CSM Constanța Florin Voinea - „Tinerețea lotului și-a spus cuvântul. Am pierdut printre degete cel puțin un set“


 
  • Formația masculină de volei CSM Constanța a cedat cu 0-3 în disputa cu SCM U Craiova, dar duelul a fost foarte strâns în setul trei.
 
Primul meci oficial din 2023 i-a adus o înfrângere echipei masculine de volei CSM Constanța, care a întâlnit pe teren propriu, în etapa a 12-a a Diviziei A1, SCM U Craiova, o formație puternică și clasată superior în ierarhie.
 
Oaspeții s-au impus cu 3-0 (25-22, 25-20, 25-23), însă, în setul trei, duelul a fost foarte strâns, formația de pe litoral fiind tot timpul la conducere, până la 20-19. „Primul meci din noul an și din returul Diviziei A1 Masculin a fost lipsit de surprize, unul în care SCM U Craiova s-a impus la Constanța, dar a trebuit să se întrebuințeze serios pe finalul seturilor“, este mesajul clubului de pe litoral.
 
Erori în momente importante de joc
 
„Să recunoaștem, am întâlnit o echipă puternică, cu pretenții de medalii anul acesta. Noi poate nu am făcut cel mai curajos meci al nostru, am avut multe erori în momente importante de joc, de echilibru și, din păcate, acest lucru ne-a costat. Aveam o șansă mult mai mare dacă reușeam să gestionăm mai bine aceste momente și jucam cu mai puține erori. Din păcate, tinerețea lotului și-a spus cuvântul. Entuziasmul a fost poate prea mare, mai mare decât posibilitățile băieților. Am pierdut poate printre degete cel puțin un set. Însă cred că perspectivele sunt bune. Echipa trebuie să crească de la meci la meci. Suntem în obiectiv și eu sper să reușim să avem constanța pe care o cer de la această echipă, iar sincopele, din acest punct de vedere, să fie din ce ce în ce mai puține.  Știu că suntem o echipă tânără, în formare, dar avem potențial și vrem un joc mult mai echilibrat, mai constant“, a declarat Florin Voinea, antrenor CSM Constanța.  
 
„Vom lucra la antrenament finalurile de set“
 
Formația de pe litoral are un program greu, dar tehnicianul este optimist, văzându-i pe voleibaliști capabili să facă față. „I-am simțit aproape pe spectatori, dar poate că acest entuziasm ne-a forțat cumva și am făcut niște greșeli pe care, în mod normal, nu le făceam. Avem însă timp să corectăm aceste lucruri. Vom lucra la antrenament finalurile de set și sper să avem mai multe satisfacții la meciurile următoare. Returul se anunță foarte greu, avem un calendar dificil, cu partide intermediare. Vor fi meciuri din trei în trei zile, dar sunt sigur că suntem capabili să facem față. Am mari speranțe că putem rămâne în primele opt echipe“, a mai spus Florin Voinea.
 
„Trebuie să fim mai buni de la zi la zi. Este o bună energie la Constanța și ne bucurăm de sprijinul fanilor. În echipă ne motivăm unul pe altul, atât la antrenamentem cât și la meciuri“, a menționat și voleibalistul echipei de la malul mării Tevin Ferrel. 
 

„Îmi place, e o echipă tânără“
 
Căpitanul SCM U Craiova, Laurențiu Lică (jucător, cu mai mulți ani în urmă, și la Constanța, la CVM Tomis), este de părere că scorul de 3-0 nu arată că lucrurile au stat atât de ușor pentru echipa oaspete.




„CSM Constanța e o echipă care joacă bine acasă. Dacă ar reuși să lege niște seturi și niște meciuri mai bune în deplasare, cred că locul ar fi mult mai sus în clasament. Dar îmi place, e o echipă tânără. Consider că se face treabă bună aici. E o pepinieră și ar putea fi pe viitor echipa care ar putea dicta lupta la titlu. Primul nostru obiectiv e să intrăm în play-off. Cred că toate lumea vorbește de acest lucru. Toate echipele care trag la o medalie așa gândesc. La fel vrem să facem și noi, primul pas e să intrăm în play-off, iar apoi vom vedea. Ne dorim foarte mult să luăm o medalie, fără discuție“, a mai spus Laurențiu Lică. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Facebook (CSM Constanța Volei) 
 
Citește și:
 
Volei
CSM Constanța, înfrângere cu SCM U Craiova, cu un duel strâns în setul trei (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1199

Volei După trei victorii cu Știința Bacău, CSM Constanța și-a asigurat prezența în Divizia A1 și pentru sezonul viitor

14 Apr 2024 579

Volei Fetele de la CSM Constanța au învins cu 3-0 Știința Bacău și în al doilea meci (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 771

CSM Constanța Voleibalistele, pas cu dreptul în play-out (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Mar 2024 729

CSM Constanța Voleibalistele, înfrângere pe terenul CSM Târgoviște

16 Mar 2024 853

CSM Constanța Voleibalistele au trecut de FC Argeș în minimum de seturi (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Mar 2024 898

UPDATE. Volei CSM Constanța a condus la seturi campioana României, Volei Alba Blaj, care s-a impus, în cele din urmă (GALERIE FOTO + VIDEO)

17 Feb 2024 1276

Miercuri, 14 februarie 2024 Voleibalistele de la CSM Constanța, meci cu Rapid București (VIDEO)

14 Feb 2024 846

Volei CSM Constanța a pierdut meciul cu CSM Lugoj (GALERIE FOTO)

12 Feb 2024 749

Volei CSM Constanța se duelează cu CSM Lugoj, câștigătoarea Cupei României. „Cu Dinamo, nu a fost ziua noastră“

09 Feb 2024 812

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, repetiție cu CSM Vaslui pentru duelul cu Füchse Berlin, din EHF European League

09 Feb 2024 860

Voleibalistele de la CSM Constanța, înfrângere cu CS Dinamo București (GALERIE FOTO)

07 Feb 2024 741

Volei Cadetele CSM Constanța, pe primul loc în Seria Elită, cu victorii pe linie. Ultimele două - la Lugoj! (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 1041

CSM Constanța Voleibalistele au învins în minimum de seturi Știința Bacău. Băieții au condus în deplasare campioana Arcada Galați (GALERIE FOTO)

03 Feb 2024 1045

Calendar săptămânal CSM Constanța Meciuri de volei și baschet de primă ligă în Sala Sporturilor „Simona Amânar“.„Haideți să umplem tribunele!“

03 Feb 2024 965