Cum a trăit Edris Fetisleam, din Constanţa, debutul cu victorie în Cupa Davis. La numai 18 ani! „A fost incredibil. Am avut mari emoţii“ (galerie foto)

Moment deosebit în cariera tânărului jucător de tenis din Constanţa Edris Fetisleam, care, la numai 18 ani, a debutat în echipa de Cupa Davis a României şi, mai mult, a şi câştigat (detaşat) partida susţinută!
 
România a întâlnit selecţionata Marocului, la Cluj, în turul secund al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis by BNP Paribas, iar campionul constănţean Horia Tecău nu a putut face parte din echipa tricolorilor, din pricina unei accidentări. În locul său, a fost convocat un alt constănţean, Edris Fetisleam, de la CS Ştiinţa, câştigător al turneului de selecţie pentru echipa de Cupa Davis, organizat de Federaţia Română de Tenis la Centrul Naţional de Tenis.
 
România a învins Marocul cu 5-0, fără a pierde vreun set, iar ultimul punct a fost adus de Edris Fetisleam (nr. 1.171 ATP), care s-a impus cu 6-2, 6-0 în disputa cu Yassir Kilani. „A fost incredibil. Am avut mari emoţii, până la final. Chiar şi acum am (n.r. la interviul de la final). Bine însă că le-am controlat, de la început. Mă gândeam la o grămadă de chestii, cum să scap de ele şi să mă concentrez pe joc. Toată sala m-a încurajat, iar lumea a fost atentă cu mine. A fost o experienţă deosebită. Ştiam că trebuia să joc la 3-0, iar apoi am intrat parcă aşa, de nicăieri. Să evoluezi în Cupa Davis e cu totul altceva faţă de ce am jucat până acum. Nu am cuvinte. Sunt bucuros că am reuşit să intru pe teren şi să câştig. Sper să mai joc în Cupa Davis. Ar fi extraordinar“, a declarat Edris Fetisleam.
 
Graţie acestei victorii, România s-a calificat în turul trei, în care va întâlni pe teren propriu Polonia, meciul fiind programat pe 15 şi 16 septembrie a.c.
 
Sursa foto: Facebook (Romania Davis Cup Team)
 
Citeşte şi:
 
Victorii constănţene la turneul de tenis Mamaia Idu Junior Championship

Edris Fetisleam şi Adrian Boitan, de la TC Idu Mamaia, pe locul 6 la Tennis Europe Winter Cups 2015

Edris Fetisleam, de la CS Mamaia Idu, campion naţional de iarnă (galerie foto)

Edris Fetisleam, principalul favorit al Naționalelor de tenis de la Mamaia

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ștefan Paloși, primul său titlu de campion național la seniori. Edris Fetisleam, finalist la dublu masculin (documente)

06 Oct 2021 4351

Edris Fetisleam a câştigat turneul din Turcia. Succes impresionant!

26 Nov 2018 2712

„Tătari în elita sportului românesc“, acţiune a UDTTMR Aihan Omer - „Suntem luptători din naştere şi aşa vom rămâne“

25 Jan 2016 4018

Comunicat UDTTMR - Tatari in elita sportului romanesc

24 Jan 2016 3007

Aihan Omer are în plan deschiderea unei școli de handbal care să-i poarte numele

24 Jan 2016 2333

Victorii constănţene la turneul de tenis Mamaia Idu Junior Championship

15 Jun 2015 2014

Edris Fetisleam şi Adrian Boitan, de la TC Idu Mamaia, pe locul 6 la Tennis Europe Winter Cups 2015

23 Feb 2015 3088

Edris Fetisleam, de la CS Mamaia Idu, campion naţional de iarnă (galerie foto)

27 Jan 2015 2614