CS Farul Constanța Dublu medaliat european la juniori, luna trecută, Patrick Dinu concurează și la competiția continentală de seniori


 
  • În vârstă de 17 ani, Patrick Dinu va evolua în întrecerea seniorilor în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber.
  • La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur și argint.
  • Patrick îl are ca antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, alături de care a început natația, la Atena Sport Club.
 
După un Campionat European de juniori la natație de succes, întrecere pe care a găzduit-o și la care a ocupat locul trei (după Polonia și Ungaria) în clasamentul general, pe medalii, cu nouă distincții (cinci de aur și patru de argint), România participă și la Campionatul European rezervat seniorilor.
 
Competiția se va desfășura între 11 și 21 august a.c., în capitala Italiei, Roma. „1.500 de sportivi din 50 de țări de pe Bătrânul Continent se vor întrece pentru 231 de medalii pe care organizatorii le vor pune la bătaie în cele 11 zile concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise și high diving. Federația Română de Natație și Pentatlon Modern va deplasa la Roma o echipă formată din 11 sportivi, care vor concura în probe de înot, sărituri în apă și high diving“, este mesajul FRNPM. Din lotul tricolor, din care nu lipsește David Popovici, noul fenomen al natației mondiale, face parte și constănțeanul Patrick - Sebastian Dinu, de la CS Farul, unde îl are antrenor pe medaliatul olimpic Răzvan Florea, care face parte și din staff-ul tehnic al României la întrecerea de la Roma. Patrick a început nataţia la Atena Sport Club Constanţa, sub îndrumarea aceluiași Răzvan Florea, cel care îl pregăteşte şi astăzi, fructuoasa colaborare dintre ei trecând de zece ani. 
 
În ultimul schimb al ștafetei de aur
 
La Europenele de seniori, juniorul Patrick Dinu (17 ani) va concura în probele de 100 m liber și ștafetă 4x100 m liber. La competiția continentală de juniori, tânărul constănțean a cucerit două medalii, aur la ștafetă 4x100 m liber masculin (alături de David Popovici, Vlad Stancu, Ștefan Cozma și Alexandru Constantinescu) - 3:18.93 min. și argint la ștafetă combinată 4x100 m liber (în care au mai evoluat David Popovici, Bianca Costea, Rebecca-Aimee Diaconescu, Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda) - 3:29.35 min.
 
„Probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant“
 
În proba de 4x100 m liber masculin a juniorilor, Patrick a înotat în ultimul schimb, iar aurul l-a adus după un finiș debordant, recuperând pe ultimii metri distanța față de primul loc! De altfel, și David Popovici (care a înotat primul și a pus în dreptul ștafetei României un avans de o secundă după primii 100 de metri ai cursei), a subliniat evoluția lui Patrick Dinu. „În numele tuturor, aș vrea să mulțumesc tribunei și tuturor celor care s-au uitat la cursă, ca întotdeauna. Nu am fi putut realiza această performanță fără voi! Felicitări lui Patrick, pentru că, deși fiecare am avut câte o contribuție egală, probabil că la el s-a văzut cel mai impresionant, dat fiind că a recuperat“, a declarat la final David Popovici.
 
„O experiență absolut minunată“
 
Avându-l așadar pe Patrick Dinu în ultimul schimb, ștafeta României a încheiat cursa în 3:18.93, după o luptă la baionetă cu Marea Britanie, pe care a depășit-o cu numai opt sutimi! „Vreau să le mulțumesc tuturor suporterilor care au venit să ne susțină în această seară. A fost o experiență cu adevărat unică, absolut minunată. Vreau să le mulțumesc colegilor, am fost o ștafetă de nota 10. Și sperăm ca la anul să repetăm performanța și să fim tot cu medalia de aur la gât“, a menționat și Patrick Dinu, declarațiile campionilor europeni fiind consemnate pe contul de Youtube al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (FRNPM)

 
Citește și:
 
„Am fost o ștafetă de nota 10!“
Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Natație David Popovici, în finală la Euro, cu nou record continental! Patrick Dinu s-a oprit în serii

12 Aug 2022 1019

Campionatele Europene de înot David Popovici s-a calificat în a treia finală continentală, la 50 m liber

07 Jul 2022 532

„Am fost o ștafetă de nota 10!“ Patrick Dinu, din Constanța, irezistibil în cursa către aurul european. Lăudat și de David Popovici (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jul 2022 1312

Campionatul European de Natație Patrick Dinu și Bianca Costea, în ștafeta combinată de 4x100 liber a României medaliată cu argint (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Jul 2022 612

Natație Constănțeanul Patrick Dinu, campion european de juniori. În ștafetă cu David Popovici și alți băieți de aur! (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 1033

UPDATE. Constanța La Campionatul European de înot pentru juniori concurează și Patrick Dinu, Eva Paraschiv, Bianca Costea și Andra Gorecki (GALERIE FOTO)

05 Jul 2022 859

Laureații anului 2021 în natația românească Patrick Dinu, Bianca Costea și antrenorii lor, printre premiații de la gala FRNPM (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2289

Natație Patrick Dinu, timp remarcabil în cadrul ștafetei de 4X100 m liber a României la Multinations Junior Swimming Meet (GALERIE FOTO)

23 Apr 2022 2430

Natație Patrick Dinu, cu gândul la Europene și Mondiale. El și colegii săi, recoltă bogată de medalii la Naționale (GALERIE FOTO)

30 Mar 2022 1723

Interviu online cu Patrick Dinu, multiplu campion şi recordman la nataţie „Timpul e cel care contează cel mai mult, nu neapărat culoarea medaliei“

23 Dec 2021 5274

Rapizi în bazin! Înotători constănțeni, medaliați la Naționale. Patrick Dinu și Eva Paraschiv au stabilit și recorduri ale României (GALERIE FOTO)

17 Dec 2021 2672

Atena Sport Club Constanța Tort aniversar la zece ani de fructuoasă colaborare antrenor - sportiv între Răzvan Florea și Patrick Dinu (galerie foto)

22 Sep 2021 2505

Înotătorii de la Atena Sport Club Constanța, 20 de medalii la „Cupa Veriiׅ“. Mesaj pentru vicecampionul european Patrick Dinu (galerie foto)

09 Jul 2021 2356

Înotătorul Patrick Dinu, de la Atena Sport Club Constanța, vicecampion european

07 Jul 2021 2899

Podium internațional pentru Atena Sport Club Constanţa. Iustinian Brătulescu şi Patrick Dinu, medalii în Ucraina

28 Apr 2021 3702