CS Medgidia, în primele opt echipe din Challenge Cup Florin Voinea - „Am găsit acest culoar și trebuie să profităm de el“ (GALERIE FOTO)


 
  • CS Medgidia a trecut în optimile Challenge Cup de Hapoel Kfar Saba cu două victorii obţinute în minimum de seturi.
  • În returul cu echipa din Israel, Larisa Vasilică a reuşit cel mai bun meci al ei de până acum din acest sezon, realizând nouă puncte.
  • Echipa din judeţul Constanţa e angrenată pe trei fronturi, având un program încărcat, dar se mobilizează să facă faţă faţă cu brio tuturor competiţiilor.
 
Cu o formaţie alcătuită 100% din jucătoare românce, echipa de volei CS Medgidia are succes nu numai pe plan intern, ci şi în întrecerile internaţionale, formaţia pregătită de Florin Voinea şi Radu Began calificându-se în sferturile întrecerii europene Challenge Cup.
 
În optimi, CS Medgidia a dispus cu o dublă victorie (3-0 şi în deplasare, în tur, şi acasă, în retur) de echipa israeliană Hapoel Kfar Saba. În a doua partidă însă, jucătoarele echipei din judeţul Constanţa au trăit periculos în primul set, pe care oaspetele au fost aproape să şi-l adjudece, conducând cu 24-20! Susţinută frenetic de public, CS Medgidia a avut o revenire de senzaţie, impunându-se cu 29-27, pentru ca apoi, în celelalte două seturi, să nu mai aibă probleme. 
 
Au intrat foarte bine de pe margine
 
„Primul set era să ne scape iar de sub control. Am condus mare parte din el, dar spre final adversarul a avut 24-20. Mulțumită acestui public fantastic, am reușit să intrăm în joc, să ne găsim ritmul și să ne impunem în prelungiri. Setul secund a fost o formalitate, pentru că deja ne căpătasem ritmul nostru de joc, simțeam cum fetele pun stăpânire pe procedee, iar apoi totul a decurs conform planului. Ce mă bucură cel mai mult e că au intrat de pe margine jucătoare care au jucat mai puțin în acest sezon și au făcut-o foarte bine. Au intrat foarte bine în joc, și-au dorit foarte mult să evolueze la un nivel bun și au reușit“, a declarat Florin Voinea.
     
„Avem o şansă mare“
 
Tehnicianul Medgidiei spun că echipa trebuie să profite de culoarul pe care a intrat. „Ne bucurăm să suntem în primele opt într-o competiție europeană. Până acum, aveam ca obiectiv să participăm, dar ne-am dat seama că pe măsură ce evoluăm avem o șansă mare de a accede într-o fază superioară. Mă bucur foarte mult că am găsit acest culoar și trebuie să profităm de el. Adversarul următor (n.r. Tent Obrenovac, din Serbia) e o echipă similară cu o noastră, nu ne e valoric superioară, nici ca buget, nici ca individualități. Avem o șansă mare, dar trebuie să fim conștiincioși și să ne jucăm cum trebuie șansa. Le mulțumim foarte mult fanilor că au fost alături de noi. S-a simțit foarte mult prezența lor. Datorită lor, am revenit într-un set în care poate credeam că e imposibil. Cu ei suntem mult mai puternici și îi așteptăm în continuare, pentru că urmează noi provocări, noi meciuri puternice și avem mare nevoie de ei“, a arătat antrenorul.    
 
Pentru asta au luptat
 

CS Medgidia e angrenată pe trei fronturi, campionat, Cupa României şi Challenge Cup, având un program încărcat, dar se mobilizează să facă faţă faţă cu brio tuturor competiţiilor. „Medgidia nu-și dorește numai o imagine pe plan național, ci și pe plan internațional. Facem tot ce e posibil să reprezentăm România așa cum trebuie, la cel mai înalt nivel. Facem tot ce ține de noi, pentru că, până la urmă, pentru asta am luptat, să fim în Europa“, a mai spus Florin Voinea.
 
