De aproape şase ani, culege medalii în ceruri Campionul Claudiu Bujin ar fi împlinit, astăzi, 30 de ani

Campionul constănţean de atletism Claudiu Bujin ar fi împlinit, astăzi, 30 de ani. Destinul nemilos l-a răpit din mijlocul celor dragi acum aproape şase ani, pe 14 martie 2009. Tânărul avea numai 24 de ani, iar viitorul i se deschidea în faţă, luminos, atât în sport, cât şi în viaţă. Dispariţia sa prematură, în urma unei boli incurabile, le-a pustiit sufletele părinţilor săi (mama Cornelia - profesoară de educaţie fizică şi sport la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa - şi tatăl Nicu), surorii sale (Cristina, şi ea o valoroasă campioană de atletism) şi tuturor celor care l-au cunoscut şi l-au iubit.

Şi cerul a plâns în ziua în care, după un ultim tur de pistă pe stadionul „Farul“, care a cunoscut multe dintre victoriile sale, Claudiu Bujin a fost petrecut pe ultimul drum, urcând apoi între îngeri, să culeagă şi acolo medalii şi să primească diplome şi trofee. În urma sa au rămas regrete eterne, dar şi un căţel, mopsul Lance (devenit ulterior Lenţuc), pe care campionul l-a primit cu puţin timp înainte de a se stinge din viaţă, ca un simbol al luptei duse de om împotriva bolii necruţătoare, din care ciclistul Lance Armstrong ieşise totuşi învingător. 

„Claudiu ne-a oferit clipe minunate. Îi plăcea să povestească toate întâmplările prin care trecea. Îl ascultam cu o deosebită plăcere. Era foarte vorbăreţ, vesel şi glumeţ. Spunea întotdeauna multe, multe glume!”, arată Cornelia Bujin. De ce, de ce a trebuit să plece dintre noi un asemenea om?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Aragorn

22 Jan, 2015 12:45

Din pacate, asa este intotdeauna : pleaca dintre noi cei mai buni, iar altii, care nu merita sa faca umbra pamintului, o duc bine-mersi...Dumnezeu sa-l odihneasca !

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.