Duminică e ziua cea mare Crosul Ziua Olimpică adună la start 400 de alergători (galerie foto)

Ediţia 2015 a Crosului Ziua Olimpică se desfăşoară la Constanţa duminică, 7 iunie. La start sunt aşteptaţi în jur de 400 de alergători, organizatorii pregătind tricouri cu însemnele olimpice şi multe alte premii.

Alergătorii vor porni pe traseu de la Sala Sporturilor, iar dacă va fi la Constanţa în ziua cea mare, ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, va da startul, la ora 10.00. Traseul are lungimea de aproximativ 5 kilometri: Sala Sporturilor - bulevardul Tomis (până la ieşirea din Constanţa, la vapor) - bulevardul Aurel Vlaicu - Maritimo Shopping Center (unde se intră pe la primul sens giratoriu).
 
„Crosul împlineşte 28 de ani. E mai mult decât o tradiţie“, a spus Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa. „Estimăm că vor participa în jur de 400 de alergători. Sperăm să iasă o competiţie frumoasă“, a declarat şi Mihai Orzan, de la Compartimentul Sport al DJST. Acesta din urmă a explicat că, în acest an, crosul a fost organizat mai devreme cu două săptămâni faţă de 2014, din trei motive: săptămâna viitoare, la Braşov va avea loc o competiţie atletică similară, la care vor participa mulţi constănţeni; s-a dorit să se evite canicula care se anunţă pe litoral; prin fixarea datei de desfăşurare pe 7 iunie, s-a încercat să fie atraşi cât mai mulţi elevi la start. De altfel, mediatizarea întrecerii s-a făcut şi prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

La start, se înmânează bonuri ştampilate

„La ora cursei, se anunţă 23 - 24 grade Celsius. Traseul este unul relativ simplu, în linie dreaptă foarte lungă pe bulevardul Tomis, până la ieşirea din Constanţa, după care se face stânga pe bulevardul Aurel Vlaicu şi se intră, pe la primul sens giratoriu, la Maritimo Shopping Center, sosirea fiind la terenul de baschet. Sperăm să participe mulţi copii. Ne dorim ca toate eforturile noastre să dea rezultate“, a mai spus Mihai Orzan. Primii 400 de participanţi vor primi tricouri ale cursei. Pentru a se evita situaţia neplăcută ca unii dintre alergători să intre în cursă pe parcurs, neplecând de la start, organizatorii vor înmâna la start fiecărui participant bonuri ştampilate, cu care aceştia se vor prezenta la finiş.

Ce premii se acordă

Primii şase clasaţi (atât la fete, cât şi la băieţi) vor fi premiaţi, astfel: locul întâi - un voucher în valoare de 300 de lei, locul doi - un voucher de 200 de lei, locul trei - un voucher de 100 de lei. Cei care vor încheia competiţia pe poziţiile patru - şase vor primi pachete cu dulciuri. Primilor trei li se vor acorda şi cupe, cum vor fi recompensaţi şi cel mai tânăr participant, cel mai vârstnic, ca şi cea mai numeroasă familie, căreia i se va oferi un produs în valoare de 300 de lei. De asemenea, dacă vor concura, vor fi premiate şi persoanele cu dizabilităţi. Organizatorii mai au pregătite pentru participanţi diplome, insigne, brelocuri sau cărţi cu tematică olimpică.

Startul l-ar putea da Gabriela Szabo

Dacă duminică ministrul Tineretului şi Sportului, fosta mare atletă Gabriela Szabo, va fi prezentă la Constanţa, ea va da startul Crosului Ziua Olimpică. Dacă nu, acest lucru îl va face una dintre personalităţile sportului constănţean care vor fi prezente la Sala Sporturilor, precum Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Răzvan Florea sau Claudiu Teliceanu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Câştigătorii Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa

07 Jun 2015 3423

Startul l-ar putea da Gabi Szabo Crosul Ziua Olimpică, de la Constanța, e gata de start

05 Jun 2015 1694

„Aleargă pentru tine!“ la Constanţa Se apropie Crosul Ziua Olimpică

04 Jun 2015 2236