Cu el finanţator, Ştiinţa a promovat Cine este omul-cheie la echipa din Poarta Albă

Deşi foarte tânără, Ştiinţa joacă pe teren cu maturitate. A început play-off-ul Ligii a IV-a cu gândul clasării finale pe locul cinci sau şase 

Ştiinţa este mândria comunei Poarta Albă. Avându-l ca preşedinte onorific pe primarul Vasilică Delicoti, formaţia beneficiază de sprijinul total al autorităţii locale. Oficialii Ştiinţei au pus accent în alcătuirea lotului pe elementul local şi pe tinerele talente, trăgând o carte care, până acum, se dovedeşte câştigătoare.

„Evoluţia echipei din acest sezon este una bună spre foarte bună, ţinând cont că nu avem un lot numeros, iar 70% dintre jucători sunt foarte tineri. Totuşi, chiar şi aşa, am prins play-off-ul. Avem patru - cinci fotbalişti de la juniori (sub 18 ani), jumătate din grup are până în 24 de ani, iar patru jucători au vârsta cuprinsă între 35 şi 42-43 de ani. Am început sezonul de primăvară foarte bine. Am înregistrat trei victorii, un egal şi o înfrângere (cu CS Agigea, sâmbătă, în primul meci din play-off). Egalul a fost în primul meci din 2013, acasă, cu CS Cernavodă. Întotdeauna, primul meci, cel de debut, e mai greu. Obiectivul nostru e să ne situăm pe locul cinci sau şase. Primele două clasate s-au distanţat, dar în restul ierarhiei predomină echilibrul, aşa că avem şanse de reuşită”, a declarat Dorin Nicolae Dinu, preşedintele echipei. Din structura de conducere mai fac parte primarul Vasilică Delicoti  (preşedintele onorific) şi Valentin Ciucă (directorul sportiv), iar ca antrenor, atât la juniori, cât şi la seniori (unde suplineşte absenţa lui Doru Voineagu) activează Claudiu Şoptelea, profesor de educaţie fizică şi sport la Poarta Albă, fost arbitru.

„Îi plac munca şi disciplina. Adică treaba să fie treabă”

Dorin Nicolae Dinu remarcă sprijinul pe care-l primeşte echipa de la Primărie şi de la Consiliul Local. „Ne ajută 100%, ca să nu spun 200%, omul-cheie fiind primarul Vasilică Delicoti. Îi place foarte mult fotbalul. De altfel, până să devină edilul-şef al localităţii, a fost sponsorul echipei. Ştiinţa a promovat în Liga a IV-a cu Vasilică Delicoti finanţator. Ne ajută pe toate planurile. Îi plac munca şi disciplina. Adică treaba să fie treabă. Sperăm ca în zonă să fie amplasat un parc eolian, de pe urma căruia ar avea de câştigat şi echipa, atât financiar, cât şi prin achiziţionarea unui autocar propriu, pentru deplasări”, mai spune preşedintele Ştiinţei. Echipa susţine meciurile de acasă la Poarta Albă, pe un teren a cărui suprafaţă de joc este în primele trei din Liga a IV-a constănţeană, după aprecierile lui Nicolae Dinu. De asemenea, la momentul actual este în lucru un alt stadion, care se speră că va fi inaugurat la anul. „Vom avea un complex sportiv foarte frumos. Stadionul nou se va adăuga celeilalte arene, sălii de sport şi terenului sintetic pentru minifotbal şi handbal”, a arătat Dinu.

Testat de Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”

În privinţa lotului de jucători, 90% dintre aceştia sunt localnici. Singurii „stranieri” vin din Medgidia (patru) şi Basarabi (doi). Unul dintre tinerii echipei, Alexandru Pandele, are 18 ani. La juniori, joacă vârf, iar la echipa mare este folosit mijlocaş dreapta. Cel mai bun produs promovat de la juniori este Alexandru Voineagu (băiatul lui Doru Voineagu), un mijlocaş de 17 ani, care s-a aflat în atenţia Farului, dar şi a Şcolii de Fotbal „Gică Popescu”, cluburi care l-au avut în cantonament. Un alt băiat de fotbalist cunoscut este Emrah Baubec (mijlocaş, 23 de ani), tatăl său fiind Adnan Baubec, fost portar la IMUM. Şi în atac Ştiinţa are tineri promiţători: Bogdan Croitoru (17 ani) şi Constantin Miron, golgeterul echipei, care a marcat 60% din reuşitele Ştiinţei. Robert Agrigoroae (22 de ani) este joly-jokerul formaţiei din Poarta Albă. „Ar putea să joace aproape pe toate posturile. Cel mai mult a fost folosit fundaş central, dar a evoluat şi fundaş dreapta şi chiar vârf. Are calităţi fotbalistice şi un fizic impresionant, de aceea îl văd mai sus de nivelul Ligii a IV-a. Condiţia este însă să se pregătească foarte serios”, arată Dorin Nicolae Dinu. Veteranii echipei ţin şi ei pasul cu tineretul. Au sărit de 40 de ani, dar încă fac faţă. Rezerva de portar, Viorel Vasile, are 43 de ani, iar unul dintre fundaşii centrali, Daniel Florea, a ajuns la 41. Ambii au jucat în tinereţe la echipe mai tari.     

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 348

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 902

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 403

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 876

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1003

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 778

Încălțăminte sport contrafăcută în valoare de 6.000.000 lei, reținută de inspectorii vamali în portul Constanța Sud

10 Apr 2024 368

Simona Halep, supusă unui nou control anti-doping

09 Apr 2024 830

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 527

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1184

Sambo Sportivele de la CSM Constanța, pe podium la Cupa Mondială (GALERIE FOTO)

08 Apr 2024 404

Primăria Valu lui Traian, județul Constanța, a cumpărat mobilier pentru sala de sport (DOCUMENT)

06 Apr 2024 1259

1.200 de liceeni din judeţul Tulcea participă la Târgul educaţional „Student #UDJG"

03 Apr 2024 413

A murit, la 98 de ani, Tănase Tănase, cel mai mare antrenor pe care l-a avut voleiul din România. „Drum lin, nea Tică!“

03 Apr 2024 814

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Speranța Castelu, victorie cu 13-0

03 Apr 2024 1783