CSU Neptun şi HCM joacă în cuplaj, astăzi, în Sala Sporturilor Ion Crăciun - „Nu avem nimic de pierdut cu HCM Baia Mare“ (galerie foto)

Cele două reprezentate ale Constanţei pe prima scenă a handbalului românesc, HCM Constanţa (la masculin) şi CSU Neptun (la feminin), joacă, astăzi, în cuplaj la Sala Sporturilor, susţinând partide din campionat.
 
Primul meci este cel de la fete, în care CSU Neptun, echipă clasată pe locul 11 (din 14 formaţii) în Liga Naţională, cu 13 puncte, întâlneşte, de la ora 15.15, în etapa a 17-a, campioana şi liderul actual al clasamentului, cu 45 de puncte, HCM Baia Mare, formaţie cu o singură înfrângere până acum. 
„N-avem nimic de pierdut în acest joc. Este o partidă în care trebuie să ne măsurăm nivelul la care suntem în acest moment, contra unei echipe foarte puternice, o multinaţională. Însă, aşa cum am făcut şi la Braşov, încercăm să ne batem, indiferent de numele adversarului. În mod normal, punctele sunt clar luate de Baia Mare, echipa favorită, dar nu ne împiedică nimeni să arătăm în faţa publicului nostru că şi noi facem handbal, că suntem în prima ligă şi că am progresat foarte mult“, a declarat Ion Crăciun, antrenorul principal al CSU Neptun.

După acest meci, de la ora 17.30, este programată confruntarea HCM Constanţa (locul 6, cu 23 de puncte) - AHC Potaissa Turda (locul 10, cu 16 puncte), din etapa a 16-a a Ligii Naţionale.

 Încă o victorie în Cupă, o mare performanţă

 CSU Neptun este angrenată în acest moment pe două fronturi, campionat şi Cupa României. În a doua competiţie, formaţia constănţeană s-a calificat în sferturi, unde va întâlni, într-o singură manşă (pe teren propriu), pe 25 martie, formaţia Dunărea Brăila (locul 6 în Liga Naţională, cu 27 de puncte). „În primul rând, mă bucur că jocul este acasă şi astfel iubitorii handbalului constănţean au ocazia să vadă încă un joc. Sper să fie o partidă frumoasă. Mi-aş fi dorit ca adversară o echipă din play-out, pentru că ne-ar fi fost şi accesibil, dar şi folositor, din perspectiva următoarelor jocuri. A căzut Brăila, asta e. Încercăm să trecem mai departe. Pentru Constanţa ar fi o mare performanţă calificarea în faza următoare“, a arătat Ion Crăciun, care, alături de secundul său, Florin Cazan, a condus în această săptămână o şedinţă de pregătire fizică şi în aer liber.

 CSU Neptun tratează cu două handbaliste

 Tehnicianul constănţean este de părere că, cel mai probabil, echipa va evolua în play-out. „Am strâns câteva puncte şi mi-aş dori să fie punctele care să ne trebuiască în play-out. Nu cred că vom avea şanse de play-off, deşi, matematic, în acest moment am mai putea prinde acest turneu. Trebuie să avem victorii la echipele care vor rămâne în play-out, pentru a avea şi mai multe şanse de a rămâne în prima ligă“, punctează Ion Crăciun. La CSU Neptun se cunosc efectele negative ale unui lot restrâns, tocmai de aceea, clubul constănţean încearcă în aceste zile să rezolve două transferuri. „Avem discuţii cu două handbaliste, de pe linia de nouă metri, şi mi-aş dori să le transferăm în această săptămână, pentru că avem nevoie de întăriri. Lucrul acesta s-a văzut şi la Braşov. În momentul în care am intrat în joc, iar ritmul nostru a fost foarte bun, cel puţin în prima repriză (când s-a alergat foarte mult), în repriza a doua, neavând bancă, s-a simţit imediat. Am reintrat în vechile automatisme, am pierdut foarte multe mingi, care s-au transformat în contraatacuri şi astfel am pierdut jocul. Dacă vom reuşi să facem cele două transferuri, vă asigur că la Constanţa multe echipe vor avea probleme“, a mai spus Ion Crăciun.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Doliu în sportul constănțean. A murit reputatul antrenor Ion Crăciun!

13 Jul 2023 2984

Handbalistele de la CSU Neptun au avansat cu uşurinţă în sferturile Cupei României

23 Jan 2015 1798