CS Marina Constanţa David Rizu - campion mondial la Ju Jitsu, Daria Kraus - vicecampioană a lumii

 

 
  • David Rizu a devenit campion mondial la categoria Under-16, -50 kg.
  • Daria Kraus a urcat pe treapta a doua a podiumului tot la Under-16, dar la categoria -52 kg.
  • Chiar dacă nu au luat medalie, alţi doi luptători de la CS Marina, David Dorneanu şi Ştefan Avram, au avut şi ei evoluţii apreciate.
 
Campionatul Mondial de Ju Jitsu, întrecere care s-a desfăşurat la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, le-a adus două strălucitoare medalii sportivilor de la CS Marina Constanţa, aur prin David Rizu, şi argint prin Daria Kraus.
 
David Rizu a devenit campion mondial la categoria Under-16, -50 kg, iar Daria Kraus a urcat pe treapta a doua a podiumului tot la Under-16, dar la categoria -52 kg. „Pentru David, antrenorii, susținătorii și părinții au avut pulsul 120. Ne-a ținut pe jar până în finală, cu multe momente tensionate. Pregătirea fizică a avut un cuvânt greu de spus, fiind principalul lui atu. În finală, a dominat total, câștigând prin superioritate. Daria a întrat perfect în concurs, a ascultat indicațiile antrenorului și demonstrează încă o dată calitățile de mare campioană. În finală, pierde foarte strâns, în fața unei puternice atlete din Muntenegru. La un campionat mondial totul este la limită... Încă o dată le mulțumim susţinătorilor Lions Club Constamţa Balkanica şi Robmet Romania pentru susţinerea Dariei“, se arată pe pagina de Facebook a CS Marina Constanţa. 
 
„A intrat perfect în concurs“
 
În ultimul act, Daria Kraus a cedat cu 9-12, după ce, anterior, dispusese detaşat de reprezentanta Austriei (15-3) şi de sportiva din Kazahstan (17-5). „Pe fondul unei lupte dure cu kilogramele pentru a corespunde categoriei de 52 kg, având nenumărate ore de  antrenamente grele şi intense, înfruntând la o vârstă atât de fragedă emoţiile puternice generate de prezenţa la o competiţie de mare anvergură în Emiratele Arabe Unite, luptând pe Mubadala Arena în Abu Dhabi - capitala sportului Ju Jitsu - Daria a intrat perfect în concurs și a demonstrat încă o dată calitățile de mare campioană. A fost favorita competiţiei, dar în finală, după un meci foarte strâns, în care a dominat în fața unei atlete din Muntenegru, pierde la limită, din pricina erorilor de arbitraj. Cu toate acestea, deşi a pierdut titlul mondial, Daria a câştigat inimile tuturor concurenţilor, antrenorilor şi spectatorilor prin calităţile ei de sportiv, având un stil de luptă clar“, este un mesaj al susţinătorilor Dariei Kraus.
 
Meci senzaţional în recalificări
 
Chiar dacă nu au urcat pe podium la Campionatul Mondial, alţi doi luptători de la CS Marina, David Dorneanu şi Ştefan Avram, au avut şi ei evoluţii apreciate. David a fost al şaptelea la Under-16, -50 kg, iar Ştefan a ocupat poziţia a noua, la Under-18, -66 kg.
 
„David a plecat cu o viteză în minus în primul meci. În recalificări a întrat cu o altă atitudine și a făcut un meci senzațional. Dar la campionatul mondial toți atletii sunt pregătiţi și pierde la numai 2 puncte în fața sportivului german. David este un model de sportiv, fiind excelent în pregătire și atitudine. Ștefan este la prima participare la un asemenea eveniment. Suntem siguri că această competiție va conta foarte mult în viitoarea lui exprimare ca practicant de ju jitsu. Aștept cu nerăbdare sa te vedem în viitoarele competiții. Bravo, Ștefan! Lupta teribilă cu kilogramele, munca depusă în pregătire și rezultatele obținute arată că suntem pe drumul cel bun. Să mergi la această vârstă fragedă în Emiratele Arabe Unite, să treci prin atâtea emoții când lupți pe Mubadala Arena și să lupți la cel mai înalt nivel este impresionant. Felicitări antrenorilor (Timur Gelal, Lucian Leontiev, Marius Tataoană) și coordonatorului secției, Marian Dan Ungureanu, care au muncit cu acești copii minunați! Hai, Marina!“, menţionează clubul sportiv constănţean.

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook a CS Marina.  

 
Citeşte şi:
 
Cupa României la Pangration Athlima
Daria Kraus, de la ACS Marina Constanța, a cucerit aurul la cinci probe (galerie foto)

 
Tort special pentru Marius Tataoană
ACS Marina Constanța, evoluții deosebite la Cupa României de Pangration Athlima (galerie foto)

  
Daria Kraus, de la Marina Constanţa, dublă campioană, dar medaliată şi cu argint la Naţionalele de Ju-Jitsu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Minifotbal Constanța Campionii de la CS CFR TTS Arsenal Inel II, start cu dreptul în 2024

09 Jan 2024 1041

Constanța Gala Premiilor Marina 2023. Miruna Daniela Iuga, cel mai bun sportiv din acest an al clubului (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Dec 2023 2129

Sportivii de la CS Marina Constanța, noi medalii la Taekwondo WT, judo și Ju Jitsu, în competiții interne (GALERIE FOTO)

16 Nov 2023 1466

Taekwondo WT Karina Luncași și Daria Platon, de la CS Marina Constanța, pe podium la Dracula Open 2023 (GALERIE FOTO)

01 Nov 2023 888

Ju-Jitsu Sportivi de la CS Marina Constanța, participanți la Campionatul Mondial și la Cupa Mondială

18 Aug 2023 1034

Ziua Porților Deschise 2023 CS Marina, demonstrație de arte marțiale în portul militar Constanța (GALERIE FOTO)

06 Aug 2023 1260

Adrian Bisoceanu, de la CS Marina Constanța, campion național universitar la Taekwondo WT (GALERIE FOTO)

10 May 2023 2018

CS Marina, pe doi la Naționalele de Ju Jitsu și pe prima poziție la Fighting. Miruna Iuga, campioană europeană. Program dens pentru clubul din Constanța (GALERIE FOTO)

01 May 2023 1499

CS Marina Constanța Miruna Iuga va participa la European Open School Combat Games, în Serbia

28 Apr 2023 1264

Antrenamente părinte - copil la CS Marina Constanța. Taekwondo WT și Judo / Ju Jitsu. „A fost minunat să-i vedem la treabă!“ (GALERIE FOTO)

01 Feb 2023 2460

Constanța Cupa Marina, primul eveniment ju-jitsu beach games. „Va avea un mare impact“

23 Dec 2022 2171

CS Marina Constanța Cei mai buni sportivi pe 2022, premiați. Noua sală a clubului, inaugurată. Centrul Național de speedkick la Taekwondo WT, deschis (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 3850

CS Marina Constanța Răzvan Bangal și Karina Luncași, medaliați la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT (GALERIE FOTO)

05 Dec 2022 1849

CS Marina Constanța, pe locul întâi la judo în clasamentul general al Cupei CSM Sfântu Gheorghe (GALERIE FOTO)

23 Nov 2022 2506

Taekwondo WT Sportivi de la CSC Mihail Kogălniceanu, CS Nicolae Bălcescu și CS Marina Constanța, pe podium la Kyorugi (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3939