Daniel Vasile, super-jucătorul finalei Cupei României „Ne-am pus inima pe teren. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm“

  • HC Dobrogea Sud Constanța și campioana Dinamo București au disputat finala mare a Cupei României.
  • „Câinii roșii“ s-au impus, diferența făcând-o lotul lor superior.
  • Daniel Vasile, Ionuț Nistor și Vitaly Komogorov, de la HCDS, distincții individuale după Cupă.


Prin disputarea finalei Cupei României (pentru al doilea an la rând), clasarea pe locul trei în campionat și calificarea din nou în cupele europene, echipa masculină HC Dobrogea Sud Constanța se menține în prim-planul handbalului românesc.

În ultimul act al Cupei, „delfinii“ au întâlnit campioana Dinamo, formație care domină de ani bună întrecerea internă, iar diferența a făcut-o lotul superior al „câinilor roșii“. HCDS a făcut o primă repriză foarte bună, dar a cedat în partea secundă, când oboseala și-a spus cuvântul, pe fondul efectivului redus de jucători. „Pot să le spun doar mulțumesc și bravo băieților mei. În primele 25 de minute, am fost echipa mai bună, dar nu am mai avut energie. E clar că numai cu 8-9 jucători era greu să rezistăm. Ar fi fost mai bine la turneu cu o zi liberă, dar asta e situația din cauza Covid. În șapte zile am folosit maximum 11 jucători și am pierdut energie. Cred că în situația asta a fost maxim ce puteam obține“, a declarat antrenorul principal al HCDS, Djordje Cirkovic, conform site-ului oficial al clubului de pe litoral.


An de an, am rămas în top“

„Pentru noi cel mai important este că, an de an, am rămas în top. În sezonul ăsta am promovat și jucători de la academie. E greu să ai și dezvoltare, să iei și trofee. În meciul pentru titlu, am fost opt - nouă jucători și trei juniori pe bancă. Nu e ușor să joci un turneu și o finală cu Dinamo, care are 25 de jucători“, a menționat, conform aceleiași surse, George Buricea (41 de ani), antrenor secund, dar, până la finele acestui sezon, și jucător. Legendarul handbalist a decis să se retragă definitiv din activitatea de handbalist, dedicându-se exclusiv antrenoratului.


În echipa ideală a turneului Final 4

Graţie evoluţiei deosebite din ultimul act al Cupei, portarul Daniel Vasile, de la HC Dobrogea Sud, a fost desemnat Super-Jucătorul finalei. „Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, ne-am pus inima pe teren și a fost plăcut din nou să îi simțim aproape pe suporteri. Dar lipsa de efectiv și-a spus cuvântul. Am încercat, ne-am ținut după ei cât am putut. Îmi pare rău că nu am reușit mai mult“, a spus goal-keeper-ul. „Am făcut o primă repriză excelentă, după care ne-au cam lăsat bateriile. N-am avut schimbări, am găsit greu drumul către gol, dar diferența e un pic cam mare. A fost frumos că au venit suporterii la sală și ne-au încurajat. Le mulțumim! A însemnat foarte mult pentru noi“, a punctat extrema Ionuț Nistor, inclus în echipa ideală a turneului Final 4 al Cupei României, alături de un alt jucător de la HCDS, interul stânga Vitaly Komogorov.


Speranțe pentru viitor

După Cupa României, formația constănțeană a intrat în vacanță, lotul de jucători urmând a se reuni în vederea demarării pregătirii pentru noul sezon pe 19 iulie, noua ediție de campionat urmând a începe la finele lunii august. Pe 1 august, HCDS va pleca într-un cantonament de pregătire, care va fi urmat de câteva partide amicale. „Le mulțumim suporterilor care au venit de la Constanța să ne susțină la Cupa României. Ne pare rău că nu am putut să le facem o bucurie și să câștigăm. Dar faptul că am jucat din nou o finală și suntem în primele echipe din România nu face decât să ne dea speranțe pentru viitor“, a precizat Ionuț Stănescu, președintele HCDS.


Șase juniori debutanți

În întrecerile continentale, HCDS s-a înscris în European League, după ce a fost finalistă în Cupa României. „Locul 2 în Cupa României ne plasează mai bine decât la ediția trecută, când am terminat pe 4 în Liga Zimbrilor. Poate vom avea șansa să jucăm un singur tur preliminar și să fim și cap de serie“, a spus Ionuț Stănescu. „Pot să zic doar mulțumesc și bravo pentru băieții mei. În condițiile grele din sezonul ăsta, sunt foarte mulțumit. Am avut 23 de victorii în campionat și niciodată nu am pierdut două meciuri consecutiv. Nu am intrat în niciun fel în criză și după fiecare înfrângere am avut reacție. Asta înseamnă caracter. Au crescut enorm tinerii jucători, Vasile, Andrei, Ilie, Susanu. Am avut șase juniori debutanți, o investiție în viitorul nostru“, a punctat și Djordje Cirkovic.


PRECIZĂRI

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

În secțiunea Galerie Foto găsiți mai multe imagini de la finala Cupei României. Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)


Citește și:

HC Dobrogea Sud Constanța s-a înscris în European League

HC Dobrogea Sud Constanţa, învinsă de Dinamo în finala mare a Cupei României

Constanța. Ultimul meci pentru George Buricea!
„Am avut norocul, onoarea și bucuria să fac parte din două grupuri fabuloase“

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4156

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1653

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2429

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1495

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1553

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1822

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1481

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2294

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1513

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2490

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2098

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1912

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1828

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1759

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1962