CVM Tomis va juca totuşi în Liga Campionilor Serhan Cadâr - „Cu ce am greşit faţă de Primăria Constanţa?“

 

Amânarea şedinţei de Consiliu Local al municipiului Constanţa îi creează mari probleme campioanei României la volei masculin, CVM Tomis Constanţa. În lipsa banilor, oficialii clubului au spus că ieri au luat în calcul varianta retragerii din Liga Campionilor
 
Şedinţa ar fi trebuit să aibă loc ieri, dar a fost amânată pentru 13 octombrie. În convocator figura şi proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume din bugetul local (1,8 milioane de lei) pentru finanţarea activităţii sportive a Asociaţiei Club de Volei Municipal Tomis Constanţa, în anul competiţional 2015-2016. Cum proiectul nu a putut fi adoptat acum, CVM Tomis se vede în imposibilitatea accesării în timp util a banilor, astfel că problemele financiare se acutizează.
 
Serhan Cadâr, directorul executiv al CVM Tomis Constanţa, este de părere că, la Constanţa, cele două echipe nou-înfiinţate de handbal masculin sunt tratate preferenţial faţă de formaţia de volei. „Se pare că în Constanţa performanţa înseamnă câte echipe ai în Divizia B, şi nu evoluţia şi performanţa din campionat şi Liga Campionilor. Când am spus că suntem defavorizaţi, mi s-a reproşat că folosesc cuvinte dure. Dar care este expresia potrivită în această situaţie? Începem sezonul nu cum ne-am fi dorit şi cum nu ne închipuiam. În ciuda promisiunilor şi a schimbărilor legislative, la Constanţa sunt încă probleme. Nu e normal şi corect cum se procedează. CVM Tomis nu are datorii la SPIT şi la ANAF şi şi-a menţinut structura sportivă iniţială, neînfiinţând alta“, a declarat Serhan Cadâr.

Renunţarea la Ligă costa 109.000 de euro şi trei ani de suspendare

În urma amânării şedinţei de Consiliu Local, care a tergiversat luarea unei hotărâri în ce priveşte proiectul legat de CVM Tomis, ieri a apărut varianta retragerii echipei din Liga Campionilor, ca o consecinţă a problemelor financiare de la club. Însă, la scurt timp, s-a anunţat că echipa va evolua totuşi în această întrecere. Într-o conferinţă de presă, Serhan Cadâr a motivat: „Iniţial, eram dispus să retrag echipa din Ligă, însă m-am mai gândit şi am reanalizat situaţia. Costurile renunţării ar fi fost prea mari, de 109.000 de euro. Am plătit taxa de participare, de 25.000 de euro, iar amenda la fiecare dintre cele şase meciuri pe care le aveam de jucat era de 14.000 de euro. În plus, am fi fost suspendaţi trei ani din toate competiţiile europene. Oricât de supărat aş fi pentru amânarea şedinţei de Consiliul Local, vreau să rămân lucid, astfel că nu ne vom mai retrage din Liga Campionilor. Însă sper să nu ajungem să jucăm în Ligă şi chiar în campionat cu tineri de 15-17 ani, ceea ce ar fi o premieră nedorită. Nu ştiu însă în ce măsură jucătorii străini şi ceilalţi componenţi ai lotului vor mai rămâne la echipă, în condiţiile acestei amânări a şedinţei şi a restanţelor salariale, mari, care există“.

Dacă duci acum jucătorii la o nuntă, nu joacă“

După ce şedinţa de ieri nu a mai avut loc, echipa, care plecase ieri în Bulgaria pentru un meci amical, la Burgas, cu Lukoil Burgas, s-a întors la Constanţa, fiind anulat şi mini-turneul de trei zile din Turcia, de la Bursa. „Sunt foarte supărat şi foarte dezamăgit. Mi-e ruşine de jucători. Sunt oameni maturi, cu familii, cu nevoi şi obligaţii. Nu ştiu ce vor face băieţii. Dacă îi duci acum la o nuntă, nu joacă, darămite să intre pe teren la volei! Va veni cineva din Primărie sau vreun consilier local în faţa jucătorilor să le explice că nu se alocă banii acum? Sunt convins că şedinţa de Consiliu Local s-a amânat nu pentru a nu se vota proiectul de hotărâre care ne priveşte pe noi, însă, dacă vrei să respingi un proiect, oricare, fii bărbat şi respinge-l în şedinţă, nu recurge la absenteism! Se pare că obiectivul unora din Constanţa e să ne strivească ca pe o ţigară şi să ne calce în picioare, până nu mai rămâne suflet în noi. Eu aşa m-am simţit astăzi (n.r. ieri), când am mers la şedinţă. Nu pot desluşi modul de acţiune al politicienilor, ce interese meschine sunt. Cu ce am greşit faţă de Primăria Constanţa, pe cine am deranjat atât de tare? Nu i-am luat nimănui bucata de pâine din faţă. Dacă am deranjat că ne-am ridicat la nivelul handbalului ori i-am depăşit performanţele, îmi pare rău. La Constanţa, suntem ruda săracă a handbalului, dar nu mor caii când vor câinii. Totuşi, sper că, într-un târziu, se va rezolva şi problema finanţării noastre“, a mai spus Serhan Cadâr.

