Darius Olaru, de la FCSB, la meciul 200 în prima ligă a României, în confruntarea cu Farul Constanța


 
  • Astăzi, de la ora 19.00, în Superligă se dispută derby-ul rundei a 23-a, FCSB (locul 4, cu 41 de puncte) - Farul Constanța (locul 2, cu 45 de puncte).
 
Etapa a 23-a a Superligii își derulează, astăzi și mâine, ultimele patru partide, în care vor evolua și echipele clasate pe locurile unu, doi, respectiv patru.
 
Astăzi, sunt programate trei partide. De la ora 13.30, se dispută FC Argeș (locul 12, cu 24 de puncte) - FC Botoșani (locul 13, cu 24 de puncte). Gazdele au reușit o singură victorie în ultimele șapte meciuri jucate acasă, interval în care au înregistrat trei remize și trei eșecuri. FC Argeș s-a impus ultima dataăîn propriul fief în Superligă pe 7 octombrie 2022, 1-0 cu Universitatea Craiova. De cealaltă parte, FC Botoșani nu a mai câștigat pe teren strain în campionat de pe 14 august 2022, când învingeau cu 1-0 campioana CFR Cluj. De atunci, au înregistrat trei egaluri și cinci eșecuri. În celalalte cinci partide dintre FC Argeș și FC Botoșani în prima ligă, fiecare echipă a înregistrat câte două victoria, iar un meci a fost remiză.  Confruntarea de acum va fi una specială pentru tehnicianul lui FC Argeș, Marius Croitoru, care se duelează cu fosta echipă, la care a debutat ca antrenor (în 2019), pe care a calificat-o de două ori în play-off și cu care a participat o data în cupele europene (în sezonul 2020/2021).    
 
Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!

În program urmează, de la ora 16.00, Sepsi OSK (locul 6, cu 32 de puncte) - FCU 1948 Craiova (locul 11, cu 24 de puncte). Confruntarea va prilejui și întâlnirea, de pe banca tehnică, a celor doi antrenori, ambii străini (și italieni), Cristiano Bergodi, respectiv Nicolo Napoli. Ei sunt antrenorii străini cu cele mai multe prezențe în prima ligă din România, 206 / 212 meciuri. Sepsi nu a pierdut în ultimele trei partied de acasă (două victorii și o remiză), în timp ce, în acest sezon, în precedentele opt deplasări, echipa din Bănie a înregistrat un singur succes. Sepsi OSK și FCU 1948 Craiova s-au întâlnit de patru ori în campionat, echipa covăsneană câștigând de două ori, iar formația craioveană o data.      
 
Intră în SuperSocial, singura rețea socială dedicată pariorilor din România, și găsește-ți inspirația!

De la ora 19.00, a fost programat derby-ul rundei, FCSB (locul 4, cu 41 de puncte) – Farul Constanța (locul 2, cu 45 de puncte). „Marinarii“ nu au mai câștigat de trei etape în campionat (două înfrângeri și un egal), pierzând și prima poziție în clasament. De cealaltă parte, în ultimele 14 partide jucate acasă, FCSB a înregistrat o singură înfrângere, celelalte trei meciuri fiind nouă victorii și patru remize. Însă, în precedentele șapte deplasări din Superligă, Farul a pierdut una singură (0-4 cu FC Hermannstadt), în rest având trei victorii și trei egaluri. În caz că va fi folosit, Darius Olaru, mijlocașul de la FCSB, va bifa meciul 200 în prima ligă a României.
 
Vezi oferta Superbet pentru derbiul cu FCSB!
 

În ultimul meci al rundei, luni, 30 ianuarie, se joacă meciul FC Voluntari (locul 8, cu 26 de puncte) - CFR Cluj (locul 1, cu 47 de puncte). Cu înfrângere în primul meci din an, gazdele nu au renunțat la accederea în play-off, de care sunt despărțite momentan de șase puncte, în timp ce campioana trage să-și păstreze priul loc în clasament. Astfel că se anunță un mci interesant.   
 
