Dă gol după gol Eric de Oliveira, de la FC Viitorul, la un pas de a deveni cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1

Eric de Oliveira a marcat şi în victoria FC Viitorul cu FC Hermannstadt (3-2), din etapa a treia a Ligii 1. Brazilianul de 34 de ani a ajuns la trei reuşite în acest start de sezon, punctând în toate cele trei meciuri susţinute de echipa de pe litoral.
 
Golul din disputa cu formaţia din Sibiu este al 62-lea marcat de Eric în Liga 1! Mijlocaşul de atac al FC Viitorul este la numai două goluri de recordul unui alt brazilian, Wesley, cel mai bun marcator străin de până acum din istoria campionatului României, cu 64 de reuşite. Însă, având în vedere forma lui Eric, acest record va cădea în scurt timp. Brazilianul de la FC Viitorul a înscris cele 62 de goluri astfel: 36 pentru Gaz Metan Mediaş şi câte 13 pentru Pandurii Tg. Jiu şi FC Viitorul.

Top 10 al marcatorilor străini din pprima ligă din România arată astfel: 1. Wesley da Silva (FC Vaslui, Politehnica Iași) - 64 goluri, 2. Eric de Oliveira (Gaz Metan, Pandurii, Viitorul) - 62 goluri, 3. Bojan Golubovic (Ceahlăul, Poli Iași, FCSB, Gaz Metan, FC Botoșani) - 55 goluri, 4. Harlem Gnohere (Dinamo, FCSB) - 52 goluri, 5. Pantelis Kapetanos (FCSB, CFR) - 48 goluri, 6. Thaer Bawab (Gloria Bistriţa, Gaz Metan, Universitatea, FCSB, Dinamo, Concordia) - 42 goluri, 7. Kehinde Fatai (Farul Constanţa, Astra) - 41 goluri, 8. Mike Temwanjera (FC Vaslui) - 39 goluri, 9. Azdren Llullaku (Gaz Metan, Poli Iaşi, Astra) - 37 goluri, 10. Sulejman Demollari (Dinamo) - 36 goluri.
 

„L-am «ameninţat» puţin“

 
Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a subliniat evoluţia lui Eric din disputa cu FC Hermannstadt. „Combinaţia de la golul lui Eric îmi aminteşte de la faza noastră din dreapta, de la golul din America. Eric are şi el calitate mare, a alergat mult astăzi (n.r. duminică). A slăbit, cum voiam eu, l-am «ameninţat» puţin. E bine. Dacă-l avem pe Eric în formă mare, plus cu ceilalţi, care sunt buni, avem o şansă în plus să ne luptăm acolo sus. Acesta e obiectivul meu cu Eric, să-l fac să fie în formă. Mai e şi Iancu acolo, mai e şi Măţan, Pitu, Lies Houri. Deci avem nişte opţiuni importante. Jucători cu experienţă, dar şi tineri. În poziţia de decar avem ce să punem“, a spus Hagi.
 

Victoria cu numărul 100!

 
FC Viitorul are punctaj maxim după primele trei etape ale Ligii 1, ocupând locul întâi. Succesul contra FC Hermannstadt este al 100-lea din Liga 1 al formaţiei constănţene! „Ştiam de la început că va fi foarte dificil (n.r. meciul cu echipa din Sibiu). E greu să joci din trei în trei zile. Am întâlnit un adversar care, faţă de anul trecut, şi-a îmbunătăţit lotul cu jucători cu experienţă, cu multe meciuri în Liga 1. Sunt fericit că am câştigat şi am marcat trei goluri.
 
Chiar dacă au şi primit două goluri, în mare, băieţii şi-au făcut datoria. Au alergat mult şi au avut răbdare să desfacă sistemul defensiv al adversarului. În prima repriză, am fost cam previzibili. După ce am intrat însă în joc, lucrurile au mers mai bine, adversarul a mai slăbit rezistenţa. Suntem pe primul loc, am marcat nouă goluri în trei meciuri, deci avem o medie de trei goluri pe partidă. N-am de ce să nu fiu fericit. Chiar dacă am şi primit, e bine că marcăm şi că învingem“, a spus „Regele“.
 

„Sunt «supărat» pe el că are barbă“

 
Şi în disputa cu FC Hermannstadt FC Viitorul a operat schimbări în formula de start, în condiţiile în care, în această perioadă, meciurile se succed într-un ritm ameţitor, în Liga 1 şi în Europa League. „Deşi ne-au plecat jucători importanţi, am început bine campionatul. Înseamnă că facem ceva bine şi să dea Domnul să mergem pe linia aceasta şi în continuare. Victoriile aduc încredere, iar schimbările în echipă aduc concurenţă. Astfel, mult mai mult jucători au ritmul jocului. În plus, au venit şi cei de la lotul de tineret. Azi (n.r. duminică) au jucat foarte bine, şi Ciobanu, şi Boboc, şi Ghiţă. Cresc de la meci la meci şi e bine. Au calitate. Mă bucur pentru Ciobanu, golul marcat îi va da şi mai multă încredere. Sunt «supărat» pe el că are barbă, dar e bine că a marcat. Are un picior foarte bun, trebuie să joace mai mult şi să simtă mai bine jocul. Astfel vor veni şi reuşitele, are o lovire a mingii foarte bună. Trebuie să aibă răbdare şi să lupte cu cei pe care îi are contracandidaţi pe post şi vor veni şi reuşitele“, a arătat Gică Hagi.
 