Ce spune primarul interimar al Constanţei

La o emisiune televizată, primarul interimar al Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că municipiul a alocat în fiecare an bani și, practic, „atât echipa de handbal, cât și echipa de volei au avut cea mai mare siguranță în banii pe care municipalitatea i-a acordat. Altele au fost rațiunile pentru care fie s-au fărâmițat echipe, vezi HCM, fie că se află acum într-un calendar înghesuit, vezi Volei Club Municipal. S-a ajuns la procese ca urmare a raportului Curții de Conturi. Aici chiar aș vrea să fac această distincție: noi nu am avut niciun fel de indiciu și nu am avut niciun fel de raport nefavorabil din partea vreunei instituții de control în ceea ce privește finanțarea, fundamentată absolut legal a cluburilor sportive. Nu ați auzit niciodată la Primăria municipiului Constanța despre vreun scandal legat de ilegalități în utilizarea folosirii fondurilor pentru cluburile sportive“. Potrivit lui Făgădău, Serhan Cadâr are o anumită frustrare competițională legată de cele două sporturi: handbal și volei. „El susține că handbalul a fost favorizat pe Legea 69, în condițiile în care cluburile nou-născute au venit de la început și au solicitat finanțarea pe Legea 69, care a apărut între timp. Volei Club Municipal nu se află în această situație pentru că nu vorbim despre un club nou-înființat, ci despre un club care a început procedura de finanțare pe Legea 350, adică un alt tip de procedură, încă din luna mai a acestui an. Că durează atât, nu este vina mea”.    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oaspeţi din volei şi de la DJST Constanţa la Oratoriul „Don Bosco“, în programul „Campionii României în şcoală, liceu şi universitate“ (galerie foto)

11 Jul 2019 2549

Florin Voinea, Sergiu Stancu şi Sorin Mocanu au înfiinţat Academia de Volei Tomis Constanţa (galerie foto)

21 Jul 2017 4334

Federaţia Română de Volei i-a chemat la judecată pe Sorin Strutinsky şi Serhan Cadâr

09 Feb 2017 2442

Supervizor.ro Restanţe salariale la jucători de peste un milion de lei, inclusiv din 2014. CJ „s-a lins pe bot“ de 500.000 de euro

01 Nov 2016 2439

Marş comemorativ pe două roţi Zeci de motociclişti au ambalat motoarele în Constanţa (galerie foto + video)

01 Oct 2016 5402

Editorial La Constanţa, există viaţă şi după moartea simbolurilor

27 Sep 2016 3197

Tribunalul Constanţa a dispus intrarea în faliment a CVM Tomis Constanţa

19 Sep 2016 2814

Voleibalistul Andrei Spînu a reclamat-o în instanţă pe CVM Tomis Constanţa

30 Aug 2016 2950

CVM Tomis Constanța, chemat în instanță de Andrei Laza

28 Jun 2016 2193

O nouă lovitură pentru Clubul de Volei Tomis Constanţa, condus de Strutinsky! Iată câţi bani trebuie să restituie CJC-ului! (document)

15 Apr 2016 4142

CVM Tomis Constanţa participă cu echipele de speranţe şi mini-volei la faza finală a Campionatului Naţional

07 Apr 2016 2250

Serhan Cadâr a candidat pentru funcţia de şef al FRV „Vreau să dovedesc că proiectul meu este viabil“

01 Apr 2016 2160

Astăzi sunt alegeri la Federaţia Română de Volei. La funcţia de preşedinte candidează şi Serhan Cadâr

31 Mar 2016 2829

Serhan Cadâr şi-a lansat candidatura la şefia FRV „Vreau la Federaţie pentru voleiul românesc“ (galerie foto)

18 Mar 2016 2546

Serhan Cadâr şi-a lansat la Constanţa candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Volei

17 Mar 2016 2075