CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori


 
  • În vârstă de 17 ani, Patrick Dinu va evolua în întrecerea seniorilor în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber.
  • La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur și argint.
  • Patrick îl are ca antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, alături de care a început natația, la Atena Sport Club.
 
După un Campionat European de juniori la natație de succes, întrecere pe care a găzduit-o și la care a ocupat locul trei (după Polonia și Ungaria) în clasamentul general, pe medalii, cu nouă distincții (cinci de aur și patru de argint), România participă și la Campionatul European rezervat seniorilor.
 
Competiția se va desfășura între 11 și 21 august a.c., în capitala Italiei, Roma. „1.500 de sportivi din 50 de țări de pe Bătrânul Continent se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise și high diving. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern va deplasa la Roma o echipă formată din 11 sportivi, care vor concura în probe de înot, sărituri în apă și high diving“, este mesajul FRNPM. Din lotul tricolor, din care nu lipsește David Popovici, noul fenomen al natației mondiale, face parte și constănțeanul Patrick - Sebastian Dinu, de la CS Farul, unde îl are antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, care face parte și din staff-ul tehnic al României la întrecerea de la Roma. Patrick a început nataţia la Atena Sport Club Constanţa, sub îndrumarea aceluiași Răzvan Florea, cel care îl pregăteşte şi astăzi, fructuoasa colaborare dintre ei trecând de zece ani. 
 
În ultimul schimb al ștafetei de aur
 
La Europenele de seniori, juniorul Patrick Dinu (17 ani) va concura în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber. La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur la ștafetă 4x100 m liber masculin (alături de David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Alexandru Constantinescu) - 3:18.93 min. și argint la ștafetă combinată 4x100 m liber (în care au mai evoluat David Popovici, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda) - 3:29.35 min.
 
„Probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant“
 
În proba de 4x100 m liber masculin a juniorilor, Patrick a înotat în ultimul schimb, iar aurul l-a adus după un finiș debordant, recuperând pe ultimii metri distanța față de primul loc! De altfel, și David Popovici (care a înotat primul și a pus în dreptul ștafetei României un avans de o secundă după primii 100 de metri ai cursei), a subliniat evoluția lui Patrick Dinu. „În numele tuturor, aș vrea să mulțumesc tribunei și tuturor celor care s-au uitat la cursă, ca întotdeauna. Nu am fi putut realiza această performanță fără voi! Felicitări lui Patrick, pentru că, deși fiecare am avut câte o contribuție egală, probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant, dat fiind că a recuperat“, a declarat la final David Popovici.
 
„O experiență absolut minunată“
 

Avându-l așadar pe Patrick Dinu în ultimul schimb, ștafeta României a încheiat cursa în 3:18.93, după o luptă la baionetă cu Marea Britanie, pe care a depășit-o cu numai opt sutimi! „Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au venit să ne susțină în această seară. A fost o experiență cu adevărat unică, absolut minunată. Vreau să le mulțumesc colegilor, am fost o ștafetă de nota 10. Și sperăm ca la anul să repetăm performanța și să fim tot cu medalia de aur la gât“, a menționat și Patrick Dinu, declarațiile campionilor europeni fiind consemnate pe contul de Youtube al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (FRNPM)

 
Citește și:
 
„Am fost o ștafetă de nota 10!“
Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 1883

Natație Sportivi de la CSM Constanța, aproape de medalii la Campionatul European

10 Jul 2023 895

UPDATE. Natație CSM Constanța Patrick Dinu, calificat în finală la 50 m liber

06 Jul 2023 989

UPDATE. Natație Semifinale și finale pentru reprezentanții CSM Constanța la Campionatul European

05 Jul 2023 1098

Program de weekend Sportivii CSM Constanța participă la competiții de șah, atletism, natație și triatlon

05 Jul 2023 859

Natație Patru sportivi de la CSM Constanța participă la Campionatul European pentru juniori

03 Jul 2023 1001

CSM Constanța Medalii numeroase la Naționalele de natație. Un nou record național, dar și un barem îndeplinit pentru Europenele de juniori (GALERIE FOTO)

12 Apr 2023 1226

Sportivi dobrogeni, nominalizați pentru premiile din Gala Sportivul Anului, organizată de Ministerul Sportului (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

19 Jan 2023 1458

Natație Constănțeanul Patrick Dinu, nouă medalii și trei redorduri naționale (GALERIE FOTO)

15 Nov 2022 1482

David Popovici și alți campioni la natație, primiți la Palatul Elisabeta de Majestatea Sa Margareta

09 Oct 2022 1149

Prima veste bună de la Peru David Popovici și Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala de la 100 m liber!

04 Sep 2022 1881

Premierul Nicolae Ciucă „David Popovici și întreaga echipă de aur a natației au strălucit la Lima“

01 Sep 2022 1026

Constănțeanul Patrick Dinu, campion mondial de juniori la natație (GALERIE FOTO)

31 Aug 2022 2454

Natație Constanța, reprezentată și la Campionatul Mondial de juniori din Peru

22 Aug 2022 1989

UPDATE. Natație David Popovici, în finală la Euro, cu nou record continental! Patrick Dinu s-a oprit în serii

12 Aug 2022 1884