Dacă îl învinge pe Atakan Arslan, intră în elita kickboxingului Meci de cinci stele pentru Alex Filip la Superkombat

Luptătorul constănţean Alex Filip va avea parte, pe 1 august, la gala Superkombat, de cel mai dificil adversar de până acum din promoţie. Atakan Arslan se antrenează în Thailanda şi este mândria Turciei
Component al CS Oyama Karate Constanţa, unde e pregătit de Marius Burlacu, Alex Filip (poliţist la BCCO) se va duela pe 1 august, la Constanţa, cu turcul Atakan Arslan (numărul 1 în ţara sa, unde e foarte popular, şi pe poziţia a 13-a în lume la categoria sa de greutate). Arslan cochetează şi cu lumea filmului, şi cu podiumul de modă şi are o experienţă mai mare decât Filip în galele pe reguli K-1. Alex va susţine cu această ocazie al patrulea meci la Superkombat, iar triumful i-ar asigura pătrunderea în elita kickboxingului.

Într-un an de Superkombat, Alex Filip a strâns trei meciuri, având două victorii (contra lui Roman Palamar şi a lui Alex Irimia) şi o înfrângere (la Bogdan Năstase). Debutul său a fost unul memorabil, făcându-l KO pe Palamar, la Constanţa, cu o lovitură de picior care a făcut înconjurul lumii şi care a fost desemnată a doua ca spectaculozitate în Superkombat pe anul 2014. Pe 1 august, Alex (1,80 m şi 77 kg) se află în faţa meciului carierei. Născut la Istanbul, în urmă cu 25 de ani, adversarul său are 1,88 m şi 77 kg, iar până acum a susţinut 26 de partide, câştigând 18 (14 prin KO, patru la decizie) şi pierzând opt. Acum câteva luni, a ocupat şi locul 11 în lume. Filip va susţine aşadar o partidă de cinci stele, contra celui mai puternic adversar al său de până acum, meciul urmând a fi transmis în direct de Eurosport.

Invitat la un dineu de preşedintele Turciei


„Voi avea, probabil, cea mai grea partidă din cariera mea de până acum, contra unui adversar foarte bun. Dar, în acelaşi timp, această confruntare este şi o rampă de lansare către kickboxingul mondial. Îl ştiu pe Atakan Arslan. Este cam de aceeaşi înălţime cu ultimul luptător cu care m-am confruntat, Alex Irimia. Arslan se antrenează în Thailanda şi luptă în Glory, susţinând meciuri la Istanbul şi Dubai. Mă antrenez tare şi sper să am câştig de cauză“, a declarat Alex Filip, campion de Kyokushin Karate. În gala de pe 1 august, de la Constanţa, luptătorul turc îşi va face debutul la Superkombat. Atakan Arslan e foarte cunoscut în Turcia, atingând un nivel de popularitate comparativ cu cel al lui Andrei Stoica în România. Recent, Arslan a fost invitat la un dineu de însuşi preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

De la pompier a trecut la model şi actor


Dacă, în afara ringului, Alex Filip este poliţist la Brigada de Combatare a Criminalităţii Organizate Constanţa, Atakan Arslan cochetează cu moda (a defilat, ca model, la Fashion Week Dubai şi Fashion Week Milano), dar şi cu lumea filmului, jucând în Taken 2. Luptătorul pe care l-a învins Filip, acum o lună, în precedentul meci de la Superkombat, Alex Irimia, este pompier, în vreme ce un alt adversar al constănţeanului, în faţa căruia a pierdut, Bogdan Năstase, vine din comuna ieşeană Coarnele Caprei, unde se ocupă cu oieritul.

Evoluează, sigur, şi Mădălin Crăciunică, şi Eduard Chelariu


La gala Superkombat de la Constanţa, de pe 1 august, a patra a anului, vor mai evolua sigur doi constănţeni, Mădălin Crăciunică (Keru Kento; antrenor, Lucian Stoicoci) şi Eduard Chelariu (Kickbox Ursoi; antrenor, Iulian Ursoi), dar nu e exclus să lupte şi alţi sportivi locali. „Nu ne vom opri, ci luptăm până la capăt, pentru a ne atinge scopul. Pe 1 august, avem un nou test extrem de important, împotriva unui senegalez. Vă aşteptăm în număr cât mai mare să îl susţineţi pe Mădălin Crăciunică, «micul Bonjasky», în drumul său către glorie“, a spus Lucian Stoicoci. Cu ocazia aceluiaşi eveniment, campionul mondial Superkombat Andrei Stoica îşi va pune iar titlul în joc (pentru a treia oară), adversarul său urmând a fi Fred Sikking, din Olanda. Dublu campion la kickbox şi de trei ori campion la muay-thai, Sikking este clasat pe locul 14 în lume, iar palmaresul său cuprinde 45 de victorii, 19 înfrângeri şi un egal.