Şi stoperul Ţîru se lipeşte la gol

 
Marcator şi cu FC Hermannstadt, după cele două goluri din Belgia, cu KAA Gent, stoperul Bogdan Ţîru, noul căpitan al echipei, după plecarea lui Ianis Hagi, a fost remarcat şi el de Hagi. „Ţîru e în formă, mă bucur pentru el. Arată bine, joacă bine, îmi place. E jucătorul nostru cel mai constant, noul căpitan de echipă“, a punctat „Regele“.
 

De ce a fost schimbat Ganea în minutul 38

 

Acesta a explicat şi de ce l-a înlocuit de timpuriu duminică pe atacantul George Ganea, în minutul 38. „L-am văzut încă dinaintea meciului că e obosit. Iniţial, nu am vrut că încep cu el, dar am zis să dau omogenitate triunghiului din faţă, Eric - Ganea - Calcan, care au jucat împreună multe meciuri, şi anul trecut, în play-off. Am avut dreptate, era obosit şi era mai bine dacă nu-l băgam. În faţă, a venit şi Riva (n.r. Rivaldinho), îl pregătim, încă nu e la nivelul maxim. Dar ne cunoaşte bine şi ne va ajuta foarte mult şi el. De asemenea, îi va veni rândul şi lui Steliano Filip, iar la meciul de joi, cu Gent, în poartă va intra Căbuz. Uşor-uşor, le vom da la toţi posibilitatea, pentru că avem portari buni. Avem un lot omogen, mai avem până să evaluăm la sânge toate lucrurile. Cu CFR Cluj am avut şapte jucători noi faţă de sezonul trecut şi am câştigat. Şi Dan Petrescu a schimbat la CFR Cluj şi a câştigat cu Dinamo. Era important, că vine un meci greu în Israel şi ar fi extraordinar să se califice, ca şi celalte echipe româneşti din cupele europene“, a menţionat managerul tehnic al FC Viitorul.
 

Întâi Gent, apoi Sepsi Sf. Gheorghe

 
În etapa următoare din Liga 1, FC Viitorul va evolua în deplasare cu Sepsi Sf. Gheorghe, meciul fiind programat duminică, 4 august, de la ora 21.00. Până atunci, joi, 1 august, de la ora 18.00, pe teren propriu, FC Viitorul va disputa manșa secundă din turul doi preliminar al Europa League împotriva echipei belgiene KAA Gent, care s-a impus cu 6-3 în tur.

 

„Cu speranţă, se poate“

 
„E o încercare mare, deja de acum mă gândesc pentru joi. Am speranţă, după cum am evoluat în repriza a doua în Belgia. Jucăm acasă, cu publicul de partea noastră, iar, cu un joc inspirat şi cu şansă, ne putem califica. Gent are o echipă foarte bună şi va marca, astfel că noi trebuie să ne gândim să înscriem de la patru goluri în sus. Cât timp s-au întâmplat în fotbal atâtea minuni, produse şi de echipe româneşti, si străine, noi de ce să nu ne gândim? Să venim cu toţii la stadion montaţi. Cu speranţă, se poate. Avem jucători care pot face diferenţa. Nu le va fi uşor adversarilor. E o atmosferă bună în lotul nostru, avem patru zile să pregătim jocul“, a mai spus managerul tehnic al FC Viitorul.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
Citeşte şi:

Goluri de pus în ramă în FC Viitorul - FC Hermannstadt. A treia victorie pentru echipa lui Hagi, care e prima în clasament (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Eric de Oliveira, membru al staff-ului, a suferit un accident vascular cerebral! Mesajul campioanei României

26 Jun 2023 3506

Farul Constanța Rivaldinho vrea să-l depășească pe Eric de Oliveira și să devină cel mai bun marcator străin al clubului (VIDEO)

19 Jun 2023 2047

LIVE TEXT Farul Constanța, în vizită la School of London. O nouă acțiune din programul „Învățăm să fim campioni - Școala, primul pas spre performanță” (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Mar 2023 2470

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1797

A trecut un an de când FC Viitorul a cucerit Cupa României. Succes în prelungiri, în finala cu Astra Giurgiu! (galerie foto)

27 May 2020 3245

Eric de Oliveira, transferat de la FC Viitorul. Merge la o altă echipă din Liga 1

14 Jan 2020 1917

Luni, FC Viitorul se duelează cu „lanterna roșie“ a Ligii 1 Gică Hagi - „Avem nevoie de această victorie“

09 Dec 2019 1689

FC Viitorul joacă luni cu Sepsi Sf. Gheorghe la Ovidiu în Liga 1 (galerie foto)

25 Nov 2019 2439

Golgeterul campionatului Eric, de la FC Viitorul, l-a egalat pe Wesley în topul marcatorilor străini ai Ligii 1

13 Aug 2019 1623

„Spiritul de a domina şi a înscrie“ FC Viitorul a marcat în toate cele şapte partide de până acum din noul sezon. Medie de 2,42 goluri / meci (galerie foto)

06 Aug 2019 1799

FC Viitorul, punctaj maxim după două etape în Liga 1. Echipa lui Hagi a învins și Chindia Târgoviște și e prima în clasament

19 Jul 2019 2015

Gabriel Iancu a efectuat vizita medicală cu FC Viitorul şi va demara pregătirea alături de ceilalţi jucători (galerie foto)

13 Jun 2019 2664

FC Viitorul a învins clar Astra Giurgiu și a urcat pe locul trei în clasamentul Ligii 1

13 May 2019 1819

Victorie pentru FC Viitorul în meciul împotriva Astrei Giurgiu în etapa a patra din play-off-ul Ligii I de fotbal

08 Apr 2019 2026

Editorial Ce surprize ne mai rezervă FC Viitorul?

02 Feb 2019 2357