CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori


 
  • În vârstă de 17 ani, Patrick Dinu va evolua în întrecerea seniorilor în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber.
  • La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur și argint.
  • Patrick îl are ca antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, alături de care a început natația, la Atena Sport Club.
 
După un Campionat European de juniori la natație de succes, întrecere pe care a găzduit-o și la care a ocupat locul trei (după Polonia și Ungaria) în clasamentul general, pe medalii, cu nouă distincții (cinci de aur și patru de argint), România participă și la Campionatul European rezervat seniorilor.
 
Competiția se va desfășura între 11 și 21 august a.c., în capitala Italiei, Roma. „1.500 de sportivi din 50 de țări de pe Bătrânul Continent se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise și high diving. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern va deplasa la Roma o echipă formată din 11 sportivi, care vor concura în probe de înot, sărituri în apă și high diving“, este mesajul FRNPM. Din lotul tricolor, din care nu lipsește David Popovici, noul fenomen al natației mondiale, face parte și constănțeanul Patrick - Sebastian Dinu, de la CS Farul, unde îl are antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, care face parte și din staff-ul tehnic al României la întrecerea de la Roma. Patrick a început nataţia la Atena Sport Club Constanţa, sub îndrumarea aceluiași Răzvan Florea, cel care îl pregăteşte şi astăzi, fructuoasa colaborare dintre ei trecând de zece ani. 
 
În ultimul schimb al ștafetei de aur
 
La Europenele de seniori, juniorul Patrick Dinu (17 ani) va concura în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber. La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur la ștafetă 4x100 m liber masculin (alături de David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Alexandru Constantinescu) - 3:18.93 min. și argint la ștafetă combinată 4x100 m liber (în care au mai evoluat David Popovici, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda) - 3:29.35 min.
 
„Probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant“
 
În proba de 4x100 m liber masculin a juniorilor, Patrick a înotat în ultimul schimb, iar aurul l-a adus după un finiș debordant, recuperând pe ultimii metri distanța față de primul loc! De altfel, și David Popovici (care a înotat primul și a pus în dreptul ștafetei României un avans de o secundă după primii 100 de metri ai cursei), a subliniat evoluția lui Patrick Dinu. „În numele tuturor, aș vrea să mulțumesc tribunei și tuturor celor care s-au uitat la cursă, ca întotdeauna. Nu am fi putut realiza această performanță fără voi! Felicitări lui Patrick, pentru că, deși fiecare am avut câte o contribuție egală, probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant, dat fiind că a recuperat“, a declarat la final David Popovici.
 
„O experiență absolut minunată“
 

Avându-l așadar pe Patrick Dinu în ultimul schimb, ștafeta României a încheiat cursa în 3:18.93, după o luptă la baionetă cu Marea Britanie, pe care a depășit-o cu numai opt sutimi! „Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au venit să ne susțină în această seară. A fost o experiență cu adevărat unică, absolut minunată. Vreau să le mulțumesc colegilor, am fost o ștafetă de nota 10. Și sperăm ca la anul să repetăm performanța și să fim tot cu medalia de aur la gât“, a menționat și Patrick Dinu, declarațiile campionilor europeni fiind consemnate pe contul de Youtube al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (FRNPM)

 
Citește și:
 
„Am fost o ștafetă de nota 10!“
Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Constanța Tablou creat de un concurent la „Românii au talent“, cadoul campionului Patrick Dinu pentru Răzvan Florea (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jun 2024 1431

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 683

CSM Constanța natație Patrick Dinu, record personal la Campionatul Mondial

15 Feb 2024 1065

CSM Constanța natație Patrick Dinu va evolua la Campionatul Mondial

02 Feb 2024 1066

Calendar competițional CSM Constanța Un nou sfârșit de săptămână plin de evenimente!

08 Dec 2023 943

Euro 2023 Otopeni Înotătorii de la CSM Constanța au contribuit la stabilirea a noi recorduri naționale

07 Dec 2023 1084

Euro 2023 Otopeni Înotătorii CSM Constanța, evoluție remarcabilă în ștafeta de 4x50 m liber. Finaliști, cu record național!

05 Dec 2023 1383

Natație Patrick Sebastian Dinu, de la CSM Constanța, l-a învins pe David Popovici!

14 Nov 2023 1365

CSM Constanța Natație Un nou record național pentru Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1178

CSM Constanța natație După Brigitta Vass (de trei ori), a stabilit record național și Patrick Sebastian Dinu (GALERIE FOTO)

11 Nov 2023 1078

CSM Constanța natație Brigitta Vass, medalii de aur și recorduri naționale stabilite! Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 1271

Înot David Popovici a câştigat proba de 100 m liber la Campionatele Naţionale de înot în bazin scurt (25 metri)

09 Nov 2023 957

CSM Constanța Elev eminent, campionul la înot Patrick Dinu va studia medicina în SUA, la Universitatea Princeton (GALERIE FOTO)

11 Jul 2023 3277

Natație Sportivi de la CSM Constanța, aproape de medalii la Campionatul European

10 Jul 2023 1537

UPDATE. Natație CSM Constanța Patrick Dinu, calificat în finală la 50 m liber

06 Jul 2023 1423