„Cum să nu fiu mândru de tine? O adevărată campioană!“ Mica luptătoare Cristina Telteu, antrenament „ca-n armată“, la Cogealac (galerie foto)


Pandemia de coronavirus nu o împiedică să-și vadă în continuare de pregătire nici pe mica luptătoare Cristina Telteu, de la Asociația Sportivă Viitorul Fântânele.
Chiar dacă, momentan, nu se mai fac antrenamente la sala din Fântânele a grupării sportive, Cristina, care are numai 11 ani și 30 de kilograme, și-a amenajat acasă, la Cogealac (din Fântânele sunt bunicii săi), un sac de box și se antrenează zi de zi la el, făcând, în plus, și alte exerciții pentru menținerea unui tonus fizic bun, așa cum le-a lăsat program, ei și celorlalți elevi ai lui, antrenorul Radu Medeleanu. Într-un filmuleț al antrenamentului ei de kickboxing, se vede cum fetița îi împarte sacului cu dărnicie pumni, picioare și genunchi, stăpânind bine tehnica de luptă. Decorul este idilic, de țară: o gospodărie, iar pe fundal se aud un câine cum latră și un cocoș cum cântă. Cristina nu ia nimic în seamă, își continuă imperturbabilă pregătirea. Pe lângă ea, este și fratele ei mai mic, cu o minge de fotbal, echipat ca portar, având inclusiv mănuși de goal-keeper.


Bravo, pitic!“

Antrenamentul Cristinei este urmărit de mama ei, care o îndeamnă pe micuță: „Hai, Crisule, nu mai sta, dă-i, se învârte sacul!“. Ulterior, luptătoarea face flotări și genuflexiuni: „Bagă, ca-n armată, hai, că se uită sensei (n.r. Radu Medeleanu)!“. La final, aceeași voce de pe filmare, mama, raportează militărește încheierea a încă unui antrenament, la fel de reușit ca și precedentele: „O zi bună, sensei, atât am făcut azi!“. Radu Medeleanu a apreciat antrenamentul fetiței: „Cum să nu fiu mândru de tine? O adevărată campioană. Felicitări, Cristina Telteu!“. „Bravo, Cris, așa te vreau!“, „Bravo, pitic!“ sau „Bravo, Kris, te pup!“, au fost și trei mesaje de la apropiați ai micii luptătoare, care văd în ea „un copil talentat, care este născută pentru a fi luptătoare. Un luptător nu are frică“.


KO în trei secunde

Cristina Telteu a împlinit 11 ani în luna ianuarie a acestui an. Ea a participat la mai multe competiții și a obținut rezultate frumoase, fiind și campioană pe 2019. Într-un meci s-a impus prin KO în trei secunde! De asemenea, nu a ezitat în a se duela cu o adversară cu o greutate superioară. „La mulți ani, mica mea războinică! Îți dorim multă sănătate și putere de muncă pe plan sportiv. Anul acesta trebuie să mai urcăm o treaptă către obiectivul nostru. Voi fi mereu lângă tine! Sunt sigur că și în 2020 îți vei face părinții la fel de fericiți ca și până acum, atât în sport, cât și la școală“, i-a urat Cristinei Radu Medeleanu, în urmă cu câteva luni, când sportiva a împlinit 11 ani. „Mulțumesc antrenorului meu și întregii echipe pentru susținere!“, a răspuns fata.
 

Vine mereu prima la sală

Radu Medeleanu a menționat că mica luptătoare e foarte sârguincioasă. Dimineața, vine prima la sală, de la Cogeala la Fântânele, înainte de deschiderea incintei, iar, până când ajung toți, face o scurtă pregătire individuală. „Are 30 de meciuri până acum. E o sportivă neînfricată, cu reale calități și o perspectivă frumoasă“, arată Medeleanu.

Sursa foto: Facebook (Cristina Telteu)


Citește și:

Tânărul Florin Soare, din comuna Fântânele, a luptat în Franța „Sunt mândru că am ajuns să reprezint România. Nu renunțați la visurile voastre!“ (galerie foto)

„Micul Tyson“, învingător Luptătorii de la Viitorul Fântânele, zece medalii de aur şi una de argint la Cupa Noviodunum

Ploaia le-a dat peste cap planurile Celebrul luptător Andrei Stoica, invitat special la gala de la Fântânele (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box Sportivele din județul Constanța, medalii la Campionatul Național găzduit de Năvodari

12 Sep 2022 1934

Are numai 11 ani! Luptătoarea Cristina Telteu, de la AS Viitorul Fântânele „Această fetiță cred că va fi numărul 1 în România!“

02 Jun 2020 5122

Pregătire pentru luptătorii de la Viitorul Fântânele „Cine transpiră mai mult la antrenament va sângera mai puțin în luptă!“

20 May 2020 3495