Sport

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a realizat, sâmbătă, prima victorie în eşalonul de elită din România, SuperLiga, învingând pe teren propriu Dinamo Bucureşti cu 17-13, în etapa a patra a campionatului.
 
Nou promovată, formaţia de pe litoral pierduse primele trei meciuri susţinute în campionat, contra unor adversari redutabili. Sâmbătă însă, a ieşit soarele şi pe strada Primăverii, iar Tomitanii au bifat prima victorie din istoria clubului în SuperLigă. Cum succesul e cu atât mai frumos cu cât e obţinut mai greu, acest 17-13 a venit la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări de scor, suspans şi eseu al victoriei venit în ultimele secunde!
 

Ratările s-au răzbunat

 
Dinamo a condus la pauză cu 7-0, după un eseu de penalizare. În partea secundă însă, Tomitanii au avut mult mai multe reuşite şi au întors meciul. Sola a redus din diferenţă, 5-7, după un eseu, iar Tomitanii puteau şi trece în avantaj, însă Dumitru a ratat transformarea încercării, iar apoi o lovitură de pedeapsă. Cum nu au marcat gazdele, au făcut-o oaspeţii, Dinamo ducându-se apoi la 10-5 după o lovitură de pedeapsă!
 

Eroul Adrian Părăleşte

 
La acest scor, şi-a intrat în rol Adrian Părăleşte, trimis pe teren în partea secundă. A marcat un eseu, pe care Burlacu l-a transformat, astfel că Tomitanii au trecut pentru prima dată la conducere: 12-10! Meciul nu se încheiase însă, pentru că, în minutele de final, Dinamo, cu un drop-gol, a trecut iar în avantaj, 13-12! În ultimele secunde însă, eroul Tomitanilor din acest meci, Părăleşte, a avut o cursă foarte frumoasă pe extremă şi a marcat al doilea eseu al său, iar Tomitanii au câştigat cu 17-13, acumulând primele lor patru puncte din Superligă, graţie cărora au urcat de pe ultimul loc, opt, pe şase, depăşindu-le pe Dinamo şi U Cluj!
 

„O partidă dătătoare de speranţe“

 
„Meci spectaculos, dar şi de infarct. Ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. O partidă dătătoare de speranţe. Nu putem decât să credem şi să sperăm că vor veni şi alte confruntări pe care le vom câştiga. Aţi văzut câte sute de oameni am putut aduce în tribună, ceea ce pentru mine este incredibil de frumos, să ştim că sunt atâţia oameni lângă aceşti copii. Ştiţi cum e? Exact ca Simona Halep cu primul ei Grand Slam. Am realizat şi noi prima victorie în SuperLigă. Am trecut de un prag psihologic, ceea ce e OK, iar de acum înainte aşteptăm relaxaţi să vină următoarele meciuri şi să facem alte lucruri bune“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 

Cum au întors meciul

 
Formaţia gazdă a început meciul cu: Petucher, Pelin, Neacşu, Zaharia-Picincu, Macoveanu, Jean Don, Arvinte, Tweddle, Dumitru, Dudman, Coman, Sola (cpt.), Gigauri, Burlacu, Buffard. Rezerve: Tutunea, Baraulea, Popa, Tatu, Sârbu, Mihalache, Mihai, Părăleşte. Cristian Cojocaru a dezvăluit ce a dus la evoluţia mult mai bună a Tomitanilor din partea secundă.
 
„Băieţilor li s-a transmis că pot juca în spatele adversarului, pentru că nu era organizată foarte bine apărarea în zona trei. Tot timpul baloanele noastre acolo s-au dus. Cei de la Dinamo au făcut un efort foarte mare pentru a se întoarce şi n-au mai avut «gaz»“, a arătat Cojocaru, care l-a remarcat şi pe Adrian Părăleşte: „Nu pot decât să-l felicit că a respectat indicaţiile pe care le-a primit, iar lucrurile au mers al dracului de bine“.
 

U Cluj, următorul adversar

 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Gloria Buzău - U Cluj 12-7, Timişoara Saracens - CSM Bucureşti 19-16 şi CSM Ştiinţa Baia Mare - CSA Steaua Bucureşti 15-19. Clasament: 1. CSA Steaua - 18p, 2. CSM Bucureşti - 16p, 3. Timişoara - 14p, 4. Baia Mare - 12p, 5. Buzău - 9p, 6. Tomitanii - 4p, 7. U Cluj - 3p, 8. Dinamo - 3p. În etapa viitoare, Tomitanii vor evolua în deplasare cu U Cluj, singura echipă, alături de Dinamo, rămasă fără victorie până acum. „Sperăm într-un nou rezultat pozitiv, contra unui adversar pe calibrul nostru“, a punctat Cristian Cojocaru.
 
Video:
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie Credeţi că echipa de rugby Tomitanii Constanţa va reuşi clasarea pe locul cinci în SuperLigă?

22 Apr 2019 764

Cristian Cojocaru - „Am dovedit că se poate“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succes mare în deplasare cu Dinamo București

20 Apr 2019 1295

SSC Farul întâlneşte Aerostar Bacău la Constanţa. Partidă importantă în lupta pentru evitarea retrogradării!

20 Apr 2019 744

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, acţiune de igienizare şi pe stadionul „Mihai Naca“ (galerie foto)

17 Apr 2019 1145

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, atitudine bună în meciul cu liderul SuperLigii Cristian Cojocaru - „Putem crea un grup frumos“

15 Apr 2019 1089

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, înfrângere cu CSM București, dar echipa constănțeană a jucat curajos (galerie foto+video)

13 Apr 2019 1206

Rugby Tomitanii primesc vizita liderului CSM Bucureşti. La Năvodari, se întâlnesc primele două clasate

13 Apr 2019 626

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, eșec în meciul cu CSA Steaua București (galerie foto)

06 Apr 2019 1084

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa întâlnesc în Superligă Steaua Bucureşti, a doua clasată

06 Apr 2019 943

„Experienţa lor şi-a spus cuvântul” Tomitanii nu le-au putut face faţă vicecampionilor de la CSM Ştiinţa Baia Mare

01 Apr 2019 1019

Imagini de la eveniment Rugbyștii de la Tomitanii, eșec sever la Constanța cu CSM Știința Baia Mare (galerie foto+video)

30 Mar 2019 1172

Rugby Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, primele meciuri oficiale din noul an. Ambele echipe joacă acasă

30 Mar 2019 652

Sâmbătă, meci la Constanţa cu Ştiinţa Baia Mare Tomitanii încep returul. Au transferat 13 jucători. Nouă sunt străini (galerie foto)

29 Mar 2019 1623

Rugbyşti de la Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari, în lotul României Under-20 care va evolua la Campionatul European (galerie foto)

26 Mar 2019 610

Noi transferuri de jucători Tomitanii Constanţa îşi măsoară forţele înaintea campionatului în două amicale cu Steaua

14 Mar 2019 2173