CS Farul şi CS Tomis Constanţa, pe podium Andreea Cotoban, aur la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF (galerie foto)

Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF, care s-a desfăşurat la Varna, în Bulgaria, le-a adus medalii şi sportivilor constănţeni de la CS Farul şi CS Tomis, pregătiţi de Valerian Muşat şi Valerian Muşat junior.

Cea mai strălucitoare medalie, aur la kumite WKF senioare (categoria -68 kg), i-a aparţinut Andreei Cotoban, care a mai obţinut un argint la kumite shobu ippon şi un bronz la kata individual senioare. De asemenea, alături de sora sa geamănă, Livia, Andreea Cotoban a făcut parte din echipa de kumite senioare a României care s-a clasat pe poziţia a cincea. Livia Cotoban a concurat la categoria +68 kg şi a urcat pe treapta a treia a podiumului de două ori, la kumite WKF şi la kumite shobu ippon, în vreme ce la kata a fost a cincea.
 
În întrecerea juniorilor, faristul Sebastian Alexandru a obţinut argint la kumite şi bronz la kata, la categoria -55 kg. Totodată, constănţenii Romeo Găvan, Sebastian Alexandru şi Paul Muraru au alcătuit echipa de kata seniori a României care a devenit vicecampioană mondială. La kumite shobu ippon, categoria -67 kg, Romeo Găvan s-a clasat pe cinci, aceeaşi poziţie ocupând-o şi la kata seniori.
 
CS Tomis Constanţa a obţinut medalii la Varna prin Laura Muşat (fiica lui Valerian Muşat junior) şi prin Alice Abibula, ambele distincţii fiind de argint, la categoria de vârstă 8-9 ani. Laura Muşat a urcat pe podium la kata individual, iar la kata pe echipe Muşat şi Alice Abibula au fost două dintre cele trei componente ale formaţiei tricolore care a devenit vicecampioană mondială.
 
„Campionatul Mondial din Bulgaria a fost o întrecere puternică, participând sportive şi sportive din 27 de ţări. Reprezentanţii Constanţei au concurat foarte bine. În afara medaliilor, ei s-au oprit la limita podiumului la alte câteva secţiuni“, a declarat antrenorul emerit Valerian Muşat, care le-a transmis pasiunea pentru karate atât fiului său, Valerian Muşat junior, cât şi nepoatei sale, Laura Muşat.
 
Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Farul Constanța Surorile gemene Livia și Andreea Cotoban, medaliate la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF (GALERIE FOTO)

14 Sep 2022 2176

CS Farul Constanța Surorile gemene Livia și Andreea Cotoban, medalii și la Campionatul European de Karate Shotokan (GALERIE FOTO)

25 May 2022 4333

Sportivii de la CS Farul Constanţa şi CS Tomis Karate au urcat pe podium şi la Campionatul European de Karate WSF

06 Nov 2018 4016

Gemenele Livia şi Andreea Cotoban, medalii de aur CS Farul Constanţa a urcat pe podium la Campionatul Mondial de Karate Shotokan (galerie foto)

26 Apr 2018 4538

Titluri europene şi alte medalii pentru Constanţa la karate (galerie foto)

28 Oct 2015 2761

Şapte medalii pentru clubul din Constanţa Livia Cotoban, de la CS Farul, dublă campioană mondială la Karate (galerie foto)

07 May 2015 3406

Practicanţi de karate din Constanţa Ioan Zal Gidu şi surorile Cotoban, Livia şi Andreea, concurează la Mondiale

01 May 2015 2397