Sport

Dă FC Viitorul lovitura? Cine ar putea cumpăra 60% dintre acțiunile clubului

60% dintre acțiunile echipei de fotbal FC Viitorul ar putea fi achiziționate în viitorul apropiat de eMAG (20%), de Mobexpert (20%) și de o puternică firmă de IT din România (20%), după cum precizează Digi Sport.

Președintele clubului constănțean, Gică Popescu, a declarat la emisiunea Fotbal Club a postului mai sus menționat că, în ultimele luni, au avut loc întâlniri și s-au făcut pași importanți în ce privește obiectivul FC Viitorul de a aduce la echipă oameni potenți financiar.  

   

Sper ca ultimii pași să fie făcuți cât mai repede. Noi dorim să facem acest lucru cât mai repede. Noi am găsit interesul unor oameni cărora le-a făcut proiectul. Important e să se întâmple. Obiectivele vor rămâne aceleași, a menționat Gică Popescu, potrivit digisport.ro.


În decembrie 2018, s-a referit pe larg la acest subiect și Gică Hagi, managerul ethnic și patronul FC Viitorul.
 

În cei zece ani, am obţinut performanţe foarte mari. Ce am făcut noi va rămâne în istorie. Am obţinut cele mai multe titluri naţionale la juniori, am dat jucători foarte mulţi la loturile naţionale, iar la seniori am ieşit campioni, cu 57% dintre jucători proveniţi din Academie. Viitorul a fost cea mai tânără campioană. Acum ne gândim la etapa a doua. Mă gândesc să atingem cu FC Viitorul un nivel şi mai înalt, să devenim şi mai mari. Să ne luptăm cu cei mai mari. Următorul proiect va fi unul mai puternic. La Constanţa, s-a făcut ceva serios, dar, de la anul, ne dorim să ne dezvoltăm şi să ne perfecţionăm. Dacă nu vom atinge acest deziderat, voi susţine în continuare clubul, dar nu mă veţi mai vedea pe banca Viitorului. Eu vreau să fiu cel mai bun şi să câştig. Aceasta e mentalitatea mea, a spus atunci Gică Hagi. 

 
Ca FC Viitorul să devină o echipă foarte puternică, e nevoie de investiţii mari în lotul de jucători, iar pentru aceasta Gică Hagi îşi doreşte lângă el parteneri.
 

Am ajuns la un anumit nivel, iar eu am nevoie de o altă mare provocare. Va fi greu, dar îmi doresc parteneri care să vină lângă mine, să facem o echipă frumoasă. Dacă nu se va reuşi, dragi constănţeni, pe mine nu mă veţi mai vedea pe banca tehnică a FC Viitorul. Alcătuim un club privat, societate pe acţiuni, iar parteneri înseamnă acţionari. Hai să vă zic câţi o să fie. 9+1. Asta îmi doresc eu, e gândul meu. Nouă acţionari şi eu al zecelea, toţi egali. Eu aşa am gândit-o, dar depinde cât vrea fiecare, poate fi şi unul singur, care să ia 90%. Eu vând 90%. Aşa că am făcut public oferta. Nu mi-a făcut nimeni temele, eu am gândit-o. 9+1. Eu am jucat cu numărul zece pe tricou, iar zece e cel mai bun. Strategia mea e să fii cel mai bun. Aşa o văd eu, o simt. Decarul are rolul cel mai important, de a face diferenţa, e play-maker-ul. Din punct de vedere tehnic, eu voi avea votul de aur. Să dau partea administrativă la cineva, iar tehnicul să-l ţin eu. Cred că partea tehnică, în următorii cinci ani, tot eu trebuie s-o duc, să-i propun Consiliului Director strategia tehnică. Dar cred eu că şi ei vor aceasta, să rămân eu pe partea tehnică. Nimeni nu vrea ca eu să plec. Gândul e unul singuri, de a fi mai puternici. Unde sunt mai mulţi, puterea creşte. Am făcut public oferta acum. Vom vedea, acum nu e nimic, poate se întâmplă, poate nu. Dar cred că, într-o bună zi, se va întâmpla. Cu siguranţă, baza clubului va sta în continuare în Academie, care să producă jucători, dar vrem să obţinem performanţe deosebite cu echipa mare. Proiectul meu e de a crea o echipă românească importantă, care să ajungă după trei - patru ani să se bată în Europa la un nivel foarte bun, adică să aibă pretenţii să intre în Liga Campionilor şi în Europa League, a detaliat Gică Hagi, în decembrie 2018.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul s-a impus în meciul amical cu Academica Clinceni (galerie foto)

16 Nov 2019 1342

Constanţa. Programul sportiv din weekend FC Viitorul, meci amical, sâmbătă, cu Academica Clinceni

16 Nov 2019 964

Trei fotbaliști de la FC Viitorul, titulari în meciul de tineret România - Finlanda 4-1 (galerie foto)

14 Nov 2019 523

Constanța Fotbaliști de la FC Viitorul, în mijlocul copiilor de la Școala 3 „Ciprian Porumbescu“ (galerie foto)

14 Nov 2019 544

Constanţa. Surprize din partea campionilor FC Viitorul şi Academia Hagi sărbătoresc zece ani de activitate printr-un eveniment inedit

12 Nov 2019 1410

FC Viitorul, meci amical contra unei echipe de Liga 1

11 Nov 2019 524

„Fiecare meci va fi un test“ Gică Hagi, nemulțumit de inconstanța fotbaliștilor de la FC Viitorul (galerie foto)

11 Nov 2019 959

FC Hermannstadt - FC Viitorul, meci cu trei penalty-uri, dintre care două ratate!

08 Nov 2019 650

În echipa etapei! Cătălin Căbuz, „Spiderman“ nu numai de Halloween. Intervenţiile sale din poarta FC Viitorul sunt de adevărat om-păianjen (galerie foto)

08 Nov 2019 1402

Cât costă biletele de intrare la meciul FC Viitorul - Sepsi Sf. Gheorghe

07 Nov 2019 885

Louis Munteanu, de la FC Viitorul, e primul fotbalist născut în anul 2002 care marchează în Liga 1

07 Nov 2019 639

Echipele U19 și U17 ale Academiei Hagi, calificate în optimile Cupei României

06 Nov 2019 628

FC Viitorul, meci cu FC Hermannstadt în Liga 1 Cătălin Căbuz - „Vrem victoria. Altă soluție nu avem“

06 Nov 2019 770

Louis Munteanu, noul puşti minune de la FC Viitorul O zi de neuitat. La 17 ani, a marcat primul gol în Liga 1! Ce i-a spus Hagi (galerie foto)

04 Nov 2019 1469

Medalie pentru „Rege“ Gică Hagi, skandenberg cu multiplul campion Ion Oncescu, la Campionatul Mondial de la Constanța

02 Nov 2019 1322