Sport

Cumpăna, prima localitate din mediul rural unde s-a lansat proiectul „Campionii României în școli, licee și universități“ (galerie foto)

Astăzi, în sala de sport din Campusul Școlar al Liceului Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, peste 500 de copii, dintre care 380 din cadrul Clubului Sportiv "Victoria Cumpăna", antrenori, invitați și reprezentanți ai administrației publice locale, alături de primarul localității, ec. Mariana Gâju, au lansat, într-un cadru festiv, proiectul intitulat "Campionii României în școli, licee și universități”.

Cumpăna a fost aleasă prima localitate din mediul rural unde se lansează acest proiect, implementat de Guvernul României și la nivel județean de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 

Pe bună dreptate această decizie, mai ales că aici, copiii, indiferent de vârsta lor, au la dispoziție tot ceea ce este necesar practicării sportului: trei baze sportive performante și antrenori - foști campioni naționali, cu renume în domeniul lor de activitate. 

Astăzi, au răspuns invitației la evenimentul de lansare a proiectului Mariana Solomon, directorul DJST Constanța, Mihai Orzan și Alexandru Negraru - consilieri sportivi, Marian Țuțuianu - consilier tineret, Ion Răuță - directorul Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, dar și campioni naționali care au făcut carieră sportivă. 

"Bine ați venit la Cumpăna, dumneavoastră, campionii României!", le-a transmis primarul comunei, ec. Mariana Gâju, invitaților, echipei de baschet Athletic Club Constanța și handbal - CSU Neptun, care au venit să le arate copiilor că fiecare dintre ei poate ajunge campion dacă ai pasiune pentru sportul practicat.

"Este o zi istorică pentru sportul cumpănean și pentru liceul nostru pentru că are acești oaspeți. Acest proiect se desfășoară după ce a fost lansat de Guvern în luna noiembrie a anului trecut. Este cunoscut parteneriatul dintre Ministerul Educației și Ministerul Tineretului și Sportului. Cele două instituții județene, Direcția de Sport și Tineret au ales comuna Cumpăna să aibă prima lansare în mediul rural al acestui proiect. Asta arată că instituțiile abilitate recunosc cât de mult am muncit până acum, administrația publică locală, în 18 ani de zile, investind în bazele sportive. 
Această alegere ne obligă cam in continuare, să depunem toate eforturile in sprijinul sportului cumpănean", a declarat ec. Mariana Gâju.

Edilul comunei a promis că va fi tot timpul în spatele antrenorilor și îi va susţine să-și continue performanța lor prin copiii din Cumpăna. Mai ales că unii dintre ei au devenit și fii ai comunei cum ar fi: antrenoarea de la gimnastică ritmică, fosta campioană balcanică, Elena Vlad ori Ioan Răuță - Președintele Clubului Victoria Cumpăna. 

La eveniment a fost prezentă și echipa de baschet a Clubului Athletic Constanța. alături de profesorul Bogdan Ivanovici, care i-au provocat pe sportivi la jocuri demonstrative.
 
De asemenea, schimb de pase și mici trucuri de joc au schimbat și handbalistele de la CSU Neptun, campioane naționale, cu sportivele din cadrul clubului CS Victoria Cumpăna.

Copii de la scrimă, dar și micile gimnaste de la secţia gimnastică ritmica le-au arătat celor prezenți pasiunea cu care practică fiecare sportul ce le definește.

Ropotele de aplauze și glasurile de bucurie ale copiilor au încheiat evenimentul care a pus comuna Cumpăna pe harta sportului național.
 
Sursa foto: Facebook (Cumpăna news)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimentul „De Dragobete - Iubeşte Româneşte!” la Cumpăna, judeţul Constanţa

22 Feb 2019 344

Eveniment cultural organizat de Primăria Cumpăna Proiecţia filmului documentar „Muzica rănilor de război“ şi un recital susţinut de violonistul Sabin Penea

07 Feb 2019 409

Consiliul local al comunei Cumpăna, convocat în ședință ordinară. Sunt mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi

25 Jan 2019 337

Locuitorii comunei Cumpăna au celebrat Mica Unire „De fiecare dată, marile sărbători ale poporului român ne adună pe toţi cei cu inima română“ (galerie foto)

25 Jan 2019 514

Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Cumpănă prin evenimentul "Dor de Eminescu"

14 Jan 2019 444

Trotuarele amplasate pe șoseaua Constanţei din Cumpăna vor fi reabilitate şi modernizate (document)

14 Jan 2019 1146

Sfânta Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din Ucraina, la Cumpăna (galerie foto)

12 Jan 2019 899

Trei copii creștinati la Cumpăna, de Sfântul Ștefan

27 Dec 2018 1047

Daruri și surprize frumoase Elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, vizitați de moș Crăciun

23 Dec 2018 446

Daruri pentru copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi din Cumpăna (galerie foto)

20 Dec 2018 612

An cu rezultate de excepţie Cei mai buni sportivi şi antrenori de la CS Victoria Cumpăna, premiaţi la „Gala Sportului Cumpănean“ (galerie foto)

17 Dec 2018 821

Consiliul local Cumpăna convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

14 Dec 2018 595

Daruri pentru copiii din comuna Cumpăna de la elevii Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny“ (galerie foto)

14 Dec 2018 585

Moş Nicolae a ajuns la elevii din comuna Cumpăna încărcat cu daruri (galerie foto)

08 Dec 2018 587

Suită de evenimente de Ziua Naţională a României, la Cumpăna. Monumentul „Memorialul Eroilor“, sfinţit de ÎPS Teodosie (galerie foto)

03 Dec 2018 634