CSS1 Constanța. Călin Akan Radu, antrenat de Cristina Bujin La primul lui concurs, a scos cel mai bun timp în proba de 60 de metri (DOCUMENT)


 
  • La competiția desfășurată în București au evoluat mai mulți atleți de la CSS1 Constanța și LPS „Nicolae Rotaru“.
 
Etapa întâi a Campionatele Naţionale indoor rezervate cadeților (categoria de vârstă Under-18), juniorilor 3 (Under-16) și întrecerea de probe combinate, care a avut loc, timp de două zile, în sala „Ioan Soter” din cadrul CNSB „Lia Manoliu”, le-a prilejuit evoluția și mai multor sportivi de pe litoral, de la CSS1 Constanța și LPS „Nicolae Rotaru“.
 
Cu acest prilej, tânărul Călin Akan Radu, de la CSS1 Constanța, a bifat primul său concurs, având o evoluție deosebită. Cu 7,40 s (record personal), atletul în vărstă de 14 ani s-a clasat pe primul loc în preliminariile probei de 60 m Under-16. Călin nu a mai concurat și în finală, unde, dacă ar fi repetat timpul de 7,40 s, s-ar fi clasat din nou pe locul întâi, câștigătorul probei realizând 7,58 s! Călin Akan Radu este pregătit de Cristina Bujin, cu care lucrează de când s-a apucat de atletism. Sportivul a pășit cu dreptul în carieră, iar peste două săptămâni, la Bacău, unde se dispută finala, are șansa să obțină și prima sa medalie națională. „A concurat foarte bine, întrecând așteptările. Călin e un băiat serios, se pregătește fără cusur și ne dorim titlul de campion al României“, a declarat Cristina Bujin.
 
La competiția din București au avut sportivi în concurs, de la CSS1 Constanța, și soții Coculeana și Ioan Oltean. Astfel, Leonard Durău a ocupat locul trei, cu 13,57 m, la triplusalt U-18, Viviana Neață a fost a șasea la triplusalt U-16 (9,71 m - PB), iar, la aceeași probă, Maria Gima a ocupat poziția a șaptea, cu 9,56 m (PB).    
 
Dintre sportivii de la LPS „Nicolae Rotaru“ cel mai bine s-a clasat Radu Mușat (antrenor, Carmen Botea), care a câștigat proba de triplusalt U-16, cu 11,33 m. La triplusalt U-18, Tudor Ghiță a fost al patrulea, cu 13,33 m, iar Alexandru Ionescu s-a clasat pe poziția a noua, ambii fiind antrenați de Carmen Botea. Aceasta o pregătește și pe Alina Berezovschi, care a fost a noua la triplusalt U-18, dar și pe Raul Botea, care a concurat în afara concursului la lungime. Antrenat de Cătălin Ganera, Tiberiu Rusu a ocupat locul șase la 400 m și zece la 200 m, la categoria de vârstă Under-18.
 
„Ne bucurăm că vin din urmă noi generații de copii. Îi pregătim și îi încurajăm să spere neîncetat că își vor atinge visurile în atletism“, a spus Carmen Botea.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean, Cristina Bujin, Carmen Botea)

 
Citește și:
 
Atletism. Reprezentanți ai CSS1 Constanța, evoluții la prima etapă a Naționalelor
„Un început bun, cu recorduri personale“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 
Atletism
Sportivi de pe litoral, pe podium la Cupa RMA și la Campionatul Municipal din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)


Atletism
Două perechi de gemeni din Cernavodă, dar și alți copii, rezultate bune la „Cupa de Iarnă“, de la Bacău (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Atletul Radu Mușat, prima medalie națională, cu record personal și acuratețe în execuții (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

12 Jul 2022 2264