Sport

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a realizat, sâmbătă, prima victorie în eşalonul de elită din România, SuperLiga, învingând pe teren propriu Dinamo Bucureşti cu 17-13, în etapa a patra a campionatului.
 
Nou promovată, formaţia de pe litoral pierduse primele trei meciuri susţinute în campionat, contra unor adversari redutabili. Sâmbătă însă, a ieşit soarele şi pe strada Primăverii, iar Tomitanii au bifat prima victorie din istoria clubului în SuperLigă. Cum succesul e cu atât mai frumos cu cât e obţinut mai greu, acest 17-13 a venit la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări de scor, suspans şi eseu al victoriei venit în ultimele secunde!
 

Ratările s-au răzbunat

 
Dinamo a condus la pauză cu 7-0, după un eseu de penalizare. În partea secundă însă, Tomitanii au avut mult mai multe reuşite şi au întors meciul. Sola a redus din diferenţă, 5-7, după un eseu, iar Tomitanii puteau şi trece în avantaj, însă Dumitru a ratat transformarea încercării, iar apoi o lovitură de pedeapsă. Cum nu au marcat gazdele, au făcut-o oaspeţii, Dinamo ducându-se apoi la 10-5 după o lovitură de pedeapsă!
 

Eroul Adrian Părăleşte

 
La acest scor, şi-a intrat în rol Adrian Părăleşte, trimis pe teren în partea secundă. A marcat un eseu, pe care Burlacu l-a transformat, astfel că Tomitanii au trecut pentru prima dată la conducere: 12-10! Meciul nu se încheiase însă, pentru că, în minutele de final, Dinamo, cu un drop-gol, a trecut iar în avantaj, 13-12! În ultimele secunde însă, eroul Tomitanilor din acest meci, Părăleşte, a avut o cursă foarte frumoasă pe extremă şi a marcat al doilea eseu al său, iar Tomitanii au câştigat cu 17-13, acumulând primele lor patru puncte din Superligă, graţie cărora au urcat de pe ultimul loc, opt, pe şase, depăşindu-le pe Dinamo şi U Cluj!
 

„O partidă dătătoare de speranţe“

 
„Meci spectaculos, dar şi de infarct. Ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. O partidă dătătoare de speranţe. Nu putem decât să credem şi să sperăm că vor veni şi alte confruntări pe care le vom câştiga. Aţi văzut câte sute de oameni am putut aduce în tribună, ceea ce pentru mine este incredibil de frumos, să ştim că sunt atâţia oameni lângă aceşti copii. Ştiţi cum e? Exact ca Simona Halep cu primul ei Grand Slam. Am realizat şi noi prima victorie în SuperLigă. Am trecut de un prag psihologic, ceea ce e OK, iar de acum înainte aşteptăm relaxaţi să vină următoarele meciuri şi să facem alte lucruri bune“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 

Cum au întors meciul

 
Formaţia gazdă a început meciul cu: Petucher, Pelin, Neacşu, Zaharia-Picincu, Macoveanu, Jean Don, Arvinte, Tweddle, Dumitru, Dudman, Coman, Sola (cpt.), Gigauri, Burlacu, Buffard. Rezerve: Tutunea, Baraulea, Popa, Tatu, Sârbu, Mihalache, Mihai, Părăleşte. Cristian Cojocaru a dezvăluit ce a dus la evoluţia mult mai bună a Tomitanilor din partea secundă.
 
„Băieţilor li s-a transmis că pot juca în spatele adversarului, pentru că nu era organizată foarte bine apărarea în zona trei. Tot timpul baloanele noastre acolo s-au dus. Cei de la Dinamo au făcut un efort foarte mare pentru a se întoarce şi n-au mai avut «gaz»“, a arătat Cojocaru, care l-a remarcat şi pe Adrian Părăleşte: „Nu pot decât să-l felicit că a respectat indicaţiile pe care le-a primit, iar lucrurile au mers al dracului de bine“.
 

U Cluj, următorul adversar

 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Gloria Buzău - U Cluj 12-7, Timişoara Saracens - CSM Bucureşti 19-16 şi CSM Ştiinţa Baia Mare - CSA Steaua Bucureşti 15-19. Clasament: 1. CSA Steaua - 18p, 2. CSM Bucureşti - 16p, 3. Timişoara - 14p, 4. Baia Mare - 12p, 5. Buzău - 9p, 6. Tomitanii - 4p, 7. U Cluj - 3p, 8. Dinamo - 3p. În etapa viitoare, Tomitanii vor evolua în deplasare cu U Cluj, singura echipă, alături de Dinamo, rămasă fără victorie până acum. „Sperăm într-un nou rezultat pozitiv, contra unui adversar pe calibrul nostru“, a punctat Cristian Cojocaru.
 
Video:
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Echipa Tomitanii Constanţa s-a întărit şi cu rugbyşti din străinătate. Campania de achiziţii continuă

01 Feb 2019 1223

Cristian Cojocaru - „Am vrea să ne clasăm imediat după cele patru puteri“ Opt rugbyşti noi la Tomitanii Constanţa. Vin şi străini

16 Jan 2019 1751

Cristian Cojocaru - „Mulţumim Constanţei!“ Rugbyştii de la Tomitanii au donat sânge pentru cei aflaţi în nevoie (galerie foto)

13 Dec 2018 1153

UPDATE Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, înfrângere cu Steaua Bucureşti în Cupa României (galerie foto)

16 Nov 2018 528

Tomitanii Constanţa, meci cu Steaua în Cupa României Rugbystul Damien Buffard, operat în Franţa. Cât va lipsi de pe gazon

01 Nov 2018 767

Rugby CS Năvodari a câștigat în deplasare cu RC Bârlad, Tomitanii Constanța, înfrângere pe terenul campioanei (galerie foto)

27 Oct 2018 989

La rugby, Tomitanii Constanţa şi CS Năvodari susţin sâmbătă meciuri de campionat

27 Oct 2018 469

Rugby Tomitanii Constanța reclamă arbitrajul de la meciul pierdut cu Gloria Buzău

20 Oct 2018 1841

Campioana şi vicecampioana din DNS Duelul dintre Tomitanii şi Gloria Buzău continuă în SuperLigă. Sâmbătă, o nouă încleştare!

20 Oct 2018 1397

Scor strâns Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au obținut un punct în meciul din deplasare cu Universitatea Cluj

06 Oct 2018 2436

Editorial Dinamo, învinsă la Constanţa! Sună bine, nu? Semnalul rugbyştilor de la Tomitanii

04 Oct 2018 1286

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța au învins Dinamo la rugby. Prima victorie în SuperLigă. Meci de infarct! (galerie foto+video)

29 Sep 2018 2090

Spectatorii au intrare gratuită Tomitanii - Dinamo, ce încleștare la Constanța! Gazdele vor prima victorie din SuperLigă (galerie foto)

29 Sep 2018 2053

Rugby Victorie pentru CS Năvodari, eșec pentru Tomitanii Constanța, în meciurile de astăzi

22 Sep 2018 1064

CS Năvodari joacă acasă Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, un nou meci dificil în Superligă. Întâlnesc CSM Bucureşti

22 Sep 2018 671