Iron contra King Kong


La Constanţa va lupta, după o pauză de un an şi jumătate, şi Raul „Iron“ Cătinaş, meciul dintre luptătorul român şi Viktor „King Kong“ Bogutski, din Rusia, un uriaş de 1,93 m înălţime şi 110 kg greutate, urmând a fi al doilea ca atractivitate, după cel al lui Andrei Stoica. Într-o altă confruntare, Dorin Robert se va confrunta cu Gokhan Gedik, iar din program nu vor lipsi nici Bogdan Stoica sau Fabio Kwasi. Organizatorii au la gală şi doi oaspeţi speciali, fostul luptător Remy Bonjasky şi actriţa Kristanna Loken, care a jucat în Terminator 3 - Supremaţia Roboţilor, alături de Arnold Schwarzenegger.

Sursa foto2: gloryworldseries.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Antrenorul de kickboxing Alex Filip, concurent la „Insula de 1 Milion“, în Republica Dominicană. Reality de aventură! (VIDEO)

08 Mar 2024 3186

Box George Edmond Maradin, campion de ziua sa de naștere! CS Farul Constanța, aur și bronz la Naționalele de tineret (GALERIE FOTO)

05 Dec 2023 1445

Sharks Gym Constanța Luptătorul Mădălin Pîrvulescu, victorie-fulger la Viena, în gala „Vendetta“

10 Oct 2023 1625

Constanța Ștefan Orza, în semifinale la Dynamite Fighting Show. „Sunt pompier, de scânteile de pe afiș nu îmi este frică!“ (GALERIE FOTO)

08 Jul 2023 2448

Luptătorul Eduardo Maradin, de la Sharks Gym, victorie în Republica Moldova. „A reprezentat România și Constanța cu mândrie!“ (GALERIE FOTO)

29 Mar 2023 2519

Pompier la ISU „Dobrogea“ Ștefan Orza, primul luptător constănțean care va evolua în promoția Glory. „Din Moșneni, Constanța, România - în toată lumea!“

07 Feb 2023 9804

Sharks Gym Constanța Luptătorul Alex Filip, câștigătorul secțiunii „Revenirea anului“ la premiile Dynamite Fighting Show

13 Jan 2023 2904

Sharks Gym Constanța Ștefan Orza și Alex Filip, nominalizați pentru superlativele sezonului 2022 în promoția Dynamite Fighting Show

03 Jan 2023 1791

Ștefan Orza, Mădălin Pîrvulescu și Alex Filip Luptătorii Sharks Gym Constanța, șapte victorii în opt meciuri în 2022, în galele profesioniste

30 Dec 2022 3426

Mamaia Meciuri spectaculoase la gala Urban Legend Next Star (GALERIE FOTO)

12 Nov 2022 2064

Ionuț Lăuneanu, de la Viitorul Fântânele, și Eduardo Maradin, de la Sharks Gym Constanța, meciuri deosebite la gala MFS Kids (GALERIE FOTO)

23 Jun 2022 2393

„Pensie lungă, moşu nostru!“ Ştefan Orza, luptător şi pompier. A fost coleg la salvatori cu tatăl său, care i-a predat ştafeta (galerie foto)

02 Nov 2021 12126

Ultimul meci al constănțeanului! Gala OSS Fighters 6. În main event, Alex Filip se va duela cu georgianul Levan Guruli

08 Jul 2021 4575

La gala OSS Fighters, de la Mamaia, luptătorul Alex Filip va disputa ultimul său meci

16 Jun 2021 5055

UPDATE Super-meciul dintre Alex Filip și Daniel Stefanovski, de la gala OSS Fighters, reprogramat. Ce s-a întâmplat

03 Aug 2020 3725