Printre cele mai eficiente jucătoare

 
În returul cu echipa din Israel, Larisa Vasilică a reuşit cel mai bun meci al ei de până acum din acest sezon, realizând nouă puncte, trei dintre ele venind în urma unor servicii as. „Larisa a fost printre cele mai eficiente jucătoare de pe teren, iar antrenorii au mizat pe ea din setul 2, set pe care jucătoarea l-a închis cu un atac la care mingea a prins blocajul advers și a ieșit în afara terenului, ca mai apoi în setul trei atacurile să-și atingă ținta într-o măsură covârșitoare“, se arată pe pagina de Facebook a CS Medgidia.
 
„S-a văzut că ne-am dorit victoria. Am ţinut mult să-mi aduc aportul și să ajut cât de mult pot echipa. Cu siguranță, va fi din ce în ce mai greu, dar noi muncim și sperăm să ne atingem obiectivele. Atmosfera la echipă e foarte bună și sperăm să o ținem tot așa. Nu m-am așteptat să fie atât de mulți oameni la sală, mă bucur și ne-au ajutat mult. Îi așteptăm în număr și mai mare. Crăciun fericit, sărbători fericite și să ne revedem cu bine!“, a spus şi voleibalista de la CS Medgidia.
 
A doua realizatoare şi redutabilă şi la recepţie
 
În partida de Challenge Cup de la Medgidia cu Hapoel Kfar Saba, Ramona Rus a fost a doua realizatoare a echipei din judeţul Constanţa, ea având un procentaj foarte bun și la recepție. 
 
„Cred că și adversarele au venit mult mai bine pregătite decât la primul meci, dar lucrul care a contat foarte mult a fost susținerea oamenilor din tribună. De când am început campionatul și Cupa României, nu am văzut așa atmosferă ca în această seară. După meciul cu Rapid, care ne-a cam scăzut moralul, acum s-a văzut că am fost echipă, că ne dorim victoria și că nu ne relaxăm nicio secundă. Fanilor le transmit sărbători fericite, un an nou fericit, iar în partea a doua a campionatului îi așteptăm cu drag și cu brațele deschise să ne susțină la cel mai înalt nivel“, a punctat Ramona Rus. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (CS Medgidia)

 
Citește și:
 
Voleibalistele de la CS Medgidia, în sferturile Challenge Cup. Pe cine vor întâlni în această fază (GALERIE FOTO)
 
Volei
CS Medgidia a încheiat anul cu o victorie în deplasare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Volei Programul turneului de promovare în Divizia A1, de la Medgidia. „Te invităm să iei parte la acest regal sportiv!“

17 Apr 2024 865

Sportivii de la CS Medgidia, medalii la Campionatul Național de Kempo K1. Eric Crînguș participă la Campionatul Mondial (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 420

Atleții de la CS Medgidia, clasări în plutonul fruntaș la „Maratonul Argonauților“ (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 567

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 870

Volei Turneul de promovare în Divizia A1, găzduit de Medgidia (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 830

Cumpărări directe Clubul Sportiv Medgidia, contracte cu două firme din municipiu, pentru lucrări de reamenajare și reparații (DOCUMENTE)

11 Apr 2024 1479

CS Medgidia Antrenorul Ionuț Deli-Iorga, sărbătorit de jucători și fani după victoria de la Făgăraș (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Apr 2024 1362

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1815

Medalii pe litoral Cei trei frați Crînguș, Eric, Patrick și Dominik, pe podium la Campionatul Național de Kempo Submission (GALERIE FOTO)

02 Apr 2024 893

Întâlnire specială la Medgidia. La vară, se va marca și performanța din 1988, când IMU - CSS a ieșit vicecampioană națională! (GALERIE FOTO)

31 Mar 2024 2214

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Rezultatele din etapa a 23-a (seniori + juniori). Suspendări și amenzi dictate de Comisia de Disciplină (VIDEO)

31 Mar 2024 2279

Handbal CS Medgidia, învinsă în Cupa României de CSM București (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 615

Volei. CS Medgidia, înaintea turneului final Vicențiu Dumitrescu - „Obiectivul nostru e să promovăm în prima ligă“ (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 782

Lupte CS Medgidia, locul întâi pe cluburi la Memorialul „Nicolae Gheorghe“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 586

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1717