasă revistă de tenis din lume ”Românca a devenit o forță constantă”

09 Nov 2019 752

Darren Cahill rupe tăcerea, după ce i-a spus Simonei Halep "Ai fost o rușine pe teren!"

05 Nov 2019 569

Simona Halep termină anul 2019 pe locul patru în lume

05 Nov 2019 423

„Un vis devenit realitate“ Simona Halep, vacanţă exotică. Dialog de la distanţă cu antrenorul Darren Cahill

05 Nov 2019 740

Câți bani va primi Simona Halep de la organizatorii Turneului din Shenzhen

03 Nov 2019 846

Anunțul Simonei Halep, după eliminarea de la Turneul Campioanelor "Am nevoie de o vacanță pentru a uita de tot"

02 Nov 2019 2243

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor

01 Nov 2019 551

Turneul Campioanelor Miză imensă! Simona Halep - Karolina Pliskova, meci de a fi sau a nu fi în semifinală

01 Nov 2019 2156

Cine este posibila adversară a Simonei Halep din semifinalele de la Shenzhen

31 Oct 2019 508

Care este singurul motiv pentru care este fericită Simona Halep, după înfrângerea cu Svitolina

31 Oct 2019 607

Cristian Tudor Popescu "Vedeam că Simona ştie ce are de făcut, dar nu a ajutat-o starea generală"

30 Oct 2019 762

UPDATE Simona Halep a pierdut meciul cu Elina Svitolina de la Turneul Campioanelor

30 Oct 2019 1002

„Sunt pregătită să lupt din nou“ Simona Halep se duelează cu Elina Svitolina la Turneul Campioanelor. Bătălia pentru semifinale! (galerie foto)

30 Oct 2019 1408