Culturistul Cristian Anghel vrea să bată un record „Dacul”, inventiv. „Flotările ospătarului”, dar și cu fetița în spate!

  • La culturism, Cristian Anghel e medaliat cu bronz la Campionatul Național și a ocupat locul cinci la Campionatul Balcanic.
  • Actualmente, lucrează la amenajarea unei săli de antrenament, la Agigea (acolo unde locuiește).
  • Pe lângă body-building, Cristian Anghel a practicat și kickboxing (dar nu la nivel de performanță), iar în prezent e instructor în branșa culturismului.
 

Chiar dacă nu a mai concurat de ani buni în competițiile de culturism, Cristian Anghel, din Agigea, multiplu medaliat pe scena sportivilor cu trupuri sculptate, nu a abandonat antrenamentele. Mai mult, își pregătește revenirea în concursuri, dar se află și în urmărirea unui record la flotări.

Cunoscut culturist la CS Farul Constanța în a doua jumătate a anilor 90 și în anii 2000, Cristian Anghel este medaliat cu bronz la Campionatul Național de seniori din anul 1998, la categoria 70 de kilograme, iar pe plan extern a ocupat locul cinci la Campionatul Balcanic, în anul 2008. Acestora li se adaugă participările de succes, încheiate cu prezențe pe podium, la numeroase alte cupe și memoriale desfășurate în țară. O carieră întinsă pe parcursul a 15 ani, însă Cristian nu a încheiat socotelile cu culturismul după ce s-a retras din competiții. Nici nu avea cum să fie așa, din moment ce acest sport este pentru el un mod de viață.

Lucrează la amenajarea unei săli de antrenament

La aproape 44 de ani (vârstă pe care o va împlini luna viitoare), Cristian Anghel este în continuare un adept al exercițiului fizic, împletind antrenamentele de culturism cu exersarea flotărilor, în mai multe stiluri. Cristian lucrează actualmente la amenajarea unei săli de antrenament, la Agigea (acolo unde locuiește), pe care plănuiește să o deschidă la anul, în funcție și de modul în care va evolua pandemia de coronavirus. În prezent, sportivul cântărește 94 de kilograme, iar, după ce va deschide sala și își va intensifica antrenamentele, dorește să revină și în competiții. „Fie la seniori, fie la veterani, depinde forma pe care o voi avea”, spune Cristian.
 

Are un vis

Fostul competitor din culturism s-a specializat și pe flotări, care îi plac foarte mult și chiar vrea să doboare un record. „Visul meu, chiar dacă pare imposibil, e să dobor recordul național la flotări într-o mână. Sportivul care l-a atins (și care, din păcate, nu se mai află în viață) era mai tânăr ca mine și avea 65 de kilograme. Eu am reușit la vârsta mea 55 de flotări”, spune Cristian, făcând referire la regretatul Gabriel Ban, care a murit, la vârsta de 32 de ani, pe 27 iulie 2017, într-un accident rutier la Ciocârlia (în județul Constanța).
 

„Tanchistul” și recordurile sale

Născut în judeţul Bacău, Gabriel Ban era sergent major în cadrul Batalionului 345 Artilerie „Tomis“ din Medgidia, arma tancuri, specialitatea militară comandant şi mecanic conductor tancuri şi autotunuri. De asemenea, Gabriel era un cunoscut sportiv, legitimat la secţia de skandenberg a CS Medgidia, şi a stabilit numeroase recorduri (atât naţionale, cât şi mondiale) la flotări, pe care le executa într-o multitudine de stiluri. Recordul național pe care vrea să i-l doboare Cristian Anghel este la flotări într-o mână, timp de un minut. În februarie 2017, Gabriel Ban a realizat 76 de asemenea flotări, depășind recordul de 72 de flotări, care îi aparținea tot lui.
 

Originalitate

Antrenându-se la flotări, Cristian dă dovadă de inventivitate și originalitate la execuția lor, iar două dintre acestea au cules aprecieri și comentarii pe Facebook. În primul stil, Cristian face flotări în două degete de la o mână, iar în cealaltă mână ține o tavă pe care se află un pahar plin cu apă, reușind să nu îl verse! În celălalt filmuleț, culturistul apare executând flotări pe două gantere, iar în spate, pe post de greutate suplimentară, o are pe una dintre fiicele sale (când era mai mică). „La flotările într-o mână, țin degetul arătător îndoit, pentru că, altfel, la greutatea mea, l-aș rupe. Cu cele două fete ale mele, agățate de mine, am făcut și tracțiuni”, spune Cristian Anghel.
 

„Paharul e lipit cu superglue?”

