CS Farul şi CSS1 Constanţa, aur şi argint pe echipe la Europenele de gimnastică aerobicăRomânia s-a menţinut la înălţime şi la ediţia a noua a Campionatului European de gimnastică aerobică, întrecere desfăşurată la Elvas, în Portugalia. În întrecerea pe echipe, tricolorii au cucerit medalia de aur la seniori (care şi-au păstrat astfel coroana continentală) şi argintul în concursul similar al juniorilor.

Clasamentul echipelor este realizat pe baza celor mai bune patru rezultate înregistrate în calificări, iar atât pentru reprezentativa de seniori a României, cât şi pentru cea de juniori au punctat mulţi sportivi de la Constanţa. La seniori, au contribuit la cucerirea titlului continental Corina Constantin, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Lucian Săvulescu şi Dacian Barna (de la CS Farul, antrenoare - Marcela Fumea). De altfel, gruparea de pe litoral a dat grosul lotului seniorilor, dintre cei şase reprezentanţi ai României care au punctat pe echipe, cinci fiind de la Constanţa. Tricolorii au acumulat zece puncte, la fel ca Ungaria, cele două echipe împărţindu-şi astfel primul loc pe podium.

Corina Constantin, revenire de bun augur

Punctele României au fost realizate astfel: Dacian Barna, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu (la trio) - locul 1, Corina Constantin (la individual feminin) - locul 2, Dacian Barna, Gabriel Bocşer, Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu (la grup) - locul 3 și Dacian Barna, Lavinia Panaete (la perechi) - locul 4. La individual feminin, au concurat 37 de sportive, care şi-au disputat cele opt locuri pentru finala de ieri. Vicecampioană mondială în 2014, la Cancun, Corina Constantin (care a revenit în concurs după aproape un an de pauză) a fost pe primul loc până aproape de finalul calificărilor, când a fost întrecută, la diferenţă mică, de o gimnastă din Ungaria, care a avut o notă mai bună la artistic. La trio, Panaete, Barna şi Săvulescu au depăşit în calificări reprezentanţii Rusiei.  

În finalele de ieri, seniorii constănţeni au continuat evoluţiile de clasă, obţinând noi medalii: aur - Corina Constantin (la individual feminin), Dacian Barna, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu - la trio; argint - la aero dance (echipă din care a făcut parte şi Andreea Drenea, de la CS Farul); bronz - Bianca Gorgovan (la individual feminin), Gorgovan, Barna, Panaete, Săvulescu (la grup).  

Junioarele au secondat Italia

În concursul pe echipe al juniorilor, de la Constanţa au punctat pentru medalia de argint Andrada Zaman, Daciana Enache, Lorena Jinga (CS Farul) şi Ioana Gorgovan (CSS1 Constanţa), care au evoluat astfel: Zaman şi Enache au făcut parte din trio-ul care a ocupat locul doi; Enache, Gorgovan, Jinga şi Zaman au fost componente ale grupului ce s-a clasat pe poziţia a cincea. România a totalizat nouă puncte, iar titlul i-a revenit Italiei, cu cinci puncte. De la CS Farul, Andrada Zaman şi Daciana Enache sunt pregătite de Cristiana Spânu, iar Lorena Jinga de Cristina Dulgheroiu, în vreme ce Cristiana Spânu şi Nicoleta Copoiu o antrenează pe Ioana Gorgovan, de la CSS1.

În urma evoluţiilor din finalele de ieri, Constanţa a mai cucerit medaliile: argint la perechi mixte (din care a făcut parte faristul Ştefan Huştea), argint la trio (Andrada Zaman şi Daciana Enache) şi tot argint la grup (Zaman, Enache, Jinga, Gorgovan).  

Sursa foto: Carmen Manda

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalist din Insulele Cayman la Dunărea Călărași, echipă care a înregimentat și un jucător care a evoluat la FC Farul

23 Jul 2021 585

Jocurile Olimpice Andrei Ciobanu, de la Farul Constanța, decisiv în victoria României cu Honduras

22 Jul 2021 1411

Liga 1 Romario Pires, de la Farul Constanța, inclus în echipa ideală a primei etape

22 Jul 2021 1246

Jocurile Olimpice de la Tokyo Când evoluează în calificări gimnasta constănțeană Maria Holbură (galerie foto)

22 Jul 2021 1512

Unirea Constanţa, o nouă victorie la scor cu Olimpic Zărneşti (galerie foto)

21 Jul 2021 1380

Clasificarea FRF Farul Constanța, lider detașat în topul cluburilor cu cele mai bune academii de fotbal din România

21 Jul 2021 1311

Fostul fotbalist Dennis Șerban a schimbat obiectul principal de activitate al firmei Euro Shop

21 Jul 2021 1575

Echipa secundă a Farului Constanța vizează o clasare cât mai sus în Liga a 3-a

21 Jul 2021 1174

Farul Constanța. Ghinion pentru cei doi juniori Roberto Mălăele și Gabriel Dănuleasă s-au accidentat la debutul în Liga 1

21 Jul 2021 1477

Record la Farul Constanța. 32 de jucători convocați pentru loturile naționale. Cine sunt aceștia

20 Jul 2021 1057

Unirea Constanța, amical cu CSA Steaua București în Ghencea (galerie foto)

20 Jul 2021 1248

„La infrastructură suntem numărul unu în România“ Gică Hagi a vorbit despre extinderea bazei sportive

20 Jul 2021 3147

Farul Constanța. Hagi, mulțumit cu egalul, dar nemulțumit de o fază „Am avut un penalty clar. Și din America se vede“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2104

Doliu în sportul constănţean S-a stins din viaţă fostul mare rugbyst Gheorghe Olteanu

19 Jul 2021 2075

Unirea Constanța și-a aflat programul din noul sezon al Ligii a 2-a (document)

19 Jul 2021 2757