De când va juca echipa pe noul stadion? Gică Hagi - „Clubul Farul trebuie dus la nivelul cel mai înalt de performanță“ (VIDEO)

  • Farul Constanța a încheiat ediția 2021/2022 a Ligii 1 pe locul cinci.
  • „Marinarii“ nu își vor modifica strategia și obiectivele nici în stagiunea următoare.
  • Gică Hagi a subliniat că Farul e pe drumul cel bun, iar întreaga Dobroge trebuie să susțină clubul.
 
A trecut un sezon de când Farul Constanța a renăscut în Liga 1, în urma unirii dintre FC Viitorul și FC Farul. Avându-l pe Gică Hagi pe banca tehnică, echipa fanion a litoralului s-a calificat în play-off, încheind stagiunea pe locul cinci.
 
„Cred că suntem bucuroși cu toții că, în momentul de față, există un singur club în Constanța, brandul Farul, care trebuie promovat și dus la nivelul cel mai înalt de performanță. A trecut un an pozitiv, în care s-a muncit foarte bine și s-au făcut lucruri bune. Dar suntem abia la început, mai avem foarte mult de lucru și sper ca, în timp, pe un proiect bine stabilit, Farul să crească de la an la an și să ajungă una dintre echipele cele mai bune din România“, a declarat la Farul TV Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei și acționar al FCV Farul Constanța.
 
Jucători pentru echipa mare și la loturile naționale
 
Academia Hagi a continuat și în acest sezon să stea la baza performanțelor proiectului fotbalistic al „Regelui“. „Orice club mare are și o academie foarte bună. Noi stăm foarte bine la acest capitol, dar bineînțeles că nu suntem perfecți. Avem o academie foarte mare, bine structurată, cu un concept tehnic foarte bun, care furnizează mulți jucători la echipele naționale. Am câștigat trofee și va trebui să continuăm să muncim foarte bine, să fim atenți în fiecare an, să ne organizăm și mai bine. E nevoie de muncă și dedicație, cu un singur obiectiv, acela de a propune jucători pentru echipa mare, de a scoate jucători care pot juca în prima ligă și la loturile naționale, cu o mentalitate foarte bună“, a menționat Hagi.    
 
„Întreaga Dobrogea trebuie să vină lângă echipă“
 
Acesta a subliniat că Farul e pe drumul cel bun. „O singură strategie te poate duce la succes, aceea de a încerca să devii cel mai bun, în timp. De aceea și proiectul nostru e pe termen mediu și lung, nu pe termen scurt. Nu e ușor, pentru că sunt multe componente pe care trebuie să le faci foarte bine, de top, atât administrative, cât și tehnice. Suntem pe drumul cel bun, asta pot să spun, dar mai e mult. Orașul Constanța, județul, toată Dobrogea, trebuie să vină lângă această echipă, pentru că ne dorim ca Farul să devină un club foarte mare. Nimic nu e ușor, dar nici imposibil. Mereu trebuie să-ți fixezi obiective mari, ca să le poți îndeplini“, a punctat „Regele“.
 
„Fotbalistul are nevoie de susținători“
 
Revenirea Farului în prim-planul fotbalului românesc a adus o mare bucurie în rândul suporterilor „marinarilor“, care au susținut echipa la un nivel ridicat și au creat mereu o atmosferă deosebită. „Fanii sunt baza, orice echipă mare, care vrea să câștige, să fie cea mai bună, trebuie să aibă și suporteri, care să vină la stadion, să susțină din toate punctele de vedere, necondiționat, să fie lângă echipă. Fotbalistul are nevoie de susținători. Când pierzi, ești dezamăgit, când câștigi, ești fericit. Bineînțeles că ne dorim cu toții cât mai multe victorii, care aduc fericire. Când pierzi, analizezi foarte bine și încerci să faci o analiză completă, ca să devii mai bun. Noi vrem să câștigăm cât mai multe meciuri“, a mai spus Hagi.

 
Cred că vor avea câștig de cauză la TAS
 

Gruparea de pe litoral nu a primit licența UEFA, care i-ar fi dreptul să participle în cupele europene, iar Gică Hagi e optimist că, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Farul va avea câștig de cauză. „E treaba conducerii, a avocaților. Știrea ne-a luat prin surprindere, pentru că noi am făcut totul așa cum trebuie, la Federație, la Ligă și la restul forurilor. Vom vedea, vom analiza, așa cum a zis și președintele, mergem la TAS. Credem că vom avea dreptate și sperăm să câștigăm această speță“, a punctat managerul tehnic al Farului.
 