„Succes în continuare!”, „Bravo, forță!”, „Până la Anul Nou faci flotări fără mâini!” sau „Felicitări, Cristi! Paharul e lipit cu superglue? Normal era să cadă!”, a fost admirat Cristian pentru flotările sale în stilul „ospătarului”. „Și eu nu sunt în stare să îl duc din bucătărie până în sufragerie. Felicitări!”, a mai spus cineva, referindu-se la paharul pe care Cristian reușește să nu îl verse în timpul flotărilor. „Mulțumesc, mai am o lună și ceva până la 44 de ani, trebuie să învăț meseria de ospătar în familie”, a răspuns culturistul.
 

Flotări cu bolul de supă

„Mulți înainte! Să fii sănătos și fericit alături de familia ta minunată! Eu merg să îmi cumpăr veselă de tablă, că nu se mai poate!”, a continuat dialogul online, încheiat de sportiv, mai în glumă mai în serios, cu: „Mulțumesc, următorul exercițiu o să-l fac în felul următor: flotări într-o mână ținând un bol de supă, iar la fiecare coborâre fata mea cea mică va lua câte o lingură”. „Poți fi ospătar de top! Dar nu orice ospătar face ce faci tu!”, a fost sigur altcineva. „Improvizație bună, felicitări!”, a spus cineva pe maginea flotărilor cu fetița în spate.
 

Pasionat de istoria dacilor

Cristian Anghel a început să practice culturismul pe la 16-17 ani, acasă, iar la 18 ani a mers la sala de la CS Farul Constanța, unde a fost pregătit de Cristian Mihăilescu. Acum lucrează să își deschidă propria sală, la Agigea, „Sala Dacul”, așa cum se va numi. Numele vine de la strămoșii noștri, dacii, de a căror istorie Cristian este pasionat. „Îmi place foarte mult să citesc despre daci. Chiar mă simt mai dac pe interior”, arată culturistul, care așa e și cunoscut, „Cristian Dacul”!
 

Și soția sa e în fenomen

Pe lângă body-building, Cristian Anghel a practicat și kickboxing (dar nu la nivel de performanță), iar în prezent e instructor în branșa culturismului. În fenomen e și soția lui Cristian, și ea o adeptă a exercițiului fizic. Nu este străină de sala de antrenament (în care a intrat pentru întreținere), iar actualmente are calitatea de instructor fitness-aerobic.

Sursa foto: Facebook (Cristian Anghel)


Citește și:

Start la Naționalele de culturism

Șase culturiști calificați în finală


E în luptă cu el însuşi
Gabriel Ban, „Tanchistul“ din Medgidia, a mai doborât un record la flotări (galerie foto)




Video:



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Iridex Group Salubrizare SRL, contract de aproape 900.000 de lei cu Primăria Mircea Vodă (DOCUMENT)

13 Mar 2024 727

„Traviata“ în interpretarea remarcabilă a soliștilor și artiștilor de la TNOB Constanța

09 Mar 2024 572

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 958

O unitate militară din Constanța plătește aproximativ 40.000 de euro firmei Iridex Group Salubrizare SRL pentru colectarea, transportul și neutralizarea deșeurilor menajere și reciclabile (DOCUMENT)

01 Mar 2024 879

Cumpărări directe Iridex Group Salubrizare SRL a bătut palma cu primăria Mihai Viteazu din județul Constanța. Firma va câștiga 100.000 lei (DOCUMENT)

16 Feb 2024 675

Cumpărări directe Iridex Group Salubrizare SRL a semnat cu Primăria Cogealac, județul Constanța. Firma va încasa peste 100.000 de lei (DOCUMENTE)

12 Feb 2024 788

Farul Constanța Sală de forță ultramodernă pentru „marinari“. „Este dotată la nivel european, avem toate facilitățile posibile“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

07 Jan 2024 5067

Licitație de 2,7 milioane de euro Primăria Ion Corvin din județul Constanța atribuie un contract privind execuția lucrărilor de modernizare a unui drum comunal

27 Dec 2023 892

Un nou contract de finanțare prin PNI „Anghel Saligny” semnat de adminitrația din Cernavodă

07 Jul 2023 905

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iunie 2023

20 Jun 2023 1657

Primăria Cuza Vodă a delegat către Iridex Group Salubrizare activitățile de colectare și transport deșeuri menajere și din activități comerciale (DOCUMENTE)

26 May 2023 1381

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 mai 2023

24 May 2023 1304

Iridex Group Salubrizare SRL a câștigat contractul de depozitare a deșeurilor în comuna Cobadin din județul Constanța (DOCUMENTE)

16 May 2023 1729

Iridex Group Salubrizare câștigă și contractul de delegare a gestiunii deșeurilor în municipiul Mangalia (DOCUMENTE)

05 Apr 2023 2074

Iridex Group Salubrizare, contract câștigat la Primăria Negru Vodă! (DOCUMENT)

17 Feb 2023 1544