Sport

„Cu sufletul la gură până în ultima secundă“ Victoria Tomitanilor cu Dinamo a venit după un meci nerecomandat cardiacilor (galerie foto + video)

Echipa de rugby Tomitanii Constanţa a realizat, sâmbătă, prima victorie în eşalonul de elită din România, SuperLiga, învingând pe teren propriu Dinamo Bucureşti cu 17-13, în etapa a patra a campionatului.
 
Nou promovată, formaţia de pe litoral pierduse primele trei meciuri susţinute în campionat, contra unor adversari redutabili. Sâmbătă însă, a ieşit soarele şi pe strada Primăverii, iar Tomitanii au bifat prima victorie din istoria clubului în SuperLigă. Cum succesul e cu atât mai frumos cu cât e obţinut mai greu, acest 17-13 a venit la capătul unui meci nerecomandat cardiacilor, cu răsturnări de scor, suspans şi eseu al victoriei venit în ultimele secunde!
 

Ratările s-au răzbunat

 
Dinamo a condus la pauză cu 7-0, după un eseu de penalizare. În partea secundă însă, Tomitanii au avut mult mai multe reuşite şi au întors meciul. Sola a redus din diferenţă, 5-7, după un eseu, iar Tomitanii puteau şi trece în avantaj, însă Dumitru a ratat transformarea încercării, iar apoi o lovitură de pedeapsă. Cum nu au marcat gazdele, au făcut-o oaspeţii, Dinamo ducându-se apoi la 10-5 după o lovitură de pedeapsă!
 

Eroul Adrian Părăleşte

 
La acest scor, şi-a intrat în rol Adrian Părăleşte, trimis pe teren în partea secundă. A marcat un eseu, pe care Burlacu l-a transformat, astfel că Tomitanii au trecut pentru prima dată la conducere: 12-10! Meciul nu se încheiase însă, pentru că, în minutele de final, Dinamo, cu un drop-gol, a trecut iar în avantaj, 13-12! În ultimele secunde însă, eroul Tomitanilor din acest meci, Părăleşte, a avut o cursă foarte frumoasă pe extremă şi a marcat al doilea eseu al său, iar Tomitanii au câştigat cu 17-13, acumulând primele lor patru puncte din Superligă, graţie cărora au urcat de pe ultimul loc, opt, pe şase, depăşindu-le pe Dinamo şi U Cluj!
 

„O partidă dătătoare de speranţe“

 
„Meci spectaculos, dar şi de infarct. Ne-a ţinut cu sufletul la gură până în ultima secundă. O partidă dătătoare de speranţe. Nu putem decât să credem şi să sperăm că vor veni şi alte confruntări pe care le vom câştiga. Aţi văzut câte sute de oameni am putut aduce în tribună, ceea ce pentru mine este incredibil de frumos, să ştim că sunt atâţia oameni lângă aceşti copii. Ştiţi cum e? Exact ca Simona Halep cu primul ei Grand Slam. Am realizat şi noi prima victorie în SuperLigă. Am trecut de un prag psihologic, ceea ce e OK, iar de acum înainte aşteptăm relaxaţi să vină următoarele meciuri şi să facem alte lucruri bune“, a declarat Cristian Cojocaru, preşedintele clubului Tomitanii.
 

Cum au întors meciul

 
Formaţia gazdă a început meciul cu: Petucher, Pelin, Neacşu, Zaharia-Picincu, Macoveanu, Jean Don, Arvinte, Tweddle, Dumitru, Dudman, Coman, Sola (cpt.), Gigauri, Burlacu, Buffard. Rezerve: Tutunea, Baraulea, Popa, Tatu, Sârbu, Mihalache, Mihai, Părăleşte. Cristian Cojocaru a dezvăluit ce a dus la evoluţia mult mai bună a Tomitanilor din partea secundă.
 
„Băieţilor li s-a transmis că pot juca în spatele adversarului, pentru că nu era organizată foarte bine apărarea în zona trei. Tot timpul baloanele noastre acolo s-au dus. Cei de la Dinamo au făcut un efort foarte mare pentru a se întoarce şi n-au mai avut «gaz»“, a arătat Cojocaru, care l-a remarcat şi pe Adrian Părăleşte: „Nu pot decât să-l felicit că a respectat indicaţiile pe care le-a primit, iar lucrurile au mers al dracului de bine“.
 

U Cluj, următorul adversar

 
În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat rezultatele: Gloria Buzău - U Cluj 12-7, Timişoara Saracens - CSM Bucureşti 19-16 şi CSM Ştiinţa Baia Mare - CSA Steaua Bucureşti 15-19. Clasament: 1. CSA Steaua - 18p, 2. CSM Bucureşti - 16p, 3. Timişoara - 14p, 4. Baia Mare - 12p, 5. Buzău - 9p, 6. Tomitanii - 4p, 7. U Cluj - 3p, 8. Dinamo - 3p. În etapa viitoare, Tomitanii vor evolua în deplasare cu U Cluj, singura echipă, alături de Dinamo, rămasă fără victorie până acum. „Sperăm într-un nou rezultat pozitiv, contra unui adversar pe calibrul nostru“, a punctat Cristian Cojocaru.
 
Video:
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tomitanii Constanţa. Povestea merge mai departe O nouă grupă de puşti a început aventura în rugby, la zece ani de la demararea proiectului (galerie foto)

25 Jun 2019 1314

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au clasat pe locul opt în SuperLigă, după ce încheiaseră pe cinci sezonul regulat

27 May 2019 1159

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă duminică pentru locul şapte în SuperLigă

25 May 2019 766

Rugbyştii de la Tomitanii au cedat în semifinală Cristian Cojocaru - „Am greşit şi ne-au taxat. Experienţa şi-a spus cuvântul“

21 May 2019 1226

Imagini de la eveniment Învinsă la Constanța de Universitatea Cluj, Tomitanii va juca pentru locurile 7-8 în SuperLigă (galerie foto+video)

18 May 2019 1107

Rugbyştii de la CS Năvodari joacă pentru titlul de campioană în DNS. Meci foarte important şi pentru Tomitanii Constanţa

18 May 2019 775

Echipa Tomitanii Constanţa vrea două victorii în play-out Cristian Cojocaru - „Lupta pentru locul cinci în SuperLigă e ca pentru prima poziţie“

13 May 2019 903

Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța s-a clasat pe locul cinci după sezonul regulat al SuperLigii (galerie foto+video)

11 May 2019 1432

Rugbyştii de la Tomitanii, meci capital cu Gloria Buzău, la Constanţa. CS Năvodari susţine acasă semifinala DNS

11 May 2019 686

După meciul de senzaţie cu Timişoara Saracens, Tomitanii Constanţa au dat jucătorul etapei în SuperLigă!

10 May 2019 770

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au relaxat la un local cu specific turcesc din Neptun (galerie foto)

10 May 2019 1083

Tomitanii, la un pas de victorie contra campioanei! „Ar fi fost un succes istoric. Am arătat că, la Constanţa, rugby-ul are resurse“

06 May 2019 789

Imagini de la eveniment Nou promovata Tomitanii Constanța, meci mare, cu punct câștigat, contra campioanei Timișoara Saracens! (galerie foto)

04 May 2019 1561

În weekend, meciuri pentru echipe din Constanţa şi judeţ Campioana României joacă pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa

04 May 2019 619

Rugbyştii de la Tomitanii întâlnesc la Constanţa campioana României

03 May 2019 967