„Ne-am dorit mereu să fim pe primul loc, dar cel mai important e să ne află pe această poziție la finalul campionatului. Am dat greș în ultimul meci acasă, cu FC Hermannstadt. Dacă am fi câștigat, am fi petrecut toată iarna pe primul loc și ar fi fost mai bine. Dar, după acea înfrângere, reacția băieților a fost bună, realizând o victorie importantă la Farul, dar care în niciun caz nu ne dă liniște, pentru că la CFR nu ai cum să ai liniște niciodată. Vin niște meciuri incredibile. La Voluntari, acasă cu FCSB, la Craiova, cu Lazio de două ori, derby cu U Cluj. Va fi o perioadă foarte grea, iar rezultatul de la Ovidiu ne-a ajutat foarte mult. Orice meci e greu. Iar să joci cu o echipă care vine după o înfrângere și e sub presiune e mult mai greu. Noi venim după o victorie, iar băieții sunt mai relaxați. La acest capitol mi-e frică, recunosc. Mi-e frică de Ciobotariu, de echipa lui, de Nemec, Damașcan, Rață. Au vreo 14 jucători de echipă națională. FC Voluntari a fost în play-off și cred că speră în continuare să ajungă acolo“, a declarat Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj.            

 
Descoperă cea mai bună ofertă de pariuri la Superbet!
 
UPDATE:

Etapa 23 


Vineri, 27 ianuarie


Universitatea Cluj - Rapid București 0-0
 
Sâmbătă, 28 ianuarie

UTA - CS Mioveni 1-2

Petrolul Ploiești - Chindia Târgoviște 1-2

Universitatea Craiova - FC Hermannstadt 2-0
 
Duminică, 29 ianuarie

FC Argeș - FC Botoșani 0-2

Sepsi OSK - FCU 1948 Craiova - meciul a fost întrerupt în minutul 26, din pricina scandărilor xenofobe ale spectatorilor. La reluare partidei, scandările au continuat, astfel că arbitrul a luat decizia suspendării partidei, al cărei rezultat urmează să fie decis de comisiile federale.    

FCSB - Farul 2-3.

Luni, 30 ianuarie

FC Voluntari - CFR Cluj (ora 20.00). 
 
Clasament: 1. Farul - 48p, 2. CFR Cluj - 47p, 3. Rapid - 42p, 4. FCSB - 41p,  5. Universitatea Craiova - 41p, 6. Sepsi - 32p, 7. Petrolul - 30p, 8. FC Botoșani - 27p, 9. FC Voluntari - 26p, 10. Chindia - 25p,  11. FC Hermannstadt - 24p, 12. U Craiova 1948 - 24p, 13. FC Argeș - 24p, 14. U Cluj - 23p, 15. UTA - 20p, 16. CS Mioveni - 15p.
 
  • Echipale clasate pe locurile 1-6 la finele sezonului regular intră în play-off (în care se joacă tur-retur, în total zece etape).
  • Formațiile de pe locurile 7-16 vor continua în play-out (în care va fi manșă unică, în total 9 etape).
  • Cine se clasează pe locul 1 în play-off, campioana României, participă în Liga Campionilor, iar locul 2 și 3 din play-off în Conference League.
  • Locul 3 din play-off va juca baraj cu caștigatoarea barajului dintre locurile 1 si 2 din play-out pentru un loc în Conference League.
  • Locurile 9 si 10 din play-out retrogradează direct. Locurile retrogradabile 7/8 din play-out joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Farul Constanța
 
Citește și:
 
După disputa cu CFR Cluj, un nou meci de foc pentru Farul Constanța, cu FCSB. „Trebuie să ne autodepășim. În fotbal, totul durează o zi“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024 Liderul detașat FCSB, duel în deplasare cu o Universitatea Craiova rănită

26 Jan 2024 1021

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 noiembrie 2023

29 Nov 2023 821

Echipele FC Viitorul din Liga Elitelor, victorii concludente în restanțele cu FC Botoșani (galerie foto)

21 Nov 2019 2516