„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a realizat, sâmbătă, prima victorie în eşalonul de elită din România, SuperLiga, învingând pe teren propriu Dinamo Bucureşti cu 17-13, în etapa a patra a campionatului.
 
Nou promovată, formaţia de pe litoral pierduse primele trei meciuri susţinute în campionat, contra unor adversari redutabili. Sâmbătă însă, a ieşit soarele şi pe strada Primăverii, iar Tomitanii au bifat prima victorie din istoria clubului în SuperLigă. Cum succesul e cu atât mai frumos cu cât e obţinut mai greu, acest 17-13 a venit la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări de scor, suspans şi eseu al victoriei venit în ultimele secunde!
 

Ratările s-au răzbunat

 
Dinamo a condus la pauză cu 7-0, după un eseu de penalizare. În partea secundă însă, Tomitanii au avut mult mai multe reuşite şi au întors meciul. Sola a redus din diferenţă, 5-7, după un eseu, iar Tomitanii puteau şi trece în avantaj, însă Dumitru a ratat transformarea încercării, iar apoi o lovitură de pedeapsă. Cum nu au marcat gazdele, au făcut-o oaspeţii, Dinamo ducându-se apoi la 10-5 după o lovitură de pedeapsă!
 

Eroul Adrian Părăleşte

 
La acest scor, şi-a intrat în rol Adrian Părăleşte, trimis pe teren în partea secundă. A marcat un eseu, pe care Burlacu l-a transformat, astfel că Tomitanii au trecut pentru prima dată la conducere: 12-10! Meciul nu se încheiase însă, pentru că, în minutele de final, Dinamo, cu un drop-gol, a trecut iar în avantaj, 13-12! În ultimele secunde însă, eroul Tomitanilor din acest meci, Părăleşte, a avut o cursă foarte frumoasă pe extremă şi a marcat al doilea eseu al său, iar Tomitanii au câştigat cu 17-13, acumulând primele lor patru puncte din Superligă, graţie cărora au urcat de pe ultimul loc, opt, pe şase, depăşindu-le pe Dinamo şi U Cluj!
 

„O partidă dătătoare de speranţe“

 
„Meci spectaculos, dar şi de infarct. Ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. O partidă dătătoare de speranţe. Nu putem decât să credem şi să sperăm că vor veni şi alte confruntări pe care le vom câştiga. Aţi văzut câte sute de oameni am putut aduce în tribună, ceea ce pentru mine este incredibil de frumos, să ştim că sunt atâţia oameni lângă aceşti copii. Ştiţi cum e? Exact ca Simona Halep cu primul ei Grand Slam. Am realizat şi noi prima victorie în SuperLigă. Am trecut de un prag psihologic, ceea ce e OK, iar de acum înainte aşteptăm relaxaţi să vină următoarele meciuri şi să facem alte lucruri bune“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 

Cum au întors meciul

 
Formaţia gazdă a început meciul cu: Petucher, Pelin, Neacşu, Zaharia-Picincu, Macoveanu, Jean Don, Arvinte, Tweddle, Dumitru, Dudman, Coman, Sola (cpt.), Gigauri, Burlacu, Buffard. Rezerve: Tutunea, Baraulea, Popa, Tatu, Sârbu, Mihalache, Mihai, Părăleşte. Cristian Cojocaru a dezvăluit ce a dus la evoluţia mult mai bună a Tomitanilor din partea secundă.
 
„Băieţilor li s-a transmis că pot juca în spatele adversarului, pentru că nu era organizată foarte bine apărarea în zona trei. Tot timpul baloanele noastre acolo s-au dus. Cei de la Dinamo au făcut un efort foarte mare pentru a se întoarce şi n-au mai avut «gaz»“, a arătat Cojocaru, care l-a remarcat şi pe Adrian Părăleşte: „Nu pot decât să-l felicit că a respectat indicaţiile pe care le-a primit, iar lucrurile au mers al dracului de bine“.
 

U Cluj, următorul adversar

 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Gloria Buzău - U Cluj 12-7, Timişoara Saracens - CSM Bucureşti 19-16 şi CSM Ştiinţa Baia Mare - CSA Steaua Bucureşti 15-19. Clasament: 1. CSA Steaua - 18p, 2. CSM Bucureşti - 16p, 3. Timişoara - 14p, 4. Baia Mare - 12p, 5. Buzău - 9p, 6. Tomitanii - 4p, 7. U Cluj - 3p, 8. Dinamo - 3p. În etapa viitoare, Tomitanii vor evolua în deplasare cu U Cluj, singura echipă, alături de Dinamo, rămasă fără victorie până acum. „Sperăm într-un nou rezultat pozitiv, contra unui adversar pe calibrul nostru“, a punctat Cristian Cojocaru.
 

Video:
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rugby Echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța s-a calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 890

Rugbyștii Under-16 de la Tomitanii Constanța, succes clar în deplasare cu ACS Rugby Academy - PCE Ilfov

06 Apr 2024 917

UPDATE. Rugby Mare meci mare la Constanța, Tomitanii - ACS Șoimii Dinamo. Duelul primelor două clasate!

23 Mar 2024 1319

Asociaţia Rugby XV Constanţa, radiată de Tribunalul Constanța! Explicațiile judecătorilor

14 Jan 2024 888

Rugby Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanța, desemnat antrenor regional FRR pentru zona Dobrogea

09 Jan 2024 1218

Rugby Tomitanii Constanța, cu ambele echipe pe podium. „A devenit o caracteristică a lunii noiembrie“ (GALERIE FOTO)

15 Nov 2023 1821

Rugby Victorie la scor pentru Tomitanii Constanța Under-16 în ultima evoluție din acest an (GALERIE FOTO)

13 Nov 2023 1333

Rugby Tomitanii Constanța, trei noi victorii în competițiile în care sunt angrenați (GALERIE FOTO)

06 Nov 2023 1345

Rugby Echipa Under-16 Tomitanii Constanța a învins în deplasare CSA CSS Steaua 1 București

27 Oct 2023 1676

Constanța „Trei, doi, unu și! Tomitanii!“. Rugbyștii, alături de antrenorul lor, Cristian Cojocaru, și în ziua sa cea mare (GALERIE FOTO)

26 Oct 2023 1810

Constanța „Irina, vrei să fii soția mea?“. Antrenorul Cristian Cojocaru se căsătorește. Vor rosti „Da!“ la Starea Civilă într-o zi specială (GALERIE FOTO)

19 Oct 2023 3435

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, succese la categoriile Under-14 și Under-16. „Produsul muncii AJR în teritoriu“ (GALERIE FOTO)

18 Oct 2023 1769

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1316

Rugby Echipa Under-15 de la Tomitanii Constanța și-a aflat adversara din semifinală

10 May 2023 1670

Editorial Ștafeta a fost predată. Tomitanii Constanța, o poveste fără de sfârșit

04 May 2023 2322