CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța, medalii la Campionatul European de Culturism și Fitness. România, revelația întrecerii (GALERIE FOTO)

 

 
  • Au urcat pe podium, de la cluburile constănțene, Diana Pivniceru, Cosmin Iancu, Elena Novac și Laurențiu Mihalcea.
 
Reprezentanții CS Farul Constanța și CS Power Gym Constanța au contribuit la rezultatele deosebite înregistrate de lotul național al României de culturism și fitness la Campionatul European desfășurat în Spania, la Santa Susanna.
 
La secțiunea Men’s Games Classic Bodybuilding, categoria de înălțime până la 175 cm, Cosmin Iancu, de la CS Farul Constanța, a cucerit medalia de aur, devenind campion continental. Ulterior, Cosmin Iancu s-a impus și la open, astfel că, la această ediție a Campionatului European, a fost campionul absolut de la Men’s Games Classic Bodybuilding, acesta fiind de asemenea primul titlu absolut pentru România la Santa Sussana 2022. În afară de titlul continental, Cosmin Iancu a mai cucerit în Spania două medalii: argint la Men’s Classic Bodybuilding și bronz la Men's Classic Physique.
 
La Fitness Challenge, farista Diana Pivniceru a urcat de patru ori pe podium, cucerind aurul european la Silver Fitness Challenge perechi, alături de Severin Irimia, cei doi devenind campioni europeni la această probă, argint la Silver Individual Fitness Challenge și la Silver Fitness Challenge Team și bronz la Gold Individual Fitness Challenge.
 
La această secțiune, evoluții deosebite a avut și Elena Novac, de la CS Power Gym, care a obținut trei medalii: aur la Silver Individual Fitness Challenge (campioană europeană) și argint la Gold Individual Fitness Challenge și la Silver Fitness Challenge Team.
 
Nu în ultimul rând, un alt sportiv de la CS Farul, Laurențiu Mihalcea (aflat la prima sa participare la Europene), a fost medaliat cu bronz la Men’s Classic Bodybuilding junior, la care au evoluat 14 sportivi. „Sunt mândru că am putut să fiu în lotul României și am putut aduce rezultate. În pregătirea aceasta am dat totul, ca în fiecare pregătire, cu o mică accidentare la un cot, dar tot am continuat, cu dureri și sacrificii. Vor urma forme și rezultate și mai bune“, a punctat Laurențiu Mihalcea, care a concurat la categorie Open (16-23 de ani), el având 20 de ani și luptând cu adversari mai mari ca vârstă.  
 
Totodată, Gabriel Moise (CS Farul), s-a clasat lângă podium, pe locul patru, la Men's Bodybuilding Wheelchair, putând ocupa însă foarte bine și poziția a treia. Sportivii de la CS Farul sunt pregătiți la club de Cristian Mihăilescu și Florina Rovența.
 
Gabriel Toncean, vicepreședinte al Federației Europene

 


La Santa Susanna, delegația tricoloră a cucerit 25 de medalii de aur, 12 de argint și opt de bronz, ocupând primul loc în clasamentul pe națiuni la competiție.   

„România este revelația actualei ediții a Campionatului European!
 
Într-o competiție foarte puternică, cu aproape 1.000 sportivi din 41 de țări, România a devenit campioană europeană pentru prima dată în istoria Federației Române de Culturism și Fitness, detronând Spania (țara gazdă) sau alte țări puternice cu tradiție și rezultate în frumosul nostru sport!
 
Nu vă pot exprima ce sentimente frumoase și unice trăiesc datorită aceastei victorii imense! Din cauza oboselii (am dormit maxim 8h în ultimele 3 zile!) îmi este greu să vă mulțumesc nominal tuturor celor care prin faptele sau gândurile voastre bune ne-ați împins efectiv spre victorie, dar voi reveni într-o postare ulterioară cu detalii mai exacte, atât despre numărul medaliilor obținute, cât și cumulul de factori care a făcut ca imnul național al României să fie intonat de nu mai puțin de 25 de ori în cele 3 zile de competiție!
 
Dedic special această victorie familiei mele, echipei Federației Române de Culturism și Fitness (sportivi, antrenori, președinți de cluburi etc) și tuturor celor care au crezut în mine, înțelegând că toate proiectele sănătoase pe termen mediu și lung se fac cu pași mărunți și siguri!“, a fost mesajul președintelui Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.
 
În preambulul Campionatului European, s-a desfășurat Congresul Federației Europene de Culturism și Fitness, iar Gabriel Toncean a fost votat vicepreședinte al forului continental, începându-și primul mandat în această funcție la EBFF. Șeful FRCF este primul român care a acces vreodată la o funcție în forului de conducere al EBFF.   
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Culturism și Fitness)
 
Citește și:
 
UPDATE. Culturism și fitness
Cosmin Iancu este campion european absolut. Aur, plus alte medalii, și pentru Diana Pivniceru, și pentru Elena Novac! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2397

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1077

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 579

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1286

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 745

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 876

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 741

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1457

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1124

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 923

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 657

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 925

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 2579

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 1247

UPDATE. Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1796