E în ADN-ul clubului
 
„Marinarii“ nu își vor modifica strategia și obiectivele nici în stagiunea următoare. „Primul nostru obiectiv va fi să ajungem în play-off și, potrivit strategiei noastre, să obținem cât mai multe victorii. Acestea îți aduc puncte și, automat, te urcă în clasament. Acesta e obiectivul tehnic, dar mai e și cel admninistrativ, trebuind să facem un buget foarte bun, pentru că avem o academie, iar clubul își dorește foarte mult să fie în față. E nevoie de bani, ca să aduci jucători valoroși și să îi plătești bine ai nevoie de buget. Nu trebuie omis acest fapt. Sperăm ca, prin tot ce vom face, să creăm o echipă competitivă, care să se exprime la nivel cel mai înalt, și cu tineri pe teren. Nu trebuie să uităm acest aspect important al proiectului nostru, de a investi în jucătorii tineri, de a-i promova și de a-ne pune baza în ei. Așa cum Farul m-a format pe mine și l-a dat pe cel mai bun jucător, așa și noi ar trebui să facem acest lucru, e în ADN-ul clubului“, a arătat Gică Hagi.
 
„Cel puțin așa o văd eu, sunt optimist“
 
În ce privește noul stadion de la Constanța, „Regele“ speră ca acesta să găzduiască meciurile Farului începând cu 2024. „Sunt discuții avansate, pe plan local autoritatea locală își dorește. Toți constănțenii așteptăm să se facă cât mai repede stadionul. La București e deschidere și sperăm să se aprobe cât mai repede și să se înceapă construcția, astfel încât în 2024 să avem arena și să putem juca acolo. Cel puțin așa o văd eu, sunt optimist. Încercăm să fie așa, iar peste doi ani să putem intra pe noul stadion“, a precizat Hagi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța    

Citește și:
 
Gică Hagi
„Vrem să construim la Constanța o familie care să iubească Farul, iar Farul să devină cea mai bună din România“ (GALERIE FOTO)


11 „marinari“ sub tricolor
Marian Aioani, de la Farul Constanța, convocat în lotul României pentru primele meciuri din Liga Națiunilor

  

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jandarmii din Constanța fac apel la respectarea ordinii la meciul de fotbal dintre Farul Constanța şi Oțelul Galați

24 Feb 2024 417

Superliga 2023/2024. Farul Constanța – Oțelul Galați Gheorghe Hagi – „Galațiul a pierdut două meciuri în deplasare și poate este cel mai greu adversar pe care îl întâlnim” (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Feb 2024 1053

O nouă licitație organizată de CNI care vizează noul stadion Gheorghe Hagi din Constanța, atacată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

21 Feb 2024 716

Gheorghe Hagi și-a deschis o nouă firmă! Cu ce se va ocupa societatea „Regelui”?

20 Feb 2024 738

Cât costă biletele la meciul Farul Constanța – Oțelul Galați

20 Feb 2024 676

Superliga 2023-2024 Farul Constanța a plecat cu cele de trei puncte de la Sfântu Gheorghe și a urcat pe locul 4

20 Feb 2024 548

Superliga 2023/2024. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Farul Constanța Hagi - „Încercăm să facem un meci mare“ (VIDEO)

17 Feb 2024 4568

Farul Constanța Lacrimi de mic suporter! Povestea băiețelului care a emoționat întreaga Românie la meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)

15 Feb 2024 2142

Farul Constanța l-a găsit pe micul fan înlăcrimat la meciul cu Dinamo și i-a făcut o frumoasă surpriză (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Feb 2024 1756

Farul Constanța Hagi - „Am primit o lecție și sper ca jucătorii să înțeleagă că lucrurile nu pot merge în direcția aceasta“ (GALERIE FOTO)

13 Feb 2024 996

Hagi, după Farul Constanța - Dinamo 0-2 „Suntem departe de a avea mentalitatea pe care mi-o doresc. Nu suntem Dumnezei“

12 Feb 2024 1761

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Dinamo Hagi - „Trebuie să jucăm ca în primele trei etape. Nu ne putem considera favoriți“ (VIDEO)

11 Feb 2024 2132

Farul Constanța Gheorghe Hagi, desemnat de AFAN cel mai bun antrenor din România în sezonul 2022/2023

09 Feb 2024 860

Farul Constanța a întrerupt seria de victorii a liderului FCSB „Marinarii“ au ajuns la șapte etape la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

06 Feb 2024 744

FCSB - Farul Constanța 1-1 Nemulțumirile lui Hagi - „Ce s-a întâmplat a văzut toată lumea. E incredibil, inacceptabil!“

05 Feb 2024 1482