„Da, ne vom implica şi vom ajuta echipa“ Consiliul Local şi CJ Constanţa şi-au afirmat sprijinul pentru SSC Farul (galerie foto + video)

Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, unicul finanţator din sezonul trecut al SSC Farul, Ciprian Marica, şi Lorand Balint, managing director la Publicis Sport & Entertainment, au participat ieri la o conferinţă de presă în care s-a anunţat că din sezonul 2019/2020 SSC Farul se va bucura de sprijinul autorităţilor locale, atât financiar, şi de altă natură.
 
Declaraţiile au fost fără echivoc: Consiliul Local Municipal Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa vor sprijini clubul de fotbal din sezonul viitor, unul în care toată suflarea faristă îşi doreşte promovarea în Liga 1. „Am trecut peste un an greu, în care ne-am bătut pe toate fronturile în ce priveşte organizarea şi lupta din teren pentru a ne atinge obiectivele. Cel mai important ţel atins a fost evitarea retrogradării. Organizarea clubului arată cu totul altfel astăzi. Încerc tot ce pot pentru a atrage lângă mine oameni competenţi, care să se pună în slujba sportului şi implicit a fotbalului. Am fost singurul suisţinător în acest an. Nu-mi doresc să fiu patronul Farului, ci unul dintre pilonii de susţinere ai acestui club de tradiţie al Constanţei“, a declarat Ciprian Marica, cel care a dezvăluit că, tot ieri, SSC Farul a primit licenţa pentru sezonul 2019/2020 al Ligii a 2-a.
 

„Sper ca Farul să revină ce a fost“

 
Horia Ţuţuianu a precizat că, de ceva timp, poartă discuţii cu Decebal Făgădău şi cu Ciprian Marica pentru a găsi cea mai bună formulă de a ajuta Farul şi de a se reuşi promovarea în sezonul 2019/2020. „Farul este o echipă pentru care eu am suferit, m-am bucurat şi de multe ori, când mergeam la meciuri, trânteam cu pumnul în masă. De când a venit Ciprian în Constanţa eu l-am susţinut. Am zis că facem tot posibilul ca echipa fanion a oraşului şi a judeţului să nu moară. Nu i-a fost uşor, iar prin întâlnirea de azi (n.r. ieri) ratificăm un lucru: autorităţile judeţene şi municipalitatea susţin echipa Farul Constanţa. Ştiu ce vrea şi ce poate Ciprian. Anul trecut, prin proiectele avute, am susţinut echipa, prin grupele de copii, şi o vom face şi anul acesta. Sper ca echipa Farul să revină ce a fost şi mai mult decât atât. Sper ca la sărbătoarea de 100 de ani să ne bucurăm de accederea în Liga 1. Vreau să fie un semnal clar pentru toţi suporterii că da, ne vom implica şi vom ajuta echipa Farul Constanţa“, a arătat preşedintele CJC Constanţa.
 

Se va propune să devină membri la club

 
Prin lumina sprijinului pe care îl vor acorda clubului, se va propune în şedinţe de Consiliu Local, respectiv Municipal ca municipiul Constanţa şi judeţul Constanţa să devină membri la Farul. „Am ajuns într-un punct de convergenţă, iar într-un timp foarte scurt voi propune Consiliului Local ca municipiul Constanţa să devină membru al clubului. Semnalul de astăzi (n.r. ieri) este unul extrem de puternic şi de ferm de susţinere. Mi-aş dori ca semnalul să fie unul de coagulare. Mi-aş dori ca toate cluburile sportive să genereze încredere, iar comunitatea de afaceri să fie alături de ele. Invit toţi operatorii economici din judeţ să vină alături de Farul, de Viitorul, de CS Farul, de tenis de masă, de oricine. Farul este o echipă de tradiţie şi ne îndreptăm spre 100 de ani. Centenarul ni-l dorim sărbătorit cum se cuvine. Este nevoie de pasiunea cu care ne unim. Operatorii economici pot ajuta cu orice, de la infrastructură la finanţare“, a arătat Decebal Făgădău.
 

Emoţia pozitivă

 
Primarul Constanţei a remarcat „imaginea profesionistă cu care lucrează Farul în acest moment“. „Trebuie să construim o emoţie pozitivă. În sport trebuie să dăm credit profesioniştilor. După ce se va depune proiectul de către Farul, veţi vedea concret sprijinul. Obiectivele echipei şi le stabilesc ei, nu le stabileşte primarul. Ei şi le asumă într-un proiect, care se evaluează şi se include într-un contract de finanţare. Eu nu asigur decât un cadru instituţional, onest şi transparent“, a precizat Decebal Făgădău. Pe lângă finanţare, sprijinul autorităţii locale se traduce şi prin „investiţii pentru buna funcţionare a stadionului, investiţii în spaţiile anexe, parteneriatul pe care municipalitatea îl poate aduce cu mediul de afaceri, cu mediul universitar şi cu celelalte cluburi sportive“.
 

O echipă de fotbal nu e uşor de ţinut

 
„Cum va fi susţinut clubul? Infrastructură şi finanţare. O echipă de fotbal nu e uşor de ţinut. Ciprian nu e patronul clubului, el a susţinut echipa şi de aceea vom analiza oportunitatea de a deveni şi noi membri ai clubului. Farul este echipa oraşului şi a judeţului, cea mai reprezentativă din ultimii 100 de ani“, a punctat Horia Ţuţuianu.
 

