Cum s-a încheiat aventura de la Istanbul a handbaliștilor de la HC Dobrogea Sud Constanța, aflați în drum spre Rostov (galerie foto)


 
  • HC Dobrogea Sud Constanța întâlnește HC Victor Stavropol în competiția continental EHF European League.
 
Echipa masculină de handbal HC Dobrogea Sud Constanța dispută astăzi, de la ora 17.30, meciul retur din turul întâi al EHF European League, în compania formației ruse HC Victor Stavropol.
 
Învingători cu 26-18 în tur, handbaliștii de la HCD au plecat vineri spre Rusia, cu escală la Istanbul, însă pe aeroportul din Turcia au avut parte de probleme, neputând decola spre Rostov la momentul fixat.
 

Din cauza unor proceduri de care nu am fost anuntati cand am fost instiintati de protocolul acestei deplasari, nu am fost lasati sa zburam de la Istanbul catre Rostov. Viza de Rusia, testul COVID facut in tara si invitatia trimisa de clubul HC Victor n-au fost de ajuns pentru autoritatile din Turcia pentru a ne permite imbarcarea. Compania aeriana ne-a transmis ca HC Victor ar fi trebuit sa contacteze si Politia din Rusia, iar autoritatile rusesti sa trimita un document catre compania aeriana, prin care sa se arate faptul ca totul e in regula cu vizita noastra si ca ne permit intrarea in tara. In momentul in care reprezentantii companiei aeriene au contactat autoritatile rusesti, acestea au spus ca nu au nimic oficial din partea clubului HC Victor legat de deplasarea clubului nostru acolo. Astfel, cursa Istanbul - Rostov a plecat fara noi, au trasmis cei de la HC Dobrogea Sud.

 
În această situație, handbaliștii au fost ținuți pe aeroport încă patru ore din momentul în care ar fi trebuit să decoleze spre Rusia, au mai făcut un rând de teste Covid-19, iar în jurul orei 5.00 au fost duși cu un autocar la 30 de kilometri de aeroport, pentru a se caza la un hotel, în așteptarea documentului din partea clubului HC Victor care să fie trimis către autoritățile din Rusia, acestea să comunice cu aeroportul din Istanbul,iar HCDS să poată pleca spre Rostov cu următoarea cursă disponibilă.
 

Am informat si EHF-ul despre situatia in care am fost pusi, asteptam ca rusii sa rezolve cu acel document care ne permite accesul in tara lor si sa-l trimita catre cei de la Turkish Airlines, carora le multumim pe aceasta cale pentru tot suportul oferit cu drumul pana la hotel, cazarea si toate informatiile care speram sa ne ajute in rezolvarea problemei. Ba mai mult, intrucat urmatorul zbor Istanbul - Rostov este deja plin, compania aeriana va pune la dispozitie o noua aeronava, mai mare, pentru ca echipa noastra sa poate zbura spre Rusia. Revenim cu vesti. Au fost momente obositoare si tensionate pentru jucatorii nostri, care, la un moment dat, erau la capatul puterilor. Speram ca ei sa nu fie atat de afectati, sa se poata odihni si totul sa se incheie cat mai repede. Va multumim pentru tot suportul transmis in comentarii si mesaje! Hai, Constanta!, a mai menționat HCDS.

 
În cele din urmă, situația s-a rezolvat, iar HC Dobrogea Sud a plecat spre Rusia.
 

Vesti bune de la Istanbul: rusii si-au facut, intr-un final, datoria si au informat politia de frontiera in privinta intrarii delegatiei noastre in Rusia, iar autoritatile au confirmat acest lucru si cu cei de la Turkish Airlines. Compania aeriana tocmai ne-a transmis ca avem locuri in zborul de la miezul noptii, pentru ca au schimbat aeronava cu una mai mare. Vom decola la 0:30 si aterizam la Rostov la 02:30. Probabil vom ajunge in jurul orei 4 la hotel, deci cu 13 ore inaintea meciului cu HC Victor. Fara odihna propriu-zisa, fara acomodare sau antrenament oficial, insa la fel de motivati pentru calificare. Din toata povestea asta nu poate sa iasa decat ceva bun, un happyend, a transmis azi-noapte gruparea de pe litoral.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

06 Sep, 2020 11:33

Nu mai scrieti chestia aia cu publicarea comentariului. Nu o faceti de ani de zile. Nu ati inteles ca , de multe ori,comentariile sint mai interesante decit articolul publicat. Ma intreb pentru cine tineti comentariile. Mi-am propus sa nu mai comentez . Ar fi bine sa stim cine impune aceasta politica editoriala., paguboasa ,dupa parerea mea.

maria

06 Sep, 2020 11:29

Conducatorii clubului trebuia sa anticipeze aceste sicane. Nu inteleg de ce trebuie sa avem de-a face cu atitudini necivilizate.

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4163

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1659

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2442

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1499

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1558

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1488

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2299

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1517

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2497

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2100

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1918

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1832

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1764

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1967