Darren Cahill rupe tăcerea, după ce i-a spus Simonei Halep "Ai fost o rușine pe teren!"


Simona Halep a încheiat sezonul 2019 pe locul 4 WTA și a plecat în vacanță, de unde a postat primele poze pe rețelele sociale, scrie digisport.ro.

Imaginile cu on-court coaching-ul de la Turneul Campioanelor, în care Darren Cahill a avut o intervenție dură, au făcut înconjurul lumii, iar acum antrenorul a vorbit în țara natală despre acel episod.

Criticat pentru acel discurs, Darren Cahill a clarificat lucrurile și a subliniat că ar repeta intervenţia dură dacă va fi nevoie.

"Ştiam că era un moment greu şi că, intrând pe teren ca antrenor, trebuie să iei o decizie în ce direcţie te îndrepţi. Am intrat pe teren după setul al doilea şi i-am spus cât de mândru sunt. Adevăratul context al problemei a fost că m-am mai aflat în această poziţie de câteva ori cu Simona. Din anumite motive, când are avantajul unui break şi poate extinde diferenţa pe tabelă şi nu o face, intră într-o zonă rea... într-un punct interior în care pur şi simplu se bate singură.

Am văzut-o făcând asta de 8 sau 10 ori... Este o provocare mare acel moment, nu este ceva ce ai vrea să faci ca antrenor. A trebuit să fiu mai dur... Nu i-am spus ei ca persoană (n.r. - că a fost o ruşine), am vorbit despre comportamentul ei în acele trei game-uri. Cred că aş face-o încă o dată dacă ar trebui... Nu este o poziţie plăcută în care să se afle un antrenor, dar cred că nu îmi făceam cum trebuie munca de antrenor (n.r. - dacă nu o certa)", a declarat Cahill, pentru The Advertiser.

Antrenorul australian, care a interevenit de trei ori vineri, în timpul meciului cu Pliskova, a avut un discurs dur la on-court coaching-ul de la scorul de 3-2 pentru sportiva cehă în decisiv, fiind nemulţumit de cum a jucat Simona Halep după ce a condus cu 2-0.

"Simona, Simo, uită-te la mine! În ultimele trei game-uri ai fost o ruşine pe teren. Haide! Nu poţi să câştigi acest meci dacă joci cum ai făcut-o în ultimele trei game-uri!

Trebuie să intri în meci. Concentrează-te pe teren. Nu ai avut niciun motiv să pierzi cum ai făcut-o aici. Pierzi energie, pierzi adâncime în lovituri. Ai vreo şansă să te regăseşti în acest set? Uită de scor! Cum o să închei acest meci? Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi.

Poţi să-l termini cu energie şi cu plină concentrare sau poţi să continui aşa cum ai făcut-o în ultimele e game-uri şi nu ai nicio şansă. Aşa că măcar acordă-ţi o şansă şi intră din nou în meci!

Fii tu însăţi! Joci destul de bine încât să fii din nou în postură câştigătoare, îţi pui din nou energia pe teren, o să câştigi acest meci!

Am încredere totală! Ia punct cu punct! Ai de ales.



Este vorba de cum te defineşti tu ca sportiv şi ca şi concurent! Nici măcar nu e vorba despre rezultat aici, ci despre cum ai arătat în ultimele 15 minute. Aşa că, dacă eşti gata să o faci, fă-o! Hai!”, au fost cuvintele australianului de 54 de ani. 

După meci, Halep a declarat că a meritat să fie certată de antrenorul ei, Darren Cahill.

"A fost un mic impact pentru mine, dar sunt sigură ca meritam deoarece nu eram calmă. Am schimbat ceva în atitudinea mea. Toată lumea știe că lucrez la asta. Am fost puțin enervată pe mine că am făcut asta și sunt sigură că l-am enervat și pe el", a spus Halep, la conferința de presă.


Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1482

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 696

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 4092

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 635

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 881

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1334

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 639

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 915

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 850

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 635

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 648

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 693

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 708

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 760