Vrea să vadă un meci Farul - Viitorul în Liga 1

 
Decebal Făgădău a atins şi subiectul sensibil al infrastructurii sportive la Constanţa, şi în particular stadionul municipal. „Stadionul este al oraşului şi nu vă ascund că doresc ca atât Farul, cât şi Viitorul să joace pe acest stadion şi să facem un nou stadion la Constanţa, întrucât merităm. Sperăm să reuşim, cu program guvernamental, cu sprijin al comunităţii, cu fonduri europene (dacă vor fi disponibile, acum nefiind). În mod evident, Constanţa merită infrastructură sportivă modernă. Farul şi Viitorul sunt branduri cu care te poţi asocia. Le folosesc pe amândouă, întrucât nu vreau să fiu acuzat de partizanat. Aş vrea să văd un meci Farul - Viitorul în Liga 1 sau un merci european la Constanţa“, a punctat Decebal Făgădău.
 

Asigurările lui Marica

 
SSC Farul trebuie să se mişte repede, întrucât noul sezon bate la uşă. „Clubului îi revine sarcina de a construi un proiect şi un buget, cu care să venim în faţa primarului, a preşedintelui CJC, şi a consilierilor, încercând să-i convingem că planul nostru este unul sustenabil şi realist. Depinde de cât de repede ne vom mişca. Asigur autorităţile şi pe toţi constănţenii de transparenţă şi profesionalism şi de cele mai bune intenţii pentru Constanţa şi pentru comunitatea locală. Îmi doresc să jucăm cu Farul la anul în prima ligă. Dar vreau să fiu şi realist, multe echipe s-au reunit deja, au un lot format, au început deja pregătirea. Voi face tot ce depinde de mine ca să ne luptăm la promovare, să avem o formaţie solidă şi cu jucători ambiţioşi, care să facă cinste Constanţei şi renumelui clubului“, a precizat Ciprian Marica.
 

Îşi asumă datoriile

 

Referitor la problemele cu care s-a confruntat SSC Farul pe finalul sezonului trecut, fostul internaţional a arătat: „Nu ne-a fost uşor în sezonul trecut, însă lucrurile nu au stat atât de rău la Farul. Să ne aducem aminte că echipa a făcut deplasările cu avionul. Nu ştiu câte formaţii de Liga a 2-a au procedat aşa. Atât la Constanţa, cât şi în deplasare jucătorii au fost cazaţi la hoteluri de patrtu stele. Unele lucruri au fost exagerate. Farul a avut condiţii şi va avea în continuare. Este foarte adevărat că sunt unele restanţe salariale, dar pe care mi le-am asumat şi mi le asum. Nu le-am putut rezolva în cel mai scurt timp, dar vă asigur că nimeni de la Farul nu a avut restanţe salariale de trei luni, cum totuşi se întâmplă în fotbalul românesc. Aceste datorii de astăzi ale Farului le voi duce la zero, tocmai pentru a avea un start de sezon aş acum trebuie din toate punctele de vedere“.
 

„Veniţi, este linişte, este stabilitate!”

 
Decebal Făgădău a ţinut să transmită „un mesaj de încredere“ pentru jucători, antrenori şi alte persoane în ce priveşte situaţia actuală de la SSC Farul: „Gâlceava la Constanţa s-a terminat. Veniţi, este linişte, este stabilitate! Oricine vrea să construiască, să-şi facă un nume sau să-şi conserve un nume la Constanţa o poate face liniştit. Vremurile de reaşezare s-au încheiat. Acum este un teren propice pentru construcţie. Altfel, credeţi-ne, nu am fi fost aici, suntem oameni serioşi!“.

 

Cele trei motive care au împiedicat finanţarea în sezonul trecut

 
Primarul Constanţei a explicat de ce Consiliul Local nu a sprijinit financiar SS Farul şi în sezonul trecut, în Liga a 2-a, după ce o făcuse în Liga a 3-a. „Au fost trei motive extrem de palpabile: 1. După ce au promovat, a urmat o gâlceavă. Nu se mai înţelegeau om cu persoană şi invers; 2. Ciprian a cumpărat brandul FC Farul, iar până să ajungă la înţelegere cu suporterii m-a notificat că nu am cum să finanţez o altă echipă Farul, când el este titularul mărcii; 3. După ce Ciprian şi suporterii au ajuns la un consens, s-a modificat legea, care spune că în decursul unui an calendaristic nu ai dreptul să semnezi două contracte. Or, noi aveam deja unul încheiat în 2018, pentru returul pe care l-am finanţat cu SSC Farul. Ciprian şi-a asumat că va închide sezonul competiţional 2018/2019. Ne aşezăm la masă şi construim un sezon 2019/2020 curat, de zero, pe baze sănătoase“, a menţionat Făgădău.
 
Sursa foto/video: ZIUA de Constanţa
 
Citeşte şi:
 
LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 512

Constanța. Asociaţia Fotbal Club Unirea a intrat în faliment! Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, s-a opus (MINUTĂ)

24 Apr 2024 366

Au trecut 23 de ani de la meciul de retragere al lui Gheorghe Hagi (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 331

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 2636

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 1430

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 610

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1309

Farul Constanța Fotbalistele, pe drumul către titlul de campioană. Victorie în deplasare cu Poli Timișoara

21 Apr 2024 757

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 895

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 766

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1471

LIVE TEXT. Superliga 2023/2024 CFR Cluj a deraiat la Ovidiu! Farul Constanța a învins cu 5-1 și urcă pe locul doi în play-off! (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1132

Farul Constanța Revelația Ionuț Cojocaru - „Peste cinci ani, mi-aș dori să fiu la AC Milan și să joc cu România la un turneu final“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 947

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 664

Superliga 2023/2024 FCSB poate obține titlul de campioană a României încă din acest weekend

19 Apr 2024 970