„Da, îmi doresc foarte mult!“ Cum a ajuns Bogdan Ţâru căpitan la FC Viitorul, la 20 de ani. Ce i-a spus Hagi atunci

Dublu campion naţional la juniori, campion al României la seniori (la finele sezonului 2016/2917), căpitan la loturile naţionale Under-17, Under-19 şi Under-21, trei selecţii la prima reprezentativă tricoloră. Sunt câteva dintre cifrele atinse de Bogdan Ţâru la doar 24 de ani, stoperul Viitorului, unul dintre purtătorii banderolei la echipa lui Hagi, fiind deja la al şaptelea sezon în Liga 1, unde a debutat la 17 ani şi adunat peste 130 de partide.
 
„Au trecut repede anii. Sunt aici din 2009, de când s-a înfiinţat Academia Hagi. Ani foarte frumoşi, din  care am învăţat multe şi care m-au ajutat să mă maturizez, atât profesional, cât şi ca om. Am învăţat cum să trăiesc într-un colectiv, cum să-mi fac prieteni noi şi cum să fiu disponibil să-i ajut pe toţi. Mi-am aşteptat rândul să joc. De când eram junior, mă pregăteam cu echipa mare, iar în weekend evoluam în juniori. Mi s-a dat şansa apoi la prima echipă. Am început să evoluez câte puţin, iar apoi am devenit titular“, povesteşte Bogdan Ţâru.
 
Revenit de la FC Voluntari, a ieşit campion
Fundaşul central a devenit căpitan al primei echipe la numai 20 de ani. „Mi-a spus atunci Mister că el şi staff-ul său s-au gândit să fiu căpitan. Am spus din prima da, că-mi doresc foarte mult. Banderola m-a responsabilizat şi mi-a dat încredere. Ca să fii un lider la FC Viitorul, trebuie să treci şi prin Academie, ca să vezi ce înseamnă conceptul. Am luat-o de jos, cu juniorii, câştigând cu ei primul titlu de campion naţional. Apoi am ieşit iar campion la juniori, iar, ca o încununare a muncii, a venit titlul şi la seniori. Am trăit un sentiment deosebit atunci. Am trecut printr-o perioadă mai grea, fiind accidentat, iar, când am revenit de la FC Voluntari, am câştigat campionatul. A fost extraordinar“, a punctat Bogdan.

„De aceea m-am apucat de fotbal“

În ultimul timp, fundaşul Viitorului nu a mai fost convocat la echipa naţională mare, dar speră în continuare că va mai juca sub tricolor. „Mă gândesc în continuare, pentru că, până la urmă, de aceea m-am apucat de fotbal, să reprezint ţara. Am fost acolo şi am luat pulsul. Sper să-mi vină şi mie rândul. Trebuie să am evoluţii cât mai bune, iar FC Viitorul să câştige şi să primească cât mai puţine goluri“, spune fotbalistul. 

În străinătate, ritmul face diferenţa

După ce-şi va încheia misiunea la FC Viitorul, Bogdan vizează o transfer în străinătate. O nouă provocare în cariera sa. „Mă gândesc şi la un transfer în străinătate, pentru că au trecut mulţi ani, m-am maturizat, iar când va veni timpul îmi doresc şi o altă provocare, să văd şi cum este în altă parte. Premier League este una dintre preferatele mele, dar toate campionatele sunt puternice. Îmi doresc să fac pasul la o echipă bună, să fie o altă perioadă din viaţa mea. Ca să reuşeşti afară, în primul rând trebuie să ai ritm. Iar aceasta ne spune mereu Mister, să dăm 100% la antrenamente, pentru că ritmul face diferenţa afară. Trebuie să fii serios, să-ţi vezi de treaba ta şi să încerci să te impui şi acolo“, a mai spus Bogdan Ţâru.
 

„Sper să reîncep seria golurilor“

 
Patru goluri de poveste în Europa League şi alte trei în Liga 1 l-au transformat pe vârful Viitorului, Denis Drăguş, la doar 19 ani, într-unul dintre cei curtaţi atacanţi din România. A contribuit din plin şi la ultimele două succese din Liga 1 ale Viitorului (pasă de gol la Botoşani, la reuşita lui Voduţ şi un gol de trei puncte de la Călăraşi), care au consolidat poziţia din clasament a echipei constănţene. „A fost o perioadă grea, ne aşteptam să avem deplasări dificile, urmând să întâlnim echipe incomode. Din fericire, am reuşit să ne îndeplinim toate obiectivele stabilite pentru aceste deplasări. Mă bucur foarte mult că, la Călăraşi, am reuşit să înscriu din nou, dar şi mai mult că echipa a câştigat. Sper să reîncep seria golurilor“, a precizat Drăguş.

Sâmbătă, meci la Ovidiu

Aflată pe locul patru, cu 25 de puncte (la numai patru lungimi în spatele liderului CFR Cluj), FC Viitorul joacă următorul meci de campionat, cel contra Concordiei Chiajna, din etapa a 15-a, pe teren propriu, la Ovidiu, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 18.00. În ierarhie, Concordia ocupă poziţia a zecea, cu 16 puncte. „Dacă nu îl privim foarte serios, va fi un meci dificil. Jucăm la victorie şi sperăm să o realizăm. La fiecare meci, aşteptăm cât mai mulţi suporteri să vină să susţină echipa. Ne ajută foarte mult. Suntem mult mai omogeni acum. Campionatul a început de ceva timp, avem o perioadă bună şi cam în fiecare an octombrie - noiembrie a fost perioada noastră cea mai bună. Până la finalul anului, luăm fiecare meci în parte, din care sperăm să scoatem maximum şi să fim cât mai sus în clasament. În continuare, doresc să joc cât mai bine şi în consecinţă să fiu chemat din nou la echipa naţională. E o onoare de fiecare dată când îmbraci trioul reprezentativei şi sper să o fac cât mai des“, a menţionat Denis Drăguş.
 
Sursa foto: FC Viitorul
 
 
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un fost ambasador la Sfântul Scaun de la Vatican, hirotonit diacon

26 Jun 2023 945

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 11 ianuarie 2023

13 Jan 2023 1885

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 aprilie 2022

29 Apr 2022 1805

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 aprilie 2022

21 Apr 2022 2022

Șefii ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței și ministrul Economiei, convocați de Nicolae Ciucă, în urma creșterii prețurilor la carburanți

10 Mar 2022 1752

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 2 septembrie 2021

03 Sep 2021 2656

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 februarie 2021

04 Feb 2021 2002

Spitalele din județul Constanța, date exemplu de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Mai multe paturi pentru bolnavii de Covid-19

30 Oct 2020 5182

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 octombrie 2019

16 Oct 2019 3310

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 septembrie 2019

18 Sep 2019 3327

CS Farul Constanţa, de două ori pe podium la Campionatul European de culturism şi fitness (galerie foto)

08 May 2019 4030

Fundaşul Bogdan Ţâru speră ca FC Viitorul să aibă un parcurs cât mai lung în Europa League

01 Jun 2018 1880

Tricou special pentru Bogdan Ţâru, la atingerea a 100 de meciuri pentru FC Viitorul

20 Mar 2018 2437

Fotbalişti de la FC Viitorul, în lotul tricolor România dispută diseară meciul cu Armenia din preliminariile Mondialelor

01 Sep 2017 2091

Şi-au aflat programul din Liga 1 FC Viitorul joacă duminică cu FC Voluntari pentru Supercupa României

08 Jul 